thuis

PauwerNewz #23 2017

PauwerNewz

PauwerNewz #23 2017

7 juni 2017

Verslag De Knipe yn tou
Uitslagen De Knipe yn tou
Pauwen bedankt!
Jeugd activiteiten weekend
Aanmeldformulier jeugdweekend‘Runderruns’; belevenis in De Knipe

(Door Paul Vlootman) Mijn vrouw kijkt mij aan bij de finish met een mengeling van trots en zorg. De afgelopen half uur heb ik me volledig stukgebeten op het allerlaatste deel van de allerlaatste hindernis. Ik huil vanbinnen.

Vorig jaar heb ik mijn bandje laten knippen nadat ik uit een aantal swing-overs was gekukeld. Dit jaar ben ik er dus op gebrand om de run-der-runs te lopen en uit te lopen met bandje. Niet in de laatste plaats omdat mijn 15-jarige zoon meeloopt, voor het eerst met de 7 km. “Dat deed je niet gek, ouwe!” was zijn commentaar als hij meetraint. Daar gaat hij spijt van krijgen…

Ik ben niet helemaal op top-niveau door nieuw werk en een eindexamen-dochter maar heb zeker goed genoeg getraind om te weten waar ik sta: dit jaar weer een treetje hoger op mijn eigen erepodium! Dus ik heb goed getraind en informatie verzameld over nieuwe hindernissen. Ik weet wáár ik wát kan verwachten en dat mentale plaatje loop ik de laatste week regelmatig in gedachten langs. Ik visualiseer hoe ik de hindernissen moet nemen. Tot ik er van droom.

En het gaat ook verrekte goed! Bij de start heb ik natuurlijk een splinterstam en de warmte vreet aan mijn duur-tempo. Maar bij de hindernissen gaat het vlot. Bij ieder groepje dat vertwijfelt in de hoogte staart krijg ik heel vriendelijk maar beslist voorrang. De swingoverslappe lus-lianen doe ik in een recordtijd en ik laat er daar wel dertig achter me. Hoppa! Dat is vlammen.

En zo weet ik richting kano’s dat ik me vol kan gaan richten op de laatste hindernis. Dat is fijn want de onderarmen raken vol. De pakladder bij Helder lukt nog net, maar de laatste lange apenhang wordt op het tandvlees gehaald. Dus daar sta ik in de eindhindernis, na de tarzanzwaai, de balkjes en het netje onderdoor. Vóór me de plakplank als laatste kloof tussen mij en de gladiolen. Hij kijkt mij aan, ik grijp hem, slinger mijzelf tot het touw en reik naar het net. Vóór mij hangt een meisje ondersteboven, als een angstig vogeltje. Het net wijkt, ik grijp mis en glij uit het touw. “GDVRDRFCK!” mompel ik. Mijn armen dachten klaar te zijn en alle strengen krampen strak. Dit scenario kwam niet voor in mijn droom.

“Opnieuw, Vlootje!” zeg ik tegen mijzelf. Ik wapper mijn handen en slinger mezelf de plank in. De wereld draait door en opeens hang ik achterstevoren. Voor ik het weet sta ik op het gras. Dit kan niet waar zijn… Ik krijg water aangereikt en liefdevol worden mijn onderarmen gemasseerd. Twee zakken vol pap. Er plopt ongeloof op, angst borrelt mee. Dit gaat me toch niet gebeuren, hier en nu… Op tien meter van de bel mijn bandje moeten laten knippen. Voor héél De Knipe, alle Pauwen en mijn vrouw. De kop gaat draaien, de kuiten worden beton en de maag danst. “Rustig aan.. Kop erbij!” maan ik mijzelf.

Met de moed der wanhoop grijp ik de plank. Mijn naam klinkt uit duizend kelen en verbeten slinger ik van gat tot gat. Het touw zit klemvast. Ik grijp het net en kruip omhoog, gat voor gat. Grijnzend verdwijnt het net onder de balk tot ik ondersteboven hang. Vol ongeloof voel ik mijn krachten slinken. Ik kan de bel zien hangen, maar ik glij langzaam terug en val machteloos op de grond. “KTKTKTGVD” knalt over het terrein. Ik schreeuw het uit, iedereen zwijgt. Ik strompel opzij: “knip maar door…” Om mij heen vallen mensen uit de netten. Lijven kronkelen op de grond. Horden bibberen halverwege op de balk. Overal pijn, angst en lijden. Het is genoeg.

“Goed zo! Maak je maar kwaad!”. Grijnzend staan Paul B. en Bert L. aan de zijkant als Waldorf en Städler, de oudjes van de Muppetshow. Ik wil ze slaan, op die lachende koppen, maar ik kan niet meer. “Je geeft nu toch niet op?” Ieder kneedt een arm leeg en terwijl ze me overladen met onbruikbare tips komt er langzaam iets terug van vechtlust. Druivensuiker en water van de crew helpt ook. De schaar blijft liggen. Ik zwaai mijn armen en recht de rug. Nog één keer: “Kom op. Maak je kwaad!” Ik pak de plank, slinger, zwaai, pak het touw en grijp het net bij de strot. Nu heb ik je, hufter! Je bent van mij. Ik maak je stuk, vals kreng!

Als ik mezelf over de balk hijs, schreeuw ik het uit. De wereld juicht mee. Nooit eerder klonk een koeienbel zo mooi.

“Ik weet eigenlijk niet wat je bent: een held of een gek…” zegt Janny.

Eigenlijk weet ik het zelf ook even niet meer.


Uitslagen De Knipe

Iedereen heeft zijn of haar eigen podiumplek verdiend bij het bereiken van de finish, ongeacht of het bandje wel of niet behouden is. Hoe lang de afstand ook is, hoeveel hindernissen er ook bedwongen moeten worden; elke run is een overwinning op jezelf en maakt je dus een winnaar!

Enkele van deze winnaars willen we nog graag even specifiek noemen, omdat ze een (on-)officiële podiumplaats behaald hebben.

Zaterdag

JSC-C, wedstrijd
Tom Woollard   3e,  jongens

Recreatie, 5 km
Jonah Bakker   3e, algemeen

Zondag

LSR, wedstrijd
Kor Broers   3e, vet.heren

Recreatie, 12 km
Lieke Bakker   3e, dames
Peter Booy   1e, heren
Lars Olsen   3e, heren
Wijnand de Vries   2e, vet.heren

Recreatie, 7 km
Ellen van der Ploeg 1e, dames


Pauwen, bedankt!

Pauwen,De editie De Knipe yn Tou 2017 zit er weer op. Wat weer een mooie editie en wat kregen we veel hulp van de Pauwen. Daarom willen wij alle vrijwilligers bedanken die dit jaar op wat voor manier vrijwillig was. Van hindernisjury, tassenbeheer, verzorgingspost, finish registratie, inschrijfburo, start mensen, parkeren /verkeer, schoonmakers, bouwers, koks, shirts vouwers, vuilniszakken scheurden, broodjes smeerders, fotograven, bar mensen (Kinea) en we zijn vast nog wel wat vergeten. Tige tank allemaal.

Speciale dank gaat uit naar Hielkje, Jannechien, Gerda en Attje voor het werven vd vrijwilligers en in ‘t bijzonder Bianca, voor alle hand en spandiensten. Dank! Zonder al deze vrijwilligers geen survivalrun!

Groet namens SSDK,

Helma en Sonja


Jeugdactiviteiten weekend

Zoals al eerder vermeld zal er op zaterdag 8 en zondag 9 juli een tweedaagse jeugdactiviteit met overnachting plaatsvinden. Deze activiteit is voor alle jeugdleden vanaf 10 jaar die trainen in de jeugdgroepen op maandag & donderdag.

Er staan diverse sportieve, spannende en leuke activiteiten op het programma, dus dit wil je niet missen! Opgeven is mogelijk d.m.v. het formulier dat je hier onder in PDF kunt downloaden, deze ingevuld in te leveren bij een van onderstaanden. We hopen jullie allemaal te zien op 8 en 9 juli en verwachten een grote opkomst!

Namens de weekend-commissie,

Kor, Lars, Mareen & Thaeke

Aanmeldformulier:
Jeugdweekend SV Pauwenburg


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *