PauwerNewz #51 2017

Training in de kerstvakantie
Verslag Dinxperlo

Laatste PauwerNewz 2017

Dit is alweer het laatste PauwerNewz van 2017. De komende 2 weken wordt er geen Compagnon in het dorp uitgegeven en dus ook geen PauwerNewz. Dit betekent niet dat we als vereniging stil zitten in deze periode. Integendeel, de meeste trainingen gaan in de kerstvakantie gewoon door en er is zelfs een speciale Oliebollentraining voor de mini’s & jeugd op woensdag 27 december en voor de senioren/JSR-A op vrijdag 29 december.

En als de eerste editie van het PauwerNewz in 2018 verschijnt, is de eerste run van 2018, traditioneel de run van Beltrum, ook al achter de rug. Daarom dan ook in deze editie de startlijst van Beltrum.

Fijne kerstdagen en een sportief & gezond 2018!

Startlijst Beltrum, 07-01-2018

Beltrum, een dorp van zo’n 3.000 inwoners gelegen in de Achterhoek (provincie Gelderland) en dé bakermat van de survivalsport. Hier begon het ooit…….. en gebeurt het nog steeds want begin januari vindt de 29e Beltrumse Survivalrun weer plaats. Er kan weer gestreden worden in diverse categorieën over 3 afstanden, 22, 13 en 6,5 km. We wensen alle 1400 deelnemers en voornamelijk onze Pauwen veel succes!

LSR, lange survivalrun
Kor Broers
Gerjan Dijkstra
Folkert Faber
Silvester Klitsie

Individueel, lange run
Johan Haitsma

Koppel, lange run
Lieke Bakker & Johan de Ruiter
Arjan Nienhuis & Robin Kamperveen

Individueel,middellange afstand
Willem Koet
Richard Schrijver

Groep,middellange afstand
Ineke Visser, Onno Bruinenberg, Joanie van der Veeken en Frans de Graaf

Jeugd, 12-14 jaar

Training op donderdag 21-12-2017

I.v.m. de diverse (kerst-)activiteiten op verschillende scholen zal de training van de Mini’s van donderdag 21 december komen te vervallen. De training voor de overige jeugdleden gaat deze dag wel door. In de kerstvakantie zijn er geen reguliere trainingen voor de Mini’s en jeugdgroepen op maandag en donderdag. Wel is er de Oliebollentraining.

We beginnen alle reguliere jeugdtrainingen weer na de kerstvakantie, op maandag 8 januari 2018!

Training in de kerstvakantie

In de kerstvakantie wordt er weer een speciale Oliebollentraining georganiseerd. Ditmaal apart voor de mini’s/jeugd (7-18 jaar) en voor de senioren/JSR-A.

Deze speciale training zal voor de mini’s en de jeugd op woensdag 27 december van 18:30 uur tot 19:30 uur plaatsvinden. Voor de volwassenen/JSR-A zal deze training op vrijdag 29 december van 19.30 uur tot 21.00 uur plaatsvinden. Hierdoor komen de reguliere trainingen op deze vrijdag te vervallen.

Trainingsschema tijdens de vakantie

zondag 24 t/m dinsdag 26 december  geen training
woensdag 27 december  18:30-19:30u Oliebollentraining mini’s/jeugd (7 – 18 jaar)
woensdag 27 december  19:30-21:00u Wedstrijdgroep senioren en JSR-A
donderdag 28 december  geen training
vrijdag 29 december   Oliebollentraining senioren en JSR-A
zondag 31 december en maandag 1 januari  geen training
dinsdag 2 januari  Recreanten A/B
woensdag 3 januari  19:00-20:15 uur Wedstrijdgroep JSR-B/C
woensdag 3 januari  19:30-21:00 uur Wedstrijdgroep senioren en JSR-A
donderdag 4 januari  geen training
vrijdag 5 januari  Recreanten A/B
zondag 7 januari  Vrije inloop training

On tour naar Dinxperlo….en terug!

De uitslagen en belevenissen vanuit Dinxperlo worden in de eerstvolgende editie van het PauwerNewz geplaatst. Nu toch al een klein sfeerverhaal van Renzo Wouda over deze run.

Vanmorgen vroeg uit de veren en met houterige ochtendsouplesse in de survivalkleren. De nachtelijke duisternis werd opgelicht door de koplampen van Andries Miedema die de dames Ineke Visser en Marit Groen even daarvoor al had opgepikt en ik met een pirouetje en Bambi beentje de auto in kon stappen (was best glad vanmorgen).

De rit van vandaag, naar de survivalrun van Dinxperlo. KSR-wedstrijd over een afstand van 7km met ik meen 34 hindernissen. Na 5km heb ik echter mijn bandje laten knippen, de hamburgers roken toch wel heel erg lekker en de warme chocolademelk zou er met deze temperaturen ook wel in gaan. Ook vond ik het van mijzelf onverantwoord om verder te gaan, mijn onderarmen waren te verzuurd om verzekerd te zijn van voldoende knijpkracht. Met andere woorden, uit een hindernis van 4mtr hoog knetteren lijkt mij geen strak plan. En ben ik uit de run gestapt met een dikke vette DNF achter mijn naam.

“Teleurgesteld?” Nee verre van dat, dit was voor mij het hoogst haalbare met een goed en tevreden gevoel. Oké geen punten, maar dat neemt niet weg dat het weer een prachtige dag survival was. Ontzettend mooi weer, leuke mensen en bekenden. En wie wil de autoritjes nu missen, waar de kerstliedjes uit volle borst worden mee gezongen.