thuis

PauwerNewz #48 2017

PauwerNewz

PauwerNewz #48 2017

29 november 2017

Hoe was het in… Groningen?
Uitslagen Groningen
Hoe was het in… Adegem (Belgie)
Uitslagen Adegem (Belgie)
250e lid!


Hoe was het in…..Groningen?

Aline Jonker; JSR-C, wedstrijd

Hoi, ik ben Aline Jonker en ik zit op survival. Ik doe mee aan JSR-C 10-11 jaar en ik ben 10 jaar. Ik vind survival erg leuk. Ik doe aan veel survivalwedstrijden mee en afgelopen zondag heb ik aan Groningen meegedaan.
Ik vond het een leuke run en ik had deze run nog nooit eerder gedaan. Ik vond de hindernis met veel klei op het touw het moeilijkste, ik heb het een paar keer geprobeerd en toen lukte het. Toen dacht ik YES!
Ik vond de eindhindernis leuk en de triangels gingen heel erg goed. Ik ben met bandje over de finish gekomen en Jildou en Hylke ook, mijn zus en broer. Toen ik in een hindernis was begon het heel hard te hagelen, ik werd wel een beetje koud. Maar lang zo koud niet als in Vollenhove vorige week toen moest ik ook diep door het water gelukkig mocht ik een stukje bij een aardige man op de rug zitten.

Dit was mijn verhaal en ik survival lekker door. Groetjes Aline Jonker.


Anne-Jan Bruinsma; 8 km, recreatie

Heb je deze run vaker gelopen?
Dit was de tweede keer dat ik mee heb gedaan met de Groningerrun. De eerste keer was in mijn ‘eerste survival jaar’.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Uitgebreid ontbijten! Afbakbroodjes, gebakken eitje, wat fruit en natuurlijk een lekker bakje koffie. Als de run wat verder weg is bak ik vaak een paar pannenkoeken om mee te nemen. Na het ontbijt rustig aankleden, 2x kijken of ik wel een vuilniszak mee heb en dan Sytse ophalen…
Na de run een stroopwafel van Sytse (heeft ie altijd mee) en bij de benzinepomp halverwege een broodje bal….. Eigenlijk kom ik er nu pas achter dat een dag met een survivalrun best wel volgens een vast stramien verloopt!

Was de run wat je ervan verwacht had?
De vorige keer had ik stukken minder survivalervaring en ik heb gemerkt dat ervaring een hoop kan schelen. Net even de handigheidjes waardoor je het goede touw kiest of de hindernis gemakkelijker pakt. Wel blijkt Groningen zijn naam als fameuze glibberrun weer eer aan te doen. In plaats van een survivalrun is een pottenbak wedstrijd een prima alternatief, wat ongelofelijk veel klei!

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Met uitzondering van één moment viel de run behoorlijk mee, de hindernissen waren goed te doen en ik heb niet op hoog tempo gelopen. Echter.. bij de twee na laatste hindernis ging het toch bijna mis! Een swing-over waarbij je over een dikke tak heen moest, nummer 33. Op zich niet een verschrikkelijk zware of technische hindernis maar de touwen…. De enige vergelijking die ik kan trekken is ‘een paling in een emmer snot’, al denk ik dat je zelfs daar nog meer grip op krijgt!

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De combi vlak na het boogschieten, nummer 14. Helaas liep de hindernis niet lekker door en moest je wel even wachten voor je door kon. Gelukkig waren tegelijkertijd nog een paar Pauwen in de hindernis en genoeg plekken waar je even bij kon kletsen.

Wat vond je het leukst van deze run?
Dat ik ‘m met bandje uit heb gelopen en dus nog maar één uit hoef te lopen om mijn KSR-licentie aan te mogen vragen!

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Voldaan en dankbaar voor toch een paar mooie zonnige momenten afgelopen zondag!


Survival Groningen

Deel 2 van de Vader–Dochter challenge van Marit en John Groen


Afgelopen voorjaar heb ik Marit uitgedaagd om op 5 november de Berenloop op Terschelling te gaan lopen (halve marathon). Ze zei dat is goed als jij met mij een koppelsurvivalrun gaat lopen. Uiteraard heb ik deze uitdaging aangenomen.

Op 5 november hebben we beide de Berenloop gelopen en op een prima manier uitgelopen. Voor Marit was dit best wel zwaar en ze verzuchte regelmatig op de tonen van klassieker van de jaren 70-tig hit: “Pappie loop toch niet zo snel”. Maar haar wraak was zoet…..

Op zondag 19 november jl. stond namelijk deel 2 van de Vader – Dochter challenge op de planning. De koppelrun 5 km. Bewust de 5 km omdat ik een behoorlijk tijdje niet had gesurvivald en dacht dat dit weer een mooie binnenkomer zou zijn. Nou en dat was het…..

Met veel goede zin afgereisd naar Groningen. Het weer was gezien de heftige regenbuien in de dagen daaraan voorafgaand, goed te noemen. Door de regen was het parcours erg modderig en dat was te merken in de run ;-(

We zijn rustig gestart en in een mooi tempo werden de eerste hindernissen genomen. Eén van de eerste hindernissen was een kruipnetje, uiteraard niet moeilijk maar je zat gelijk helemaal onder de drek. De eerste swing-overs gingen prima en vervolgens kwam de eerste combi-hindernis (Spaanse ruiter en staplussen). Ook nog zonder enige moeite genomen. Wel jammer dat er al behoorlijke wachtrijen waren, maar dat hoort er helaas bij.

Na nog ongeveer 5 verschillende hindernissen kwamen we bij het trainingsterrein van survival Groningen. Daar stond ons, een voor mij zware, combi-hindernis te wachten. De hindernis bestond uit een stukje apenhang, lianen, daknet (onderlangs!), tarzanzwaai en over het net eruit. Marit vloog door deze hindernis maar dat kon ik niet zeggen. Met de nodige (mentale) ondersteuning van Marit de hindernis wel gehaald maar koste mij de nodige moeite. Vooral als Marit dan plagerig zegt “Gaat het pappa?”.

Uiteraard laat ik me niet kennen en we lopen rustig door. Ik merk wel dat de hindernissen me steeds wat lastiger afgaan en naast de mentale ondersteuning heb ik ook regelmatig fysieke ondersteuning van Marit nodig (in de vorm van een ondersteunend handje, voetje of schouder…). Na een best wel lange apenhang (voor mijn gevoel mij wel 50 meter, maar volgens Marit ca. 25 meter) doemen de laatste hindernissen op.

Gelukkig voor mij niet al te zware hindernissen tot een volgende apenhang van ca. 15 meter waar we over de balk eruit moeten. Ik kom tot de balk en toen heb ik met de nodige ondersteuning van Marit en de hindernisjury ook deze hindernis weten te bedwingen, wel met de zogenaamde “Paul Bos techniek”;-)

Vervolgens de eindhindernis met stapbanden-balken (gelukkig bovenlangs) en nog 6 triangels welke we als koppel met dezelfde “Paul Bos techniek” hebben genomen. Gefinished na 6,3 km ipv de beloofde 5 km in 1 uur 56 min.

Marit zo fris als een hoentje en pappa John behoorlijk stuk. Maar wel erg trots en mooi dat je dit samen met je dochter kunt doen.

Wel weet ik waar ik de komende weken op moet trainen: duurvermogen in de hindernissen, maar dat gaat goed komen want het survivalvuurtje is door dit avontuur weer wat verder aangewakkerd!

Sportieve groet,

John GroenUitslagen Groningen

JSR-C, jeugd wedstrijd
Aline Jonker 9 01:48:57
Lieke van Linde 10 01:17:22
Hylke Jonker 6 00:58:01

JSR-B, jeugd wedstrijd
Maura Popkema 17 01:10:45
Huib van der Veur 3 00:38:05
Tom Woollard 5 00:38:30
Kevin Boek 24 00:49:42
Menno Schotanus 28 00:50:10
Benjamin de Jong 44 01:04:47

JSR-A, jeugd wedstrijd
Lisanne Faber 6 01:28:10
Gabe Rollingswier 4 00:58:22

Recreanten, 8.5 km
Wessel Stienstra 21 01:21:31
Wijnand de Vries 27 01:24:07
Anne-Jan Bruinsma 45 01:33:52
Sytze Aans 46 01:34:03
Jos de Vries 117 02:03:27
Binne Veenstra 139 02:47:03
Ellen Baas 140 02:51:09

Koppel, 8.5 km
Lauréan van der Sluis en Conrad Braber 33 02:25:10

Koppel, 5 km
John & Marit Groen 18 01:56:43

Ouder-kind, recreatie
Wietse & Crijn van Koeveringe en Lyan Korbach 3 01:28:19
Ellen van der Ploeg en Ilva van Koeveringe 5 01:32:00

Jeugd recreatief, 5 km
Mathilde Timmermans 13 01:55:35


Hoe was het in…..Adegem?

Lars Olsen; MSR-wedstrijd, 12 km

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee, dit was de eerste keer dat ik in Adegem (België) gelopen heb.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Goed ontbijten en drinken voor de run, ook neem ik altijd een banaan net voor de tijd. Voor de rest laat ik het op me af komen.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Nee niet helemaal, alles was nogal houtje touwtje. De hindernissen waren allemaal net niet zoals ik dat gewend was, dit kostte dan ook af en toe wat meer inspanning en denkwerk tijdens de run.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
In het midden van de run, we staken een aantal keer het kanaal over. Hier heb ik nog boven het water in een netje gehangen samen met Peter, allebei lekker verzuurd. 😝 😝

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De tarzanzwaai boven het water, hier hadden ze een tarzanzwaai over het water en landde je in een net die horizontaal gespannen was. Deze zwaai was lekker hoog, dit zorgde voor enige spanning maar zeker weten leuk.

Wat vond je het leukst van deze run?
Het mooie weer, in Friesland heeft het de hele dag geregend terwijl wij een mooi zonnig weertje hadden.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Moe en voldaan zeker weten desondanks niet tevreden, komende tijd moet er meer getraind worden.Uitslagen Adegem

MSR, middellange
Lars Olsen 19 02:15:12
Peter Booy 27 02:18:42


Pauwenburg heeft 250 leden!

In oktober heeft SV Pauwenburg een nieuwe mijlpaal bereikt. Marte de Vries uit Heerenveen is op 15 oktober jl. lid geworden van SV Pauwenburg en is daarmee het 250lid!

Het bestuur wou deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan en hebben Marte op maandag 21 november jl. verrast met een kleien attentie, Marte welkom bij de club!

Het ledental van SV Pauwenburg heeft zich sinds de oprichting in september 2006 gestaag ontwikkeld, zoals in onderstaande grafiek is te zien: Bij de oprichting in 2006 zijn we gestart met een groepje van 30 leden en zie wat er in 11 jaar gebeurt: 250 leden!

Van deze 250 leden zijn er 122 jonger dan 18 jaar oftewel een vereniging met toekomst!no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *