thuis

PauwerNewz #47 2017

PauwerNewz

PauwerNewz #47 2017

22 november 2017

Hoe was het in… Vollenhove?
Uitslagen Vollenhove
Startlijsten Doorn
Pauwenburg op Facebook

Hoe was het in…..Vollenhove?

Renzo Wouda; KSR, wedstrijd

Na 9km door de drek, door het water, de wandel 4-daagse met een boomstam op je schouder, regendruppen op mijn steeds groter wordende badmuts, en dan heb ik het nog niet eens over de hindernissen die door de elementen van regen, kou en drek een mooi stuk gladder waren geworden.

Deze foto gemaakt door Simon in ’t Veld, dank hiervoor, laat het laatste lachmoment van de run zien. Na deze hindernis van een dubbele catcrawl, stond er nog een combi op het program.

Apenhang, stapbanden, lianen, netje onderdoor. Tig keer gestrand bij de lianen, alle kracht uit het lijf en maar weer proberen. Net al vele anderen……. De gehele run was pittig, mede door alle vooral natte omstandigheden, maar zeker goed te doen. Dan wil je niet stranden bij de voorlaatste hindernis. Ik ben als een na laatste over de streep gekomen, net niet slecht genoeg voor de poedelprijs, want ik had mijn bandje nog. Heb ik ‘m verdiend? Voor 98% wel, de laatste 2% voldoening is vertrapt in de modder, verder was het weer een top dag survival in Vollenhove. Voor eenieder die dit mogelijk heeft kunnen maken; “dank, mijn spierpijn is groots”.


Belia van Dam; KSR, wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen? Nee, het was voor mij de eerste keer in Vollenhove.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Niet echt, ik probeer elke keer weer om een beetje op tijd te komen. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ik had een koude run verwacht. En dat was het ook wel, zeker het laatste stukje. Verder vond ik het een leuke run, maar een paar goede combi’s erin.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Het laantje met de combi’s vond ik pittig, maar goed te doen. Eigenlijk ging de run best wel lekker tot de 1 na laatste hindernis. Wel moesten we een heel eind met een boomstammetje sjouwen, maar het hakken ging goed. Op het laatst moest je nog een paar keer tot je middel het water in en daar kreeg ik het nogal koud van. Toen ging ook nog de een na laatste hindernis los/kapot waardoor ik daar een poosje moest wachten. Tja, en toen begon ik dus echt koud te krijgen en dan wordt het lastig om de hindernissen nog goed te nemen merkte ik. Schijnbaar kan ik nog wel rillend apenhangen, maar niet meer de liaantjes. En hoewel de jury niet gezien had dat ik de grond had geraakt, ben ik toch maar heel eerlijk geweest en heb ik mijn bandje ingeleverd (waar ik later een preek voor kreeg van mijn clubgenoten, want schijnbaar doet niet iedereen dat 😉 ). Maar ik vond het te koud om nog een keer te gaan staan wachten.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Ik vond de combi’s wel leuk. Behalve die een na laatste dan, daar hadden van mij de liaantjes wel tussenuit gemogen 😉

Wat vond je het leukst van deze run?
Het was een afwisselende run. Pittig, veel modder en water, zonnetje en koude regen.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Jawel hoor. Tot het moment dat ik mijn bandje kwijt raakte ging het eigenlijk heel goed J En dus had ik wel het gevoel dat ik best lekker gelopen heb. En ach, nu weet ik weer waarop ik dus nog wat extra mag gaan trainen…


Johan de Ruiter; recreatief, 8 km

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee, de run in Vollenhove heb ik nooit eerder gelopen.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Geen rituelen, wel let ik vanaf de dag ervoor extra op wat ik eet en drink. Dus voor mij geen biertjes de avond voor een run.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Eigenlijk wel. Ik had verwacht de run zonder problemen uit te lopen en dat is prima gelukt.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De wat langere combi’s waren leuk en uitdagend, maar op geen enkel moment pittig of zwaar. Lastig was de drukte bij de hindernissen in de eerste kilometers.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De langere apenhangen en de combi’s vond ik het leukst.

Wat vond je het leukst van deze run?
Dat ik de run met bandje heb uitgelopen, dat was het doel. En dit was tevens mijn eerste run met sporthorloge om, heel erg prettig om tijdens de run te kunnen zien hoeveel kilometer je gehad hebt, en nog moet uiteraard.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Niet moe, maar wel zeer tevreden. Dit was mijn vijfde kwalificatierun, waardoor ik nu de KSR licentie kan aanvragen!


Joanie van der Veeken; recreatief, 5 km

Vorige week zaterdag was het zover, voor mezelf had ik toch besloten om de run in Vollenhove te lopen. Hier en daar een pauw die me probeerde over te halen voor de 8km individueel ter overname van Paul! Maar die 8km die kon ik me nog wel herinneren van vorig jaar, deze heb ik destijds in koppel vorm met Esther van Dorresteijn gelopen. Wat was dat barre tocht, verschrikkelijk koud en een moeilijke run. Misschien niet zo gek die ervaring want het was mijn 2de survivalrun überhaupt ooit gelopen. Gevalletje van; hoe hoog leg je de lat voor jezelf?! Dus zo verstandig en lekker eigenwijs als ik ben, bij mijn standpunt blijven en voor de 5km gaan!!

Dit was een nieuwe ervaring voor mij, de 1ste run echt “alleen” gelopen…Zonder pauw maatje! Zo zenuwachtig als ik op voorhand was, zo goed ging het eigenlijk in de run. En was er niks om onzeker over te zijn, maar wellicht kennen velen van jullie het gevoel wel. Tijdens de training vlieg je door de hindernissen heen en tijdens een run lijkt het soms of angst je overvalt en je volledig blokkeert. Faalangst? Prestatiedrang? Irritant dat is het wel… Nodig? Zeer zeker niet! Het zit vaak meer in het lijf dan we allemaal denken!

Ook in de mijne… welke door de MS (chronische zenuwziekte) niet altijd meewerkt, je onzeker maakt omdat je niet op je lijf kunt vertrouwen en welke soms door klachten behoorlijk in de weg kan zitten. Maar met een sterk motto op je sporttight; I CAN AND I WILL -Joanie- waar je af en toe even een blik op werpt tijdens de run om je scherp te houden én een flinke dosis doorzettingsvermogen, daarmee kom je verder dan je denkt. Dat bewijst deze run wel weer en ik had een mooi looptempo en hindernissen gingen goed mij goed af. Hier en daar door het zeer verfrissende water, wat een feest! Voornamelijk enkelvoudige hindernissen en een aantal leuke combinaties onderweg tegengekomen bijv. stukje enterbuis, netjes onderdoor, 2x apenhang die mij eigenlijk wel goed afgingen en dan merk je dat je steeds meer kan en langer kan volhouden in de hindernis én meer kracht hebt ontwikkeld. Voor het eerst in een run ook geen verzuring gehad.

De catcrawl op 2 touwen over het water was een nieuwe hindernis voor mij, best leuk hoor, al denken mijn blauwe/ beurse knieholtes daar anders over. Door veel modder en natte velden gelopen wat op het einde van de run wel voor vermoeidheid zorgde, daardoor wat trillerig de laatste touwen in! De op één na laatste hindernis was een combinatie van apenhang, bandenswingover, touw swingover, netje onderdoor (veranderd tijdens run i.v.m. vele opstoppingen, eerst bandstap, lianen i.p.v. de so’s)

And last but not least, de finish; een tarzan zwaai, de laatste keer dat ik dat op de training deed was het een sliding over het grind omdat ik misgreep in het net, dus ik was beetje angstig om te springen. Maar goed, de laatste meters tot die felbegeerde bel, dus met al mijn enthousiasme klim ik op het plateau…

Haal ik het touw naar binnen, pak mijn handen hoog in touw en zeg tegen mijzelf: niet denken maar gewoon springen ( JA, ik praat tegen mezelf tijdens een run; moet je ook eens proberen krijg je leuke gesprekken van) .. Zet snel een voetklem in en reik met mijn hand naar het net, arm erin en heb hem meteen hoog te pakken dus hoe niet zo ver meer te klimmen, koprol net over en finishen! Met bandje gefinisht op mooie 18de plek .. En als 4de vrouw finish over.. Ben dan ook trots op m’n prestatie, stukje overwinning… Op naar de 8km volgend jaar!


Uitslagen Vollenhove

Jeugd Survivalrun-C
Lieke van Linde 7 01:18:27
Aline Jonker 16 01:47:32
Hylke Jonker 12 01:09:23

Jeugd Survivalrun-B
Nienke Stevens 14 00:57:45
Huib van der Veur 7 00:41:57
Tom Woollard 13 00:46:15
Menno Schotanus 33 00:53:46
Jelmer Boonstra 34 00:54:01
Kevin Boek 41 00:56:23
Bjorn Broers 53 01:03:15
Benjamin de Jong 63 01:06:51

Jeugd Survivalrun-A
Gabe Rollinsgwier 6 01:05:33
Joost Lenten 19 01:12:56

Korte Survivalrun
Mareen Hennen 37 02:14:18
Belia van Dam 56 01:58:41
Niels van Houten 72 01:30:01
Erik Schotanus 76 01:31:14
Willem Koet 88 01:35:03
Peter Klokman 104 01:41:44
Paul Bos 129 01:51:08
Thaeke Steenstra 131 01:51:55
Arjan Hofstra 141 01:56:27
Andries Miedeman 152 02:04:06
Renzo Wouda 172 02:35:23
Remmelt Dubling 180 01:59:08
André Dikland 182 02:03:27

Recreanten, 8 km
Johan Haitsma 19 01:36:52
Johan de Ruiter 31 01:46:04
Frans de Graaf 55 02:05:34
Lauréan van der Sluis 109 03:01:54
Gerrit Nieuwenhuijsen 124 03:15:20
Marinde Zwarthoed 125 03:15:22

Recr.-koppel, 8 km
Geke Schuring & Annemiek van Zwieten 50 03:15:50

Recreanten, 5 km
Joanie van der Veeken 18 01:20:35

Recr.-koppel, 5 km
Jannechien Vreeling & Sandra Haitsma 14 01:27:40
Mark & Rene Holkema 44 01:54:13
Thea Heynis & Lisanne Steenstra 61 02:09:40


Startlijst Doorn 25-11-2017

De Hang-On Run is inmiddels uitgegroeid tot een run met internationale deelname en gaat verspreid over 2 dagen dwars door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug.
Dit jaar wordt op zondag het Open Nederlands Kampioenschap voor de Middellange Survivalrun (13 km) georganiseerd.

Alle deelnemende Pauwen, veel succes!!

JSR-B, wedstrijd
Bjorn Broers
Huib van der Veur

JSR-A, wedstrijd
Joost Lenten
Gabe Rollingswier

Recreatief, 8 km
Sytse Aans
Anne-Jan Bruinsma
André Dikland
Frans de Graaf
Niels van Houten
Lauréan van der Sluis
Renzo Wouda

Recreatief-koppel, 8 km
Joanie van der Veeken en Lisette Berg
Mareen Hennen en Antoinette Bos
Ronnie Bakker en Steven de Jonge
Andries Miedema en Bobby Ketellapper

Recreatief, 6 km
Petra Moll-Zwambag
Jelle Steenstra
Jannechien Vreeling

Recreatief oud-kind, 6 km
Thaeke en Wessel Steenstra
Silvester en Jocelien Klitsie

Recreatief groep, 6 km
Laura Miedema, Nienke Bouma en Gerbrig Kramer
Paul Bos, Andre Bruining, Oebele Annema, Onno Bruienberg, Rene Holkema, Hendrik Koen, Bert Lawant, Erik Schotanus en Thomas van der Weit
Hielkje de Jong, Lisanne en Elsemiek Faber

Startlijst Doorn 26-11-2017

Open NK
Middellange Survivalrun 

Lieke Bakker
Peter Booy
Kor Broers
Gerjan Dijkstra
Johan Haitsma
Willem Koet
Arjan Nienhuis
Lars Olsen


Pauwenburg op Facebook

Beste (ouders van) leden,

Wij willen jullie op Facebook graag blijven verrassen met leuke en interessante berichten en foto’s. Hier zijn een aantal mensen van de vereniging al druk mee bezig, maar het kan nog meer en daar hebben wij jullie hulp bij nodig! Een ieder die mooie foto’s maakt tijdens een run, interessante artikelen tegenkomt m.b.t. de survivalsport of een leuke anekdote heeft en dit wil delen met ons allen kan dit mailen naar facebookpauwenburg@gmail.com.

De mensen achter de schermen zullen een selectie maken en het dan posten op de facebookpagina van SV Pauwenburg. See you on Facebook!

no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *