thuis

PauwerNewz #3 2018

PauwerNewz

PauwerNewz #3 2018

17 januari 2018

Beltrum belevenissen…
Uitslagen Beltrum
Startlijst Westerbork 21-01
Uitnodiging voor 10-17 jaar survivalrun Havelte 


Beltrum belevenissen

(Door Joanie van Veeken) Survivalrun Beltrum – groepsrun 14km. Wat een beleving!! Het was zo koud dat ik niet veel meer kon vast pakken of lukte na zo’n 8km, totaal geen controle meer over m’n lijf (lees; geen knijpkracht, bevroren tenen, klappertanden en bibberen)…’t Foliedekentje en ik waren dikke vrienden!! Doorgezet en de run wel uitgelopen, hindernissen geprobeerd nog welke we onderweg tegenkwamen en jawel gefinisht … wat een feest!!! Heb ‘t nog nooit zo zwaar ervaren…Echt bikkelen, compleet gesloopt!! Maar voor mij een persoonlijke overwinning door DE BOK volledig te hebben volbracht… Daardoor was de run al geslaagd & behaald! Dat rode bandje.. pfff .. bijzaak!! We zijn gestart, topteam mee Ineke, Onno & Frans. Met de nodige lol, gezelligheid aanmoediging en samenwerking.. en gefinisht! …

Missie geslaagd … en die hottub op ‘t einde… zalig!!


Behalve de groepsrun van bovenstaande Pauwen was ook jeugdlid Hylke Jonker in Beltrum van de partij. Hij vond dat de run best goed ging, maar dat het inderdaad erg koud was. Maar volgens hem was het vorige week maandag op de training nog kouder, ook al hoefde hij toen niet door het water heen…… 😉 Al met al een dappere prestatie in Beltrum, top!


En dan hebben we ook nog de Pauwen die normaal in de diverse wedstrijdklassen strijden. Zij deden in Beltrum mee aan diverse onderdelen; individueel of koppel, middellange of lange afstand. Kor Broers liep het parcours in de LSR; een wedstrijd van 20 km met 61 hindernissen.

Hieronder een greep van de belevenissen & reacties erop in hun whats-app groep.


Hoe ging het in…..Beltrum?

Willem Koet; individueel, 14 km

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee. Eerste keer Beltrum die wou ik eens doen want dat is de moeder der runs zeggen ze, die moet je gedaan hebben #bucketlist #yolo

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Probeer voor de start rustig beetje los te werken en wat steigerungen te doen maar wordt vaak niks vanwege adrenaline die spieren volledig lamleggen. Eenmaal een paar kilometer en wat hindernissen verder ben ik dat vaak kwijt.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Qua hindernissen viel hij me erg mee. Maar de kou was erg, heel erg en eigenlijk verschrikkelijk lastig.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Aan het einde waar je het dorp weer binnenkomt. Had erg koude handen en voeten. Daknet met behoorlijk dikke balken waar je onderlangs moest het net weer op. Eerste poging linkerschoen uit. Bij de tweede poging zat Robin voor me dus moest ff wachten en toen kon ik met moeite de draai krijgen, Robin heeft me nog het laatste zetje gegeven waarvoor dank!

Ik keek naar beneden en zag schoen liggen en dacht verrek, zo’n schoen heb ik ook. Het bleek mijn rechterschoen te zijn want na inspectie bleek ik alleen nog een sok om mijn ijsklomp te hebben en ik heb er echt minuten over gedaan om schoen weer aan te krijgen en een strik in de veter te krijgen. Ook het kanoën ging slecht als vanouds met diverse pirouetjes. Ook alle doorwadingen en vele slootjes vond ik met die kou killing. Heb me nog gewarmd bij vuurkorf welk effect volledig teniet gedaan werd door de diverse sloten die er vlak na kwamen.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De eindhindernis want daar ging ik tot mijn verbazing probleemloos doorheen en had het gehaald met bandje. De tijd gaan we het maar niet over hebben, daar ga ik aan werken.

Wat vond je het leukst van deze run?
Het feit dat het op het journaal kwam dat er mensen onderkoeld geraakt waren en ik het toch maar ff geprobeerd had! Respect voor de deelnemers op de lange run die nog meer kou en ontberingen te verduren hadden.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Tevreden over behouden bandje op de middellange afstand, ontevreden over tijd maar zoals gezegd volgende keer beter.


Uitslagen Beltrum

LSR, lange survivalrun
Kor Broers   13   02:45:36

Koppel, lange run 21 km
Arjan Nienhuis & Robin Kamperveen   6   03:19:07
Lieke Bakker & Johan de Ruiter   39   04:44:48

Individueel, middellange run 14 km
Richard Schrijver  14  02:01:25
Willem Koet   81   02:39:29

Groep, middellange run 14 km
Ineke Visser, Onno Bruinenberg, Joanie van der Veeken en Frans de Graaf   64   04:51:47

Jeugd, 12-14 jaar
Hylke Jonker   42   01:05:23Startlijsten Westerbork 21-01-2018

De Stichting Survivalrun Westerbork heeft haar best gedaan om het parcours van deze elfde editie optimaal klaar te maken voor de 5 en 9 kilometer. Het parcours is zo zwaar dat alleen een waardige winnaar uit de bus kan komen bij de 9 kilometer. De 5 kilometer is het bekende maar uitdagende rondje voor de beginnende survivalatleet. Ook het publiek komt aan haar trekken.

Vooral het start- en finishterrein is voor zowel de survivalatleet als het publiek interessant. Voor de atleet omdat aan het eind van zijn of haar beproeving de organisatie nog een paar zware hindernissen in petto heeft en dat is genieten voor het publiek. Succes voor alle deelnemende Pauwen!

KSR, korte survivalrun
Lieke Bakker
Ronnie Bakker
André Dikland
Marit Groen
Mareen Hennen
Arjan Hofstra
Willem Koet
Andries Miedema
Johan de Ruiter
Erik Schotanus
Henk Stavorinus

Individueel, 9 km
Sytse Aans
Anne-Jan Bruinsma
Frans de Graaf
Paul Vlootman
Jos de Vries
Wijnand de Vries

Koppel, 9 km
Jannechien Vreeling & Varen Uithol
Lisanne Faber & Thomas Kuik
Ineke Visser & Renzo Wouda
Lars Olsen & Jelte van der Linde

Individueel, 5 km
Sandor Annema
Kevin Boek
Arjan Bosma
Esther van Dorresteijn
John Groen
Jorne Hijlkema
Aletta Roode
Geke Schuring
Laura Talsma
Mathilde Timmermans
Annemiek van Zwieten

Koppel, 5 km
Hielkje de Jong & Oebele Annema
Thea Heynis & Helma Siebenga
Joanie vd Veeken & Bianca Luttik
Gerrit van Doorn & Erik Swieringa
Wietse & Colina vd Heide
Jelle Steenstra & Yoran Agricola
Thaeke & Wessel Steenstra
Laura Miedema & Nienke Bouma
Gerbrig Kramer & Maika Bos
Mirte Haitsma & Daantje van Doorn
Attje de Vries & Gerda vd Sluis
Jan & Henno vd Hoef
Claudette & Robert-Jan Ritsema
Anouk Simons & Desiree Dijkstra


Uitnodiging survivalrun van Havelte

Al twee jaar doen we met een grote groep jeugdleden mee aan de run van Havelte en dat is elke keer een groot succes. Ook dit jaar willen we dit weer proberen te organiseren. We hopen dan ook dat een heleboel enthousiastelingen mee willen doen.

Lijkt het je leuk om met een groep onder begeleiding van jeugdtrainers mee te doen hieraan en train je mee in de maandag, woensdag of donderdaggroep van 10-17 jaar geef je dan op via: t.steenstra1@upcmail.nl vóór vrijdag 2 februari.

Nog even wat praktische zaken:

Ø De run vindt plaats op zondag 13 mei, dit is de laatste dag van de meivakantie en tevens moederdag.

Ø Vermeld in de opgavemail je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, eventueel lidnummer van de survivalbond en (mobiele)telefoonnummer van je ouders/verzorgers.

Ø De kosten zullen ongeveer 15 euro zijn (niet bondleden betalen 3,50 euro extra). Deze kosten worden t.z.t. automatisch via Pauwenburg geïncasseerd.

Voor wie niet kan wachten, kijk alvast eens op http://survivalchallengehavelte.nl/

Heb je nog vragen of opmerkingen dan hoor ik die graag.

Groeten,

Thaeke Steenstra
06-81305125


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *