thuis

PauwerNewz #25 2017

PauwerNewz

PauwerNewz #25 2017

21 juni 2017

verslag Harreveld
Eindstand klassement
Van de voorzitter
– Over het afgelopen jaar
– Seizoensafsluiting 15 juli
– ALV 6 september
Eindpunt Harreveld

Harreveld, de laatste run van het seizoen voor het klassement is geweest. Een dag die haast nog warmer was dan die in De Knipe. Desondanks zijn er weer mooie en verrassende resultaten geboekt. Helaas zijn er via de site nog geen uitslagen van deze run bekend. Toch willen we niet helemaal aan de prestaties van deze dag voorbijgaan. Lars Olsen, onze stagiair en inmiddels (al lang) zeer gewaardeerd lid, heeft de lange afstand van deze run (op papier 21 km, maar ‘van horen zeggen’ 24,6 km) zeer overtuigend gelopen en de hoogste trede van het podium gehaald. Lars, gefeliciteerd met je 1e plaats!Eindstand klassement

Met de laatste run achter de rug, kan ook de eindstand van het landelijk klassement worden opgemaakt. Ook diverse Pauwen hebben een volledig seizoen gelopen en dingen mee voor een plekje op de sportieve ladder. Hieronder een overzicht van Pauwen met hun positie in het eindklassement seizoen 2016-2017. We feliciteren iedereen met deze mooie prestatie.

JSC-C Heren
Tom Woollard   5e
Menno Schotanus   21e
Bjorn Broers   24e

JSC-B Heren
Huib van der Veur   27e

JSC-A Dames
Lisanne Faber   12e

JSC-A Heren
Gabe Rollingswier   8e
Joost Lenten   10e

KSR – Dames
Mareen Hennen   35e

KSR – Heren
Niels van Houten   69e
Erik Schotanus   80e
Willem Koet   86e
Ronnie Bakker   144e

Volgend jaar hopen we nog meer Pauwen in dit overzicht te kunnen vermelden, want niet alleen zullen meer leden (reeds met licentie) een volledig seizoen draaien, ook hebben meer leden voor het nieuwe seizoen een licentie aangevraagd om mee te gaan dingen naar een plek in het klassement. We wensen iedereen vele sportieve successen toe!Van de voorzitter

Beste Pauwen!

Het survivalseizoen 2016-2017 loopt bijna ten einde. Vanwege het feit dat dit de laatste PauwerNewz is van dit seizoen hierbij alvast een terugblik op (het bijna) afgelopen seizoen. Afgelopen weekend was de laatste officiële run van dit seizoen in Harreveld. Daar werd het Open NK Lange Survival Run gehouden. Het kampioenschap wat wij volgend jaar in De Knipe mogen organiseren!!

Voor sommigen is de (sport)vakantie al aangebroken anderen gaan nog even door. Zoals gebruikelijk kunnen de seniorenleden bij onze mooie vereniging de hele zomer doortrainen, dat kan het excuus dus niet zijn…..

Wat hebben we weer een mooi survivalseizoen gehad! Het was het eerste seizoen met de gewijzigde namen, vertrouwde namen als TSC, RUC, BSC en JSC zijn aan het verdwijnen. LSR, MSR, KSR en JSR zijn de nieuwe circuitnamen, het is nog wel wennen….

Ook het begrip kwalificatierun heeft zijn intrede gedaan, een verandering die voor een aantal van ons een nieuwe dimensie aan het survivallen heeft toegevoegd. Het seizoen begon al direct met één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van onze vereniging. Op zaterdag 3 september werd op feestelijke wijze ons clubgebouw “Pauwenburcht” door wethouder Jelle Zoetendal geopend. Een accommodatie om trots op te zijn! En geheel in eigen beheer gebouwd, echte Pauwenburg Power!

Ook is dit seizoen begonnen met het vernieuwen van onze trainingsbaan, een mooi nieuwe gedeelte met veel trainingsmogelijkheden is gerealiseerd. Op ander plaatsen is het meer dan nodige onderhoud gepleegd. Voor het komend seizoen willen we meer planmatig aan beheer en vervanging gaan doen.

Op het sportieve vlak maken we ook stappen, in meerdere categorieën zijn door diverse Pauwen podiumplaatsen gepakt, dat smaakt naar meer!
Wat ook opvalt is dat steeds meer Pauwen runs gaan lopen, bij sommige runs doen inmiddels meer dan 100 Pauwen mee! Vele jeugdpauwen maar ook vele 2e jeugd Pauwen! Top!

Na jarenlange een sterke groei in het aantal leden te hebben meegemaakt zien we nu dat de groei wat bescheidener is. Het hele seizoen schommelt het ledental zo rond de 225 leden. Wel zien we dat het (grote) verloop onder leden wel minder wordt, de kern wordt harder en de basis stabieler! Een goede ontwikkeling.

In de Algemene Leden Vergadering van 26 oktober jl. hebben we afscheid mogen nemen van 1 bestuurslid: Paul Vlootman nam na 5 jaar invulling te hebben gegeven aan het secretariaat afscheid. Paul heeft in deze 5 jaar een hele professionalisering slag gegeven aan de administratieve organisatie van Pauwenburg. Nogmaals dank Paul!
Als nieuw bestuursleden werden Angela Leermeijer als algemeen bestuurslid en Adrie de Jong als penningmeester benoemd.

De jeugdcommissie heeft ook een mooi actief jaar achter de rug. Op 28 december werd de inmiddels traditionele oliebollentraining georganiseerd. Onder het genot van Oliebollen en warme chocomel werd deze training door bijna 60 jeugdleden (!) bezocht.
Ook de zogenaamde Bingo training van afgelopen februari gaf maar weer eens aan wat voor enthousiaste jeugdtrainers wij hebben, top!

Ook de inbreng van “onze” CIOS stagiair Lars Olsen is zeer goed bevallen, thnx Lars voor je inzet en betrokkenheid!

Naar de aanloop van de jaarlijkse jeugdexamens is er in de weken daarvoor gaand hard en doelgericht getraind. En met succes want op 8 april mochten maar liefst 41 jeugdleden een bronzen (4 groepen), zilveren (2 groepen) of gouden (2 groepen) diploma in ontvangst nemen.

Ook werd een officieel clubrecord gevestigd, Jurre Schotanus bleef maar liefst 10 minuten aan de rekstok hangen. Het is dat hij thuis moest komen om te eten, maar anders had Jurre er nog gehangen…

Een ander vermeldenswaardig hoogtepunt is het feit dat op 14 mei jl. 21 jeugdleden onder begeleiding van ouders en trainers hebben meegedaan aan de run in Havelte. Wat voor sommigen hun eerste echte run was. Een hele mooie manier om het survivalvirus bij onze toekomstige toppers verder aan te wakkeren!

Op 8 en 9 juli a.s. sluiten de jeugdtrainers het jaar af met een 2-daagse jeugdactiviteit voor alle jeugdleden vanaf 10 jaar. Deze activiteit staat overigens niet open voor mensen welke nu met hun 2e jeugd bezig zijn 😉

Een ander hoogtepunt was het feit dat begin juni onze nieuwe website online is gegaan. En wat voor website! Erg fris en dynamisch! Lieke thnx!!

En dan uiteraard het hoogtepunt van het seizoen: onze eigen run in De Knipe! Wat een topevenement hebben we neergezet met zijn allen!!! 4 dagen lang, 5000 deelnemers, topweer en een topevenement!
Vorig jaar hadden we wat moeite met het krijgen van voldoende vrijwilligers, maar het morele beroep wat we op jullie hebben gedaan heeft gewerkt, in een ontspannen sfeer hebben we de opbouw kunnen doen en was het weer een topevenement waar weer vele verhalen ontstaan zijn. Verhalen welke volgend jaar al bijna legendes zijn!

Kortom wat een mooi seizoen hebben we met elkaar beleefd. Vele runs zijn gelopen door de Pauwen, ieder met zijn/haar eigen motivatie en beleving. Ook kun je zien dat weer een bloeiende vereniging zijn, waar veel gebeurd, maar waar ook nog veel moet gebeuren.

Vele mooie inspirerende verhalen gehoord, vaak met een lach, soms met een traan, maar allemaal met passie en inzet. Een club waar wij als mensen het verschil maken!

Veel dank aan alle (ouders van) Pauwen voor jullie inzet en betrokkenheid, ik kijk nu al uit naar het volgende seizoen….

Maaaar….. het seizoen is nog niet helemaal afgelopen.


Op zaterdag 15 juli a.s. vindt dit jaar de seizoensafsluiting plaats.
De seizoensafsluiting is dit jaar voor alle Pauwen, dus zowel de mini’s, jeugd als de meer volwassen leden (;-). Nadere informatie hierover volgt nog.

Ook wil ik alvast de datum van onze ALV aankondigen. Deze vindt dit jaar plaats op 6 september a.s., een separate uitnodiging hierover volgt nog (maar reserveer de datum vast in je agenda!!).

Dan wil ik voor nu jullie alvast een fijne vakantie toewensen!


Met sportieve groet,

John Groen


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *