thuis

PauwerNewz #40 2017

PauwerNewz

PauwerNewz #40 2017

5 oktober 2017

Verslag Enschede
Uitslagen Enschede
Startlijst BoerakkerHoe ging het in… Enschede?

Ronnie Bakker; KSR wedstrijd

Zondagochtend hadden we om kwart voor 8 bij de Mac in Heerenveen afgesproken om met zijn drieën richting Enschede te rijden. Onderweg was het zicht beperkt vanwege de mist. Dat dit ook in Enschede het geval was, merkten we doordat we een foto kregen van de eindhindernis. Nadat de auto geparkeerd was zijn we naar de inschrijving gegaan. Na het ophalen van de shirts en een bakje koffie nog even binnen gezeten.

Hier lollig over de eindhindernis. Op dat moment dachten we dat die gelijk was aan het jaar daarvoor en dat het vanwege de mist wel lastig jureren is. Mogelijk dat hindernis er zelfs helemaal uitgehaald zou worden aangezien de eerste lopers niet meer lang op zich lieten wachten.

Op dat moment begon de mist wat op te klaren en besloten we om toch even te kijken. De hindernis bleek aangepast te zijn, we moesten doormiddel van schuiflussen een balk nemen en vervolgens via een schuine balk naar beneden te glijden het water in. De eerste lopers die op dat moment aankwamen gingen hier dan ook zeer snel doorheen, waarna onze vertrouwen gewekt was en we lollig spraken dat de hindernis een appeltje eitje zou worden. Hier later meer over. Vervolgens hebben we de tassen in de tent neergezet en was het tijd om in te lopen. Hierna was het tijd voor mij om te starten. Een klein stukje lopen met band om vervolgens een swingover te doen. Tijdens de swingover had ik wat moeite om de voetklem goed te houden, waardoor ik iets weggleed. Tot mijn grote verbazing was ik toch als een van de eerste weg.

Na een aantal hindernissen en de nodige loopwerk kregen we eerst een drietal swingovers en vervolgens twee slappe lussen achterelkaar. Dit was op dat moment wel even een killer en ik moest dan ook even op adem komen hierna.

Weer een stuk verder kwam ik aan bij het trainingsterrein waar een flinke combi stond. Eerst een kleine V vorm waar we over de balk, onder de balk en over de balk moesten. Hierna kwam een stuk apehang, een netje onderdoor die later naar beneden ging. Hierna kon ik even rusten op het net om vervolgens de balkjes onderdoor en staplussen onderdoor te nemen. Blij dat ik de hindernis gehaald had en dat de hindernissen hierna wat makkelijker waren ging ik door naar het boogschieten. Hier heb een haat-liefde verhouding mee, waar ik de ene keer goed schiet, terwijl de andere keer de pijl weet ik waar beland. Tot mijn grote schrik moest je 10x opdrukken als je misschoot. Aangezien dit ook niet mijn favoriet is kneep ik hem toch wel even. Gelukkig schoot ik in de roos en mocht ik door.

Na een lange zwempartij, onderbroken door een kleine vlot waar we overheen moesten, kwam ik aan bij de triangels en brandweerslang lianen. Door het water van hiervoor waren beide obstakels nat en daardoor erg glad. Na een aantal pogingen toch uiteindelijk de triangels gehaald en langzaam de lianen gepakt.

Het volgende obstakel voor mij was een lage in een kruis gespannen touw. Hierna hingen aan weerskanten een balk met daaronder lianen. De balken hingen echter op heuphoogte, waardoor het erg lastig was om de lianen op de normale manier te pakken. Hier heb ik erg veel kracht verloren, doordat ik steeds uit de lianen viel. Uiteindelijk toch gelukt om de boom te raken, door in het midden van de balk om te draaien en de voeten uit te steken.

Vervolgens kon ik iets uit rusten tijdens het kanoën. Hierna kregen we nog twee swingovers, waarbij de laatste een brandweerslang swingover was. Hier had ik al erg veel last van mijn gebrek aan kracht, waardoor ik bij het afdalen erg langzaam naar beneden ben gegaan.

In tegenstelling tot vorig jaar mochten we deze keer de minder steile ski piste oplopen en hoefden we nu ook alleen maar tot de helft te lopen (waar we vorig jaar de steile piste helemaal op moesten lopen, om vervolgens weer tot de helft naar beneden te lopen). Net als vorig jaar mochten we nu met een slee naar beneden glijden. Door het water dat continue stond te sproeien was het weer een leuke verkoelende ervaring.

Tot slot stond alleen de eindhindernis tussen mij en de bel. Bij de eerste keer kon ik een voetklem zetten in het touw, maar kon ik niet gelijk bij de schuine balk komen, doordat ik geen knijpkracht meer had kon ik mijzelf ook niet omhoogtrekken. De voetklem gleed eruit, waardoor ik weer opnieuw moest beginnen. Nu naar de andere balk gegaan aangezien de schuine balk hier dichter bij het touw zat. Na een aantal keer de schuiflussen geprobeerd te hebben die ik niet vast kon houden nog even onder aanmoediging van een aantal Pauwen in de zon gezeten om iets op krachten te komen. Tot slot nog 1 poging gedaan om de hindernis te nemen, echter kreeg ik bij de schuiflussen al last van een aantal spieren die genoeg hadden gehad. Om ernstige blessures te voorkomen, op dat moment besloten om toch maar richting de bel te lopen zonder het bandje.

Na een koude douche (er stonden 4 douches, waar later bleek dat de meest linkse erg heet was en uit eigen ervaring de meest rechtse erg koud te zijn) nog even op het terras gezeten onder het genot van een biertje. Vervolgens de auto weer ingestapt om terug te keren naar Heerenveen.

Uiteraard is de eindhindernis een aantal maal teruggekomen in de dromen en vraag je altijd af of het anders had gekund. Hopelijk staat deze hindernis er de volgende keer weer, zodat ik hem dan wel goed kan nemen. Nu eerst op naar de volgende run.Uitslag Enschede

KSR, wedstrijd
Marit Groen   12e   01:30:29
Ineke Visser   126e   02:03:54
Erik Schotanus   29e   01:10:31
Willem Koet   43e   01:16:01
Adrie de Jong   79e   01:39:37
Ronnie Bakker   97e   02:42:07

Recreatie, 8 km
Anne-Jan Bruinsma   38e   01:29:32
Sytze Aans   39e   01:29:33
Frans de Graaf   63e   01:56:45


Startlijst Boerakker; 07-10-2017

Alhoewel het merendeel van de Pauwen zich onderdompelen in het feestgedruis van de Knypster Merke, zijn er ook Pauwen die het een met het ander combineren of er niets mee van doen hebben en zich opmaken voor de run in Boerakker.

JSC-A
Lisanne Faber
Joost Lenten
Gabe Rollingswier

JSC-B
Benjamin de Jong
Quint Kuitert
Menno Schotanus
Tom Woollard

JSC-C
Hylke Jonker

Recreatie, 10/11 jr
Dennis van der Meulen
Alissa van der Velde

Ouder-kind
Arjan & Fenna Hofstra

Recreatie XL
Jos de Vries
Wijnand de Vries

Recreatie, individueel
Ronnie Bakker
Peter Dekker
Frans de Graaf
Esther Hiemstra
Tommy Hoogeveen
Nynke Obbink
Binne Veenstra
Kees Visser

Recreatie, koppel
Attje de Vries & Gerda van der Sluis
Esther van Dorresteijn & Joanie vd Veeken

no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *