PauwerNewz #43 2017

verslagen Ede
uitslagen Ede
startlijst Deest
verliefd, verloofd, getrouwd… en meer!

Hoe ging het in….Ede?

Door Marit Groen

Om 7:45 verlieten we De Knipe en reisden we af naar Ede. Samen met Mareen, Ronnie en John bereidden we ons voor op de run. De hindernis die we op Facebook voorbij hadden zien komen werd besproken en een aantal andere lastige hindernissen.

Om 9:15 kwamen we aan in Ede, op naar de inschrijving; shirt halen, bandje om de pols en even de eindhindernis bekijken. De eindhindernis stelde niet zoveel voor; balkjes onderlangs-Spaanse ruiter-een balkenstellage en daarna door een waterbak.

Om 10:10 klonk voor mij het startschot, we moesten eerst een ronde met een band lopen en daarna het parcours vervolgen. Ik merkte dat de dames erg snel startten en ik kon dit niet bijhouden, maar ik liet me niet gek maken. Op het trainingsterrein zaten een aantal mooie hindernissen achter elkaar, waaronder 2 combi’s. Ik besloot deze in één keer achter elkaar te nemen, zonder rust te pakken, om op deze manier 3 dames in te halen. Het ging volgens plan, maar mijn ademhaling lag erg hoog door deze actie. Tijdens het lopen merkte ik al gauw dat er weinig tempo in mijn lopen zat, mijn benen werkten niet vanzelf. Gelukkig kwamen er steeds leukere hindernissen, waaronder een aantal swingovers achter elkaar aan, een apenhang combi en daarna een combi met een kort touwtje-triangel-ring-liaan-kort stokje etc. Hier vreesde ik een beetje voor, maar gelukkig ging dit ook in 1x goed. Ik had eindelijk een lekker ritme te pakken en liep al de gehele run met een dame op. Zij was sneller met lopen, ik in de hindernissen, dus we konden mooi aan elkaar optrekken.

Op het trainingsterrein hadden ze nog een paar mooie hindernissen uitgekozen; banden onderlangs-netje onderlangs-enteren, zónder rustbalk. Dit ging ook lekker, op naar de tarzantouwen die best ver uit elkaar hingen, maar ook deze lukte zonder problemen. SV Pauwenburg week 43 Pagina 2 van 4

Hierna kregen we nog een pittige combi met balkjes-lussen-pakladder-tarzantouwen-korte touwtjes. Als je bij de korte touwtjes eruit viel moest je helemaal opnieuw beginnen bij de pakladder, dus ik moest deze van mezelf in 1x halen, omdat ik dan 2 dames achter me liet. Het laatste korte touwtje aantikken was voldoende, dus dit deed ik, maar de hindernisjury zei van niet. Ik was ervan overtuigd dat ik dit wel deed, dus ik mocht gelukkig door! Vol energie rende ik verder, omdat ik wist dat ik er bijna was. Vlak voor de finish moesten we nog een rondje met een autoband lopen en met deze autoband via een net omhoog klimmen, die erg los hing, waardoor dit erg moeizaam ging…

Uiteindelijk op naar de finish en de bel luiden! Ik was binnen in een tijd van 1:17. Mijn snelste tijd tot nu toe, dus dit was positief, maar ik wist niet wat de nr. 1 had gedaan. Gelukkig was de nr. 1 niet veel sneller dan bij andere runs, waardoor ik een erg hoog puntenaantal had (974 punten). Bij binnenkomst was ik 8e en uiteindelijk toen alle dames gefinisht waren bleek ik als 10e te zijn geëindigd.

Mijn doel om een keer in de top 10 te eindigen is hiermee behaald, helaas het doel om een shirt op maat te krijgen nog niet, want deze regel blijkt toch anders in elkaar te steken. Mijn volgende doel is dan ook om in de top-15 in het eindklassement te eindigen, ik weet dat dit ambitieus is, maar ik ga hiervoor! Op naar mijn shirt op maat en op naar de volgende runs die komen, ik heb er zin in!

Uitslagen Ede

KSR, wedstrijd
Marit Groen10

Jorrit Paques

Ronnie Bakker

Recreatie, 8 km
Frans de Graaf

Startlijst Deest; 29-10-2017

Op 29 oktober aanstaande vindt de 3e editie van de StormRun plaats! 2 mooie en uitdagende routes met zand, modder, water, dijken, velden en pittige hindernissen. In de mooie natuur van de prachtige Maas & Waal kun je helemaal los! Er is een uitdaging voor iedereen. If you can dream it, you can do it!

KSR, korte survivalrun

Ronnie Bakker

Paul Bos

Andre Dikland

Willem Koet

Thaeke Steenstra

Jeugd, 6 km

Jelle Steenstra

Verliefd, verloofd, getrouwd…..en meer!

Ze leerden elkaar kennen tijdens de trainingen op onze survivalbaan en al snel sloeg de vonk over. Toen zij op 18 december 2015 besloten in het huwelijksbootje te stappen, hoefden ze dan ook niet lang na te denken over een bij hun passende locatie; de baan van SV Pauwenburg. In apenhang kwamen ze in hun vertrouwde survival-outfit naar elkaar toe geklommen en naast de toren gaven zij elkaar het ja-woord. Onze vereniging was destijds al zo ‘trots als een Pauw’ op deze bijzondere gebeurtenis. En nu verheugd het ons dat we jullie kunnen vertellen dat dit ‘Pauwer-of-love’ koppel afgelopen week de trotse ouders zijn geworden van hun zoon, Almer Wietze Tromp. Een mooi manneke van 8 pond; een echte Pauwer-baby!
Albert & Wendy, van harte gefeliciteerd met dit kleine wonder!