thuis

PauwerNewz #2 2018

PauwerNewz

PauwerNewz #2 2018

10 januari 2018

van de voorzitter
Hoe ging het in… Dinxperlo
uitslagen Dinxperlo
Oliebollentraining


Van de voorzitter

Beste Pauwen,

Wat gaat de tijd toch snel! Het jaar 2017 is al weer achter ons, het is werkelijk voorbijgevlogen. Het was een mooi survivaljaar, maar ook een jaar met een grote traan. Eind september ging er werkelijk een schok door de vereniging vanwege het plotseling overlijden van Jos Verdonk. Zijn overlijden geeft maar weer eens aan hoe betrekkelijk ons bestaan is.
Het was hartverwarmend om te zien welke betrokkenheid, warmte en onderlinge verbondenheid wij binnen onze vereniging met elkaar hebben. Onze acties werden door de familie zeer op prijs gesteld en heeft de familie gesterkt in het beeld dat Jos een bijzondere man was.

Ja dat ligt nu achter ons, 2018 is begonnen! Een nieuw jaar, nieuwe energie. Tijd om vooruit te denken en te kijken. Het gaat goed met onze vereniging. We blijven groeien! In november jl. hebben we ons 250lid mogen begroeten, maar de groei zet door. Op dit moment staat het ledental al op 266…….. We groeien zo hard dat we moeite hebben om deze groei bij te houden. Dit zie je terug in de activiteiten welke georganiseerd worden. De oliebollentrainingen van eind december waren drukbezocht, bij de jeugd waren ca. 70 leden aanwezig en bij de volwassenen ca. 50 (ondanks het zeer slechte weer).

Ook de trainingen worden goed bezocht, met name bij de jeugd hebben we te maken met zeer grote trainingsgroepen. Bij de volwassenen valt het op zich nog mee, zeker als het wat kouder en natter wordt is de opkomst wat lager. Of zou onze jeugd toch wat meer discipline en gedrevenheid hebben 😉 ?

Elke week worden momenteel 13 trainingen door onze club verzorgd. Iedere week, in weer en wind, staan onze trainers voorbereid klaar om ons allemaal een zo’n goed mogelijke training te geven. Ik heb diep respect voor deze groep! Met veel enthousiasme en gedrevenheid staat ze daar, op vrijwillige basis om hun liefde en passie voor onze survivalsport aan ons allemaal over te brengen. Soms kan een trainer niet, maar dan is de onderlinge verbondenheid zo groot dat er altijd een vervanger staat! Super!!! Dank jullie wel dames en heren trainers! Vanaf deze week zijn de trainers beter herkenbaar door de blauwe

Pauwenburg trainersjassen!!

Enthousiasme en gedrevenheid is voor mij de basis van onze vereniging. En ik zie veel enthousiasme om mij heen. Zo kreeg ik vorige week een leuk mailtje van ons lid Frans de Graaf. Met ondersteuning van zijn vrouw Gerda heeft hij aantal hele leuke filmpjes gemaakt over de runs welke Frans het afgelopen najaar heeft gelopen. Ze staan openbaar toegankelijk op Youtube (zoek maar op de naam Frans de Graaf en dan vind je ze wel). Deze filmpjes geven een hele mooie indruk van survivalrun en het lopen van een run.

Een ander mooi voorbeeld is dat we begonnen zijn met de voorbereiding van de eerste Pauwenburg clubkampioenschappen! Op de oproep van Mareen Hennen en ondergetekende kwamen meerdere enthousiaste reacties om hier actief aan mee te werken, top! Hou de Pauwernewz in de gaten voor meer nieuws hierover!!

Zoals ik al zei: dit enthousiasme en gedrevenheid is de basis van onze vereniging. Achter iedere activiteit en training staan één of meerdere personen welke dit met passie, gedrevenheid en plezier vrijwillig organiseren! Gelukkig wordt deze club van actieve leden steeds groter! Uiteraard is er altijd ruimte voor uitbreiding van onze vrijwilligerspoule. Dus als je ook iets actief bij wil dragen meld je bij één van de trainers of bestuursleden aan en we bedenken wel wat voor je 😉

Al met al een vereniging om trots op te zijn, iets wat ik als jullie voorzitter ook zeker ben: zo trots als een Pauw!

Namens het bestuur wil ik jullie allemaal een gezond, gezegend maar met name sportief 2018 toewensen!

En: Laten we voor het nieuwe jaar de lat zo hoog leggen dat we er vlot onderdoor kunnen!

Sportieve groet,
John Groen


Hoe ging het in… Dinxperlo

Het is al weer enige tijd geleden, maar hierbij alsnog de uitslagen en verhalen van de run in Dinxperlo die voor de kerstvakantie plaatsvond. Ditmaal het verhaal van jeugdlid Jesper Laan die zijn eerste wedstrijd liep en meteen op een mooie 6e positie eindigde. Dit belooft wat voor de volgende wedstrijden!

Jesper Laan; JSR-C, wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee het was ook mijn eerste wedstrijd. Ik heb wel een keer de fun run in Leeuwarden en Havelte gelopen en natuurlijk de Knipe.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Nee ik heb geen ritueel maar die bedenk ik nog wel een keer.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ja ik dacht wel dat hij zo zwaar zou zijn. Dat klopte hij was ook zwaar met veel rennen maar hij was wel heel leuk.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De hindernis vlak voor het einde dat waren 4 netten en daar moest je onderdoor en bij de vierde net moest ik heel erg omhoog die vond ik heel zwaar misschien ook omdat het een van de laatste was hindernis was maar ja ik heb hem wel gehaald.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Dat je een swing over moest doen en dan een touw pakt en mag slingeren. En dan mocht ik me eruit laten vallen omdat ik niet goed slingerden.

Wat vond je het leukst van deze run?
De klank van de bel toen ik klaar was.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik ben heel tevreden want mijn doel was mijn bandje behouden en dan minimaal vijftiende worden dus ja.


Uitslagen Dinxperlo

JSR-C
Jesper Laan  6  00:46:59
Merwin Ditmer Brouwer   18   01:02:39
Jurre Schotanus   19   01:12:48
Remco de Vries   21   01:45:47
Mark Holkema   22   01:14:34

JSR-B
Tom Woollard   9   00:35:27
Jelmer Boonstra   20   00:39:20
Menno Schotanus   28   00:42:42

KSR, korte survivalrun
Marit Groen   23   01:26:09
Lieke Bakker   28   01:31:36
Ineke Visser   47   01:55:43
Mareen Hennen   58   02:19:00
Erik Schotanus   107   01:20:34
Johan de Ruiter   112   01:21:55
Andries Miedema   155   01:36:48
André Dikland   163   01:42:03

Recreatie, 7 km
Anne-Jan Bruinsma   93   01:36:05
Sytze Aans   96   01:37:19
Frans de Graaf   132   01:58:19
Brenda Otto   189   01:59:07

Recreatie, 5 km
Paul Vlootman   28   01:01:31Oliebollentraining

Wat een enthousiasme werd er getoond tijdens de traditionele Oliebollentraining in de kerstvakantie. Meer dan 60 jeugdleden speelden fanatiek het trainingsspel, met als uiteindelijk doel; het zoeken van de bel! De beloning was heerlijk warme chocolademelk en oliebollen!

De 50 senioren Pauwen lieten zich ook niet afschrikken door het gure weer en klommen, renden, voetbalden, korfbalden alsof hun leven er vanaf hing. Na de training kon iedereen opwarmen in de Pauwenburcht met oliebollen, warme chocolademelk en glühwein!


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *