thuis

PauwerNewz #49 2017

PauwerNewz

PauwerNewz #49 2017

6 december 2017

Hoe was het in…Doorn?
Uitslagen Doorn
Pauwenburg clubkampioenschappen
Hoe was het in…Doorn?

Joost Lenten; JSR-A, wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen?
Ja, de 1e keer heb ik 9km koppel gelopen (toen was het nog geen jsc run). De jaren daarna heb ik de jsc runs gelopen.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Nou zoals iedereen gewoon inlopen en rekken en ook altijd een paar keer een steigerung.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ja, het parkoers was niet veranderd dus ik had wel een aardig idee wat mij te wachten stond.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Vrijwel meteen op het begin, heb je een hele hoop hindernissen waar je vrij veel armkracht gebruikt. Daarna ga je het bos in om te lopen en het is dan lastig om goed in je ritme te komen.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De hindernissen zoals ringen en schuif stok zijn wel heel leuk, omdat je ze eigenlijk nooit in een run ziet. Alleen heeft deze run wel een beetje veel kracht hindernissen.

Wat vond je het leukst van deze run?
Je loopt heel mooi door de bossen heen, dat is gewoon wel heel mooi aan Doorn.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ja ik ben moe, maar ik ben zeker wel tevreden met mijn 12e plek in Doorn.


Johan Haitsma; Open NK MSR, wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen?
De afgelopen 2 jaar heb ik deze mooie survival run ook mogen lopen (rennen). Het is een parkoers rondom de Utrechtse heuvelrug. Heuveltje op en af horen er dan ook bij en maken het extra leuk en zwaar tegelijk. Dan moet je weer door het mulle zand ploegen met ballast (zandzak van 25KG op de rug) en ook door het open veld rennen met zon, regen en hagel dit keer maken het tot een pure survival beleving. Het element water is in deze run beperkt tot 1 km van de eindhindernis. Een meertje met vele hindernissen maakt het daar tot een waar spektakel voor de survivallaars en de toeschouwers die de een na de ander te water en soms kopje onder zien gaan. De pittige combinatie hindernissen zorgen hiervoor.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Ik drink een paar dagen voor de run iets meer water en een liter bietensap. Ik heb me laten vertellen dat je dan veel harder van gaat lopen. Dit is echter nog niet uitgekomen bij mij helaas…. wellicht eens overstappen op iets anders. Baat het niet het schaadt ook niet denk ik maar zo.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Het was het Open NK MSR (12km) en dat geeft altijd iets meer spanning. Het doel is alle hindernissen te halen uiteraard met bandje. Gezin het weertype deze dag en alle ingrediënten daarin aanwezig zou het een zware run geworden. Bepaalde hindernis onderdelen werden daardoor erg glad en hierdoor lastige om te nemen. Met name het korte werk op armkracht (korte touwtjes / triangels / stokjes enz) ging niet van een leien dakje hierdoor.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Bij het meertje op 1 km voor het einde van de run zitten een paar rake combi’s dit de verzuring in je armen op maximaal zetten. De waterhindernis met korte touwtjes / triangels / korte stokjes / ringetje / touwtje komt er op aan en deze hindernis moet ik ook een keer overdoen helaas. Het water element en doordat je op hoogte staat op een vlonder maakt het blijkbaar ook extra spannend.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Er is een laantje met ongeveer 15 losse hindernissen achterelkaar. Het zijn stuk voor stuk mooie afwisselende hindernissen meestal in een swing over vorm. (palen / tonnen / houten wielen / losse touwen / dikke trossen) erg afwisselend en zeer leuk om weer eens te doen.

Wat vond je het leukst van deze run?
De gehele run was prima geregeld zo wel de hindernissen als de verzorgingsposten. Ook de vrijwilligers waren zeer gemotiveerd. Bijna overal werd je aangemoedigd om de hindernis te halen. Super gedaan.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik ben zeer tevreden als ik de run gezond en wel heb kunnen uitlopen zonder blessure en ook nog het bandje mee over de finish heb kunnen nemen. Voor de rest is het steeds meer genieten geblazen wat een mooie sport hebben we in De Knipe.

SV Pauwenburg is een echte pure survivalvereniging waar alle outdoor sporters hun hart op kunnen halen. Top


Lauréan van der Sluis; 8 km, recreatie

Sinds dit jaar ben ik begonnen met ‘onze’ survivalsport. De run in De Knipe was mijn eerste. Mede door de OKC training heb ik de run als geweldig ervaren (5km). Geen weg meer terug voor mij! En sindsdien nog 6 runs gelopen.

Zo ook vorig weekend in Doorn (recreant 8 km). Mooi op tijd uit bed want deze mooie omgeving ligt niet om de hoek. Een ontbijt van kwark, haver, noten en fruit want ik moet ertegenaan kunnen. Er is vaak niets aan de hand totdat ik er bijna ben. Dan begint het te kriebelen. Een “ik vind dit toch wel weer erg spannend” gekriebel. Het liefst begin ik gelijk aan de run, die kriebels vind ik niets. Tijdens het inlopen worden ze erger. “Waarom doe ik dit ook al weer?”. Gelukkig we mogen! Ik ben gestart en de kriebels zijn weg. Nu is het ik en de run.

Het lopen ging erg lekker. Vrij in het begin was er een stuk met veel hindernissen achtereen, de verzuring voelde ik al in mijn armen. Er waren voor mij veel nieuwe hindernissen om te mogen trotseren. Waaronder losse ringen om stokjes en zo naar de overkant (iemand een naam voor deze hindernis?) Deze ging me super af en ik vloog er doorheen. Heerlijk gevoel gaf dat.

De verschillende ‘muren’ vond ik lastiger. Het is voor mij nog niet altijd even makkelijk om mezelf omhoog te trekken met gestrekte armen. Hier ben ik dan ook ergens een handje geholpen. Vooraf hoopte ik een tijd rond de 2.5 uur te hebben. Uiteindelijk heb ik er 2 uur en 4 minuten over gelopen. Enorm trots op mezelf. Bont, blauw en moe maar zeer zeker

voldaan!


Andries Miedema & Bobby Ketellapper; 8 km – koppel, recreatie

Heb je deze run vaker gelopen?
Ik heb deze run 2 jaar geleden ook geloven alleen toen de 6 km. Aangezien er hier geen KSR-wedstrijd was ivm de ONK MRS had ik mijn kameraad Bobby Ketellapper gevraagd om de koppelrun 8 km te doen.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Voor de run heb ik geen bepaalde gewoontes. Opstaan, beetje eten, tas inpakken en in de auto. In dit geval gingen Laura en Nienke ook mee naar Doorn dus dan duurt het allemaal iets langer.

Was de run wat je ervan verwacht had?
De run was hetzelfde ongeveer als de 6 km van 2 jaar geleden alleen nu uiteraard met nog een lusje van 2 km erbij waarin een aantal leuke hindernissen zaten. Dus lange tussenstukken lopen en veel hindernissen vlak op elkaar. Dit is omdat ze daar in de omgeving niet in de bossen hindernissen mogen bouwen.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
In de run vond ik de hindernissen goed te doen. De lange apenhang bij de vijver vond ik wel erg lang en waarbij we uit de apenhang gelijk een netje onderdoor mochten. Dus deze hindernis was wel redelijk pittig. Ik heb de hele run geen moment gehad dat ik dacht pfff wat zwaar. Hij was leuk en goed te doen. Mijn koppelmaat Bobby had het iets zwaarder. Maar hij heeft al twee jaar geen hindernis meer gezien dus dan mag dat ook wel.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De leukste hindernis vond ik de hindernis waarbij je jezelf eerst met ringen moest verplaatsen en gelijk erachter aan via de klompenhindernis door moest. Deze beide hindernissen heb ik nog nooit eerder gedaan maar het ging best goed. Bij de ringen is het wel zaak dat je de ring goed tegen het hout aan trekt aangezien je anders vrij snel er afschiet.

Wat vond je het leukst van deze run?
Het leukste van de run was de hindernis waarbij je jezelf moet verplaatsen met een stokje over twee balken. Dit is best wel een uitdaging zeker omdat er ook nog twee keer een blokje tussen zat waar je overheen moest met de stok. Maar dit ging prima. De run is ook erg goed georganiseerd. Zeker de douches op het einde waren prima.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik was niet moe maar wel voldaan en tevreden. Met bandje over de finish en onder de twee uur dus was een leuke dag. Nadat Laura, Nienke en Gerbrig ook de finish met bandje hadden gehaald zijn we weer vertrokken naar Heerenveen.


Bouwploeg De Takomst; 6 km, groepsrun

Bouwploeg De Takomst, wie zijn dat eigenlijk? De Takomst is een Bouwploeg die jaarlijks een praalwagen bouwt voor de Knypstermerke. Survivalaars kennen hen wellicht van de koffietent welke zij jaarlijks bemannen (samen met hun vrouwen overigens) bij de eerste kraanhindernis bij de survivalrun in De Knipe. Naast het bouwen van mooie wagens houden de mannen van deze ploeg van survivallen, 7 van de negen zijn trotse Pauwen. Daarnaast huist er een ex-Pauw in de ploeg en het laatste lid is een toekomstige Pauw!

Hebben jullie deze run vaker gelopen?
Paul Bos en Bert Lawant zijn een keer eerder in Doorn geweest, echter dat betrof een Obstaclerun en geen survivalrun. Paul is als trainer zijnde met een groep jeugd een keer voor een trainingsweekend in Doorn geweest en kent het parcours daardoor al goed.

Hebben jullie voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat jullie aanhouden?
Dit was de eerste keer dat we als groep aan een run mee hebben gedaan. Op basis van deze run, welke vast en zeker een vervolg gaat krijgen, zullen er vast rituelen ontstaan. Veel te vroeg verzamelen bij Thomas voor koffie en oranjekoek, al kletsend over te bouwen wagens in de auto de reis ondergaan en in de kleedruimte vooral checken dat Onno zijn broek inclusief portemonnee en telefoon daar niet laat liggen. Tot slot mag een etentje met veel vlees na de tijd niet ontbreken!

Was de run wat jullie ervan verwacht hadden?
Ja volledig! We waren ervan op de hoogte dat lange loopstukken afgewisseld werden met een opeenhoping van hindernissen. In die zin is het een bijzondere run. Je loopt een lus richting trainingsterrein, neemt een serie hindernissen en slingert weer een stukje door het bos voor je aan de volgende serie hindernissen begint. Wat dat betreft is het niet de meest evenwichtig opgebouwde run van het circuit.

Welke hindernis vonden jullie pittig of op welk moment in de run hadden jullie het zwaar?
Wij vonden vooral de hindernissen waar veel groepen voor ons stonden te wachten en te bedenken hoe ze deze moesten nemen zwaar, omdat wij als galante heren deze dames natuurlijk moesten helpen. Zonder overdrijven hebben we tientallen hulpbehoevende dames over swingovers getild en dat komt er natuurlijk flink op aan. Daarnaast zaten er een aantal zeer lastig te nemen muurtjes in waar je overheen moest zien te komen. Maar zoals bijgaande foto bewijst zijn we ook onderling zeer behulpzaam en werden ook deze obstakels overwonnen!

Welke hindernis vonden jullie het leukst en waarom?
Aan het einde van de run moesten we via een monkeybar over het water en via een apenhang weer terug. Als je daar de kracht niet meer voor had haalde je een nat pak. De spanning die dit dan oplevert was toch wel heel erg leuk!

Wat vonden jullie het leukst van deze run?
We hebben vreselijk veel lol gehad en daarnaast onderweg veel serieuze gesprekken gevoerd. Het was gewoon leuk om als Bouwploeg gezamenlijk iets anders te doen dan zagen, verven en dergelijke. Het was een topdag!

Zijn jullie moe, voldaan, tevreden?
De mate van vermoeidheid was nogal verschillend maar dat had alles te maken met het verschillende niveau van de diverse leden van onze ploeg. Voldaan zeker, we zijn allemaal met bandje over de finish gekomen en dat stemde tot grote tevredenheid!


Uitslagen Doorn

Zaterdag 25 november

JSR-B, wedstrijd
Huib van der Veur 5 00:41:40

JSR-A, wedstrijd
Gabe Rollingswier 6 00:58:35
Joost Lenten 12 01:04:12

Recreatief, 8 km
Lauréan van der Sluis 22 02:04:18
Anne-Jan Bruinsma 59 01:22:14
Sytse Aans 60 01:22:16
Niels van Houten 77 01:27:36
Frans de Graaf 79 01:27:55
Renzo Wouda 115 01:45:43

Recreatief-koppel, 8 km
Mareen Hennen en Antoinette Bos 33 01:40:39
Andries Miedema en Bobby Ketellapper 48 01:56:39
Joanie van der Veeken en Lisette Berg 88 02:30:48
Ronnie Bakker en Steven de Jonge 94 03:12:53

Recreatief, 6 km
Jannechien Vreeling 13 01:21:01
Jelle Steenstra 6 00:58:20

Recreatief oud-kind, 6 km
Silvester en Jocelien Klitsie 21 01:46:58
Thaeke en Wessel Steenstra 33 02:08:41

Zondag 26 november

Open NK, Middellange survivalrun
Lieke Bakker 27 03:33:01
Gerjan Dijkstra 49 01:53:14
Arjan Nienhuis 85 02:04:46
Lars Olsen 86 02:05:04
Peter Booy 129 02:16:46
Johan Haitsma 179 02:34:35


Pauwenburg clubkampioenschappen

Pauwenburg clubkampioenschappen; wie helpt er mee organiseren?

Beste Pauwen,
Al jarenlang is op verschillende momenten het idee geopperd om voor Pauwenburg clubkampioenschappen te organiseren. Om diverse redenen is het er tot nu toe helaas nog niet van gekomen. Het is natuurlijk wel erg leuk om dit te gaan organiseren.

Wij kijken er nu al naar uit dat er een verbeten strijd gaat losbarsten wie zich de beste Pauw van Pauwenburg mag noemen (in verschillende categorieën?). De gezonde sportieve rivaliteit tussen verschillende Pauwen. Het gezamenlijk ernaartoe leven en de bijbehorende ‘plagerijtjes’ van tevoren. Dit lijkt ons machtig!

Een evenement wat onze mooie en gezellige vereniging nog meer verbinding brengt! Wij willen graag bekijken of het haalbaar is om dit te realiseren. Zoiets kan namelijk alleen maar gerealiseerd worden als er voldoende mensen actief mee gaan doen in de organisatie van dit evenement. Dus lijkt je dit een goed en leuk idee, meld je dan aan bij één van ons.

Ook (ouders van) jeugdleden worden van harte uitgenodigd om mee te helpen!!

Als er voldoende aanmeldingen zijn om te gaan helpen, dan gaan we dit op poten zetten, onze planning is dat in het voorjaar van 2018 de eerste Pauwenburg clubkampioenschappen plaats zullen vinden!

Je kunt je aanmelden bij: Mareen Hennen: m.hennen@upcmail.nl of John Groen: j.groen167@upcmail.nl

Graag zien we jullie aanmeldingen tegemoet!


Sportieve groet,

Mareen en John


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *