thuis

PauwerNewz #45 2017

PauwerNewz

PauwerNewz #45 2017

8 november 2017

Hoe ging het in… Deest
Uitslagen Deest
Startlijst Vollenhove
TrainingsschemaHoe ging het in….Deest?

Jelle Steenstra; jeugd-6 km, recreatie

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee deze run heb ik nog niet vaker gelopen maar hij leek mij wel leuk en het is ook wel leuk om nieuwe runs te lopen want dan zie je ook eens wat anders.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Ja wel een beetje, ik train alleen de week van tevoren minder hard dan gewoon en vaak eten we macaroni de avond van tevoren. Op de dag zelf loop ik even warm en 20 minuten van tevoren eet ik een banaan en zie dan wel wat er gebeurt en wat voor hindernissen ik krijg.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ja, ik had verwacht en gehoopt dat het een leuke run zou zijn en verder keek ik wel wat de run me bood.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De hindernis op hun eigen terrein wat een lange combi was dus dat was wel pittig en dat je de hele tijd dijk op en af moest was zwaar en pittig.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Eigenlijk dezelfde combi als bij de vorige vraag omdat ik een uitdaging ook altijd erg leuk vind.

Wat vond je het leukst van deze run?
De omgeving en een aantal nieuwe hindernissen die ik nog niet was tegengekomen en dat blijft leuk dat je steeds weer nieuwe dingen tegenkomt.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik ben moe en voldaan en ook zeer tevreden omdat ik binnen het uur heb gelopen en dat is wel mijn doel om bij runs om ze binnen het uur te lopen.


Thaeke Steenstra; KSR, wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee, dit was de eerste keer. Hij stond al langer op mijn wensenlijst sinds Storm Outdoor bij ons geweest is in het kader van Serious Request 2013, maar was er tot nu toe nog niet van gekomen. Meestal ga ik naar de run’s die een beetje in de buurt zijn, maar elk jaar probeer ik ook een paar run’s te doen die ik nog nooit heb gedaan voor de nieuwsgierigheid en nieuwe uitdagingen en dit jaar was dat dus Deest.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Nee, want volgens mij maakt het niet veel verschil meer wat je de week van tevoren nog doet. Je kan hoogstens nog te kort voor de run (en)te fanatiek trainen en dus voordat je hersteld bent bij een run aankomen. Wel ga ik juist met opzet wat blond naar een run toe en zal dus niet van tevoren kijken welke hindernissen er zijn. Het maakt voor de prestatie in de run toch geen verschil en hierdoor blijft (een nieuwe) run ook nog een beetje meer spannend, soms iets te want ik had dit keer wel wat stress van tevoren (ouderdom ben ik bang).

Was de run wat je ervan verwacht had?
Jazeker. Ik had een uitdagende run verwacht door een mooi en onbekend gebied en dat is zeker waar gebleken. Er zaten een aantal pittige combi’s in, daar houd ik nogal van. Deze werden alleen wel afgewisseld met lange stukken lopen, dat is niet zo mijn ding, maar ach ook dat is een uitdaging en bovendien liepen we wel door prachtige boomgaarden en langs de Waal, dus dat was zeker geen straf.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Voor de start had ik het mentaal een beetje zwaar, want ik had stiekem heel even de verticale balkjes in de eindhindernis uitgeprobeerd en dat lukte me toen niet. Gelukkig ging dit me aan het einde van de run wel goed af, beetje adrenaline doet wonderen. De eerste kraanhindernis boven het water was ook even een doorzetter, want we moesten wel een redelijk stuk omhoog en het water leek en bleek wel koud en blijkbaar was ik nog niet helemaal goed opgewarmd.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De combihindernis op hun eigen trainingsterrein. De banden onderlangs was verassend omdat ze vast zaten en dat was ik niet gewent en maakte het wat moeilijker. En ook de zwevende balkjes waren leuk omdat die schuin omhooggingen, dus ook weer eens wat anders.

Wat vond je het leukst van deze run?
De goede sfeer, het mooie weer en de uitdagende en voor mij nieuwe hindernissen.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik was wel behoorlijk moe, zeker nadat ik ook nog meegefietst had met Jelle (door de blubber), maar wel voldaan en tevreden over mijn eindtijd.Uitslagen Deest

KSR, korte survivalrun
Thaeke Steenstra 104 01:47:58
Paul Bos 107 01:49:31
Andre Dikland 127 02:43:08
Ronnie Bakker 137 02:43:11

Jeugd, 6 km
Jelle Steenstra 22 00:58:52Startlijst Vollenhove 11-11-2017

De Stichting Survival Vollenhove (SSV) houdt zaterdag 11 november voor de zestiende keer de survivalrun ‘Veno in the Wetlands’. Een run die zijn naam eer aandoet en over het algemeen bekend staat als ‘koud, nat & guur’. Het vorig jaar waren ‘the Wetlands’ zelfs bevroren…..

Belangrijk onderdeel van de run in en rond Vollenhove is dit jaar het NK voor de jeugd. Het NK wordt georganiseerd voor de wedstrijdcategorieën van de jeugdsurvivalrunners. Er wordt in drie verschillende leeftijdsgroepen gestreden om de titel Nederlands Kampioen.

We wensen dan ook vooral onze jeugdleden heel veel succes!!

NK, JSR-C
Aline Jonker
Lieke van Linde
Hylke Jonker
Maxime Stevens

NK, JSR-B
Nienke Stevens
Kevin Boek
Jelmer Boonstra
Bjorn Broers
Benjamin de Jong
Menno Schotanus
Huib van der Veur
Tom Woollard

NK, JSR-A
Joost Lenten
Gabe Rollinsgwier

Korte Survivalrun
Lieke Bakker
Belia van Dam
Mareen Hennen
Ronnie Bakker
Paul Bos
André Dikland
Remmelt Dubling
Arjan Hofstra
Niels van Houten
Peter Klokman
Willem Koet
Andries Miedeman
Erik Schotanus
Jelte Smits
Thaeke Steenstra
Renzo Wouda

Middellange Survivalrun 
Arjan Nienhuis
Richard Schrijver

Recreanten, 8 km
Frans de Graaf
Gerrit Nieuwenhuijsen
Johan de Ruiter
Paul Vlootman
Marinde Zwarthoed

Recr.-koppel, 8 km
Geke Schuring & Annemiek van Zwieten

Recreanten, 5 km
Claudette Ritseman

Recr.-koppel, 5 km
Mark & Rene Holkema
Jannechien Vreeling & Sandra Haitsma
Thea Heynis & Lisanne Steenstra


Trainingsschema SV Pauwenburg

Beste leden van Survivalrun Vereniging Pauwenburg,

Wij zijn inmiddels weer kleine twee maanden aan het trainen in het nieuwe rooster en volgens mij tot volle tevredenheid. Het nieuwe rooster betekende ook een nieuwe groepindeling en ook vaak nieuwe trainers. Er zijn dit jaar gelukkig een aantal nieuwe trainers begonnen bij de wedstrijdgroep en er hebben zich ook nog 4 leden aangemeld als (hulp)trainer na de oproep van de voorzitter. Natuurlijk gaf de nieuwe indeling de nodige gespreksstof en af en toe ook een lid dat graag in een andere groep wilde trainen. Om de groepsgrootte in de hand te houden en het voor de trainers behapbaar te houden nog even voor iedereen de afspraken op een rij.

Bij de jeugd is een nieuwe indeling gemaakt rondom de bestaande trainers. Na de mini’s van 7 t/m 9 jaar is er nu ook een recreatieve groep met jeugd van 10 t/m 11 jaar. De jeugd met een licentie (wedstrijdgroep) traint op de maandag en woensdag. Wanneer een jeugdlid om een bepaalde reden in een andere groep wil trainen, dan moet dit bij de eigen trainer worden aangegeven. Uiteindelijk zal de TC haar goedkeuring moeten geven omdat zij ook de totale indeling bewaakt. De lijn is vrij strak, maar we proberen wel wat mee te bewegen met individuele wensen. Plezier voor onze jeugdleden en trainers staat immers bovenaan. Voor de jeugd ziet het trainingsschema er nu als volgt uit:

JEUGD
Maandag
18.30-19.30 Jeugd recreatief (10-11 jaar) Varen / Andries
18.30-19.30 Jeugd recreatief (12-16 jaar) Bert / Jelte
19.00-20.15 Jeugd wedstrijd (JSC-B/C) Mareen

Woensdag
19.00-20.15 Jeugd wedstrijd (JSR-A/B/C) Paul / vacature

Donderdag
17.00-18.00  Mini’s (7-9 jaar) Bianca / Sietske / Marit
18.15-19.15  Jeugd recreatief (10-11 jaar) Wietse / Colina
18.45-19.45  Jeugd recreatief (12-16 jaar), 2 groepen Kor / Theake

Bij de Senioren is een compleet nieuwe indeling gemaakt met 3 groepen elk van ongeveer 40 leden. Ook hier hebben enkele leden aangegeven in een andere groep te willen trainen en ook hier hebben wij daar gehoor aan kunnen geven. Uitgangspunt blijft dat de aangeboden trainingen op het juiste en passende niveau blijven en deze worden niet op eventuele schuivers aangepast. Deze zullen zelf rekening moeten houden met hun niveau ten opzichte van de training.

We zullen dit jaar niet alle komende verzoeken nog kunnen inwilligen aangezien het ook bij de senioren voor de trainers te behappen moet blijven. Het kan straks dus zijn dat een lid het niveau aan kan, maar dat er dus geen plek is in een hogere trainingsgroep. Ook hier blijft het belangrijk om eerst met eigen trainer te overleggen en uiteindelijk zal de TC haar goedkeuring moeten geven.

Er zijn ook sommige leden die met een groep lager meetrainen dan hun eigen niveau. Zoals tijdens de ALV aangegeven mag dat, maar men zal dan wel zelf rekening moeten houden met eigen niveau want de training blijft gelijk. De oorspronkelijke groep mag er ook geen last van hebben en we blijven monitoren dat deze groep niet te groot wordt, de baan moet het aankunnen op een avond. Belangrijk is om vast te houden aan de officiële trainingstijden. Deze zijn bij de bond doorgegeven en deze tijden worden door de verzekering gedekt. Het buiten de trainingstijden om trainen mag niet! Voor de senioren ziet het trainingsschema er nu als volgt uit:

SENIOREN
Maandag
19.30-21.00 Sen C / JSR-A  Wisselrooster o.a. Folkert / Erik

Dinsdag
19.00-20.15 Sen A Marcel
19.30-21.00 Sen B Silvester

Woensdag
19.30-21.00 Sen C Kor/Richard/ Ger-Jan

Vrijdag
19.30-20.30 Sen A + A blijft A groep Bianca
20.00-21.30 Sen B Gerard / Johan / Henk S

Zondag
09.00-11.00 Sen C / JSR-A Wisselrooster en 1/maand Kor cs.
09.00-11.00 Sen B Wisselrooster

We hopen dat wij met z’n allen het enthousiasme vast kunnen houden de vooruitgang in de trainingen kunnen blijven boeken. Dit alles dankzij de inzet van alle trainers!

Paul Bos,
namens TC SV Pauwenburg


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *