PauwerNewz #46 2017

Startlijst Adegem (België)
Startlijsten Groningen

Startlijsten Adegem (België) 19-11-2017

Sinds 1995 staat de Survivalrun in Adegem garant voor een onversneden portie avontuur. Op 19 november 2017 al weer toe aan de 23e editie. Zoals gewoonlijk kan je weer rekenen op een mooi parcours met originele en uitdagende hindernissen. Een must voor elke survivalatleet!

Lange survivalrun

Jeugd recreatief, 5 km
Mathilde Timmermans

Verslag van de najaars ALV van de Survivalbond Nederland

Afgelopen vrijdag 10 november was de najaars Algemene Ledenvergadering van de Survivalbond Nederland. Met ingang van dit seizoen wordt er 2 keer per jaar een ALV van de SBN gehouden. In het najaar wordt er door het bondsbestuur verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid en teruggekeken op het afgelopen seizoen. In het voorjaar wordt met name vooruitgekeken naar het komende seizoen. Hierbij wil ik jullie kort verslag doen over de naar mening belangrijkste zaken welke afgelopen vrijdag besproken zijn.

Jaarverslag 2016-2017
Verdere professionalisering is de rode draad van het afgelopen seizoen. Dat is het sterkst zichtbaar in de nieuwe huisstijl, er is een pakket met vlaggen, start-finishboog en dranghekbanners gemaakt wat bij iedere run gebruikt mag worden. Bij diverse runs hebben we deze al kunnen zien. Ziet er mooi en strak uit!

Daarnaast is er aansluiting gezocht en gevonden bij NOC-NSF, is de benaming van de verschillende wedstrijdklassen geïntroduceerd en is er een kwalificatie-systeem opgezet. Maar ook zijn de parcoursvoorschriften verder aangescherpt. Zo moet er nu bv. bij steigerhindersnissen sterkte of constructieberekeningen worden overlegd.

Het aantal leden van de SBN is verder gestegen naar 8474 (+11% tov vorig seizoen). Ook is het aantal licentiehouders verder gestegen (+5%). Het aantal aangesloten organisaties bij de SBN is ook verder gestegen naar 77 (+6). Al met al een nog steeds (sterk) groeiende sport!

Financieel gezien heeft de SBN een goed jaar achter de rug. Het boekjaar is afgesloten met een resultaat van ca. + € 50.000,-. Dit wordt met name veroorzaakt door meer leden, meer ontvangen verzekeringsgeld en minder uitgaven door de verschillende commissies. Hierdoor staat de SBN er financieel gezien goed voor. Hierdoor wordt er gedacht aan verdere professionalisering door het ontwikkelen van een opleidingsstructuur voor trainers (zie ook verderop) en het mogelijk invoeren van betaalde medewerkers bij de bond. Het huidige bestuur bestaat nl. nog geheel uit vrijwilligers, alleen het secretariaat wordt bemenst met een betaalde kracht.

Korte vooruitblik – wat zit er in de pen – Ontwikkelen van een algeheel toetsingskader voor het bouwen van hindernissen; er zijn al wel parcoursvoorschriften, maar vanuit juridisch oogpunt is het wijs om aan te sluiten bij kwaliteitsnormeringen (wordt ook steeds meer op aangedrongen door de verzekeringsmaatschappij);

– Invoering van een Ideal betalingsmogelijkheid bij runs;
– Binnenkort komt er een nieuwe web-site van de SBN
– Ontwikkeling trainerscusrsussen: met ondersteuning van NOC-NSF wordt gewerkt aan een opleidingsstructuur voor survivaltrainers. Hierbij wordt er aan gedacht om alle survivaltrainers de komende jaren te gaan certificeren. Uiteraard is daarbij eerst aandacht voor de huidige trainers. Zoals het nu lijkt zal er in februari 2018 hier nadere informatie over komen en zullen naar verwachting in april 2018 de eerste SBN-trainers cursussen worden gehouden!

Bij de certificering zal uiteraard ook worden gekeken naar de kennis en ervaring van de betreffende persoon. Een deel van het financiële overschot van het afgelopen jaar zal hiervoor gebruikt gaan worden.

Al met al een boeiende Algemene Leden Vergadering!

Mochten jullie mee informatie willen dan kunnen jullie mij uiteraard benaderen. Tevens zijn alle stukken van de vergadering te vinden op website van de SBN.

Met sportieve groet,

John Groen