thuis

PauwerNewz #07 2018

PauwerNewz

PauwerNewz #07 2018

15 februari 2018

Hoe was het in… Gendringen?
Uitslagen Gendringen
Hommes Survival & Outdoor


Hoe was het in…….Gendringen?

Folkert Faber; LSR-wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen?
Ik heb deze afstand in Genderingen een keer eerder afgelegd, dat was toen het Open NK TSC van 2016.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Voorafgaand probeer ik een run in kaart te brengen door het parcours en filmpjes van eerdere edities te bekijken. In de laatste trainingen pas ik hindernissen van desbetreffende wedstrijd toe.

Was de run van wat je ervan verwacht had?
Gendringen staat bekend als een “lopersrun” en dat bleek nu ook zo te zijn. Relatief korte hindernissen en lange loopstukken. Gezien het mijn eerste run van het seizoen was, paste mij dat prima.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De hindernissen die ik genomen heb waren goed te doen. Op pakweg 7 kilometer paste ik tijdens een postmenwalk de Wim Hof methode toe. Tip: doe dat niet tijdens een survivalrun. Na 10 km werden mijn vingers wit en kreeg ik het niet meer warm. Al trillend als een (fristi) rietje ben ik naar het start/finish terrein gebracht door een bekende van een mede LSR loper die uit frustratie zijn sokken had weggegooid?!

Welke hindernisvond je het leukst en waarom?
De vrijwel enige echte lange combi waar je maximaal moest klimmen. Over de balk starten, apenhang, netten onderdoor, apenhang en over de schutting eindigen. Ook de gevarieerde armkrachtcombi’s waren leuk om te doen.

Wat vond je het leukste van deze run?
Het leukste was om weer eens run te lopen, althans in dit geval een stuk ervan 🙂 De sfeer tijdens runs vind ik ook prachtig. Eenieder op zijn of haar eigen niveau het maximale eruit halen, met name de emoties.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Moe en voldaan niet, dat heb ik wanneer ik een run uitloop met het felbegeerde rode bandje. Het gevoeld dat ik qua trainen in de juiste richting zit maakt veel goed en geeft vertrouwen voor de komende runs.


Jurre Schotanus; JSR-C wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee het was mijn eerste keer, en pas mijn tweede wedstrijd in de JSC-C.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Nog niet maar misschien komt dat nog wel.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Nee ik had hem zwaarder verwacht nadat ik naar Dinxperlo was geweest maar die was nog veel zwaarder.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Het lopen vond ik zwaar want het was allemaal drek dus dat maakte het wat zwaarder.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Ik vond de leukste: een soort vlot onder de brug door, en ik n ben klein dus daar kon ik makkelijk onder de brug door via de plank die er in het midden lag.

Wat vond je het leukst van deze run?
Toen ik de eindhindernis zag want toen ging ik alleen maar sneller lopen.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Zeer tevreden want ik wou sneller lopen dan in Dinxperlo en dat is mij gelukt 30 minuten sneller en een negende plaats!


Frans de Graaf; 9 km-recreatief

Het is vrijdag 2 februari; morgen staat Gendringen op het programma waar ik samen met Joanie 9 km-individueel ga lopen. Vorig jaar heb ik Gendringen ook gelopen en met succes!
Voor Joanie was dit de eerste keer en ook haar eerste 9 km-individueel. Mijn ritueel voor de run is dat wij, mijn vrouw en ik, alles klaar maken voor de dag van de run. Zij gaat altijd mee te filmen en heeft drinken mee en warmte/folie deken, die goudkleurige (ze zitten nog in de verpakking). Dus camera aan de lader, de tassen worden gepakt, bidons met drinken worden klaargezet. Ook houden we het weer in de gaten; wat trekken we aan die dag? Voor mij is dat niet zo spannend maar voor mijn vrouw wel. Krijgen we regen of harde wind of beiden of de zon, daar letten we dan op.

Verder maken we een dikke pan macaroni klaar ook voor als we weer thuiskomen na de run. Heerlijk de tweede keer is het altijd lekkerder. Verder een goede nachtrust pakken. De wekkerradio gaat aan, het is zover. Gendringen roept! Om ongeveer 09:00 uur zou ik Joanie oppikken, we gaan eerst nog even tanken en dan door naar Joanie Als die naar binnen schuift zetten we koers naar Gendringen.

Joanie vertelt dat ze op een bruiloftsfeest is geweest van haar vriendin en daardoor weinig heeft geslapen en wat gezonde spanningen voor de run heeft. Ikzelf vertel haar dat ik wat last van mijn linkerschouder heb en zeg haar dat we er een leuke dag en run van maken. We zullen zien hoever we gaan komen.

Welke hindernissen ze voor ons in petto hebben weten we niet. Wat we wel wisten via de media, dat ze geen kraanhindernis hadden maar in ieder geval een lange apenhang daar voor in de plaats. Bleek later tijdens de run dat er dus drie lange apenhangen in zaten. We toeren door, bij Gendringen aangekomen zien we een mooi parkeerplaatsje. Hup fiets er af, tassen mee en gaan we ons shirt ophalen. Nu alleen nog omkleden en tas inleveren. Dat gedaan te hebben, gaan wij op het start-en finishterrein warmlopen en dan….dan is het zover. We mogen in het startvak……daar staan we dan…. zijn we er klaar voor? Joanie zegt “we zullen zien hoever we komen”, ik zeg “zeker, maar gaat vast goed komen”. Aftellen en dan gaat de claxon ……GO

De run was een beetje zoals vorig jaar, mooie loopstukken en wat andere hindernissen erin maar redelijk hetzelfde, behalve de twee extra lange apenhangen over het kanaal. Al vond ik die prima te doen; geen last van volle onderarmen. Voor Joanie was het even anders. Na de eerst lange apenhang goed te hebben volbracht, was het bij de tweede dan toch te veel. Daar besloot ze haar bandje in te leveren. Bij de pakplank had ik even een hapering mede door pijn in mijn schouder maar in tweede instantie gehaald. Joanie ging daar als een malle en ook de lange pakladder ging haar al net zo goed af. Bij de eindhindernis ik had nog wat reserve over dus rammen door de hindernis en dan naar de bel!!

Ik loop meestal alleen, maar dit was zeker leuk! Het samen lopen met Joanie; niks moet, alles mag, lekker relax! Uiteindelijk was voor mij was de run redelijk zoals ik hem verwachtte, maar voor Joanie?? Eerste keer 9 km individueel, gezonde spanningen, weinig slaap…

Moe was ik niet echt en voldaan? Jazeker wel en tevreden ook, ondanks dat Joanie haar bandje heeft moeten inleveren. Ik heb geen last gehad van volle onderarmen, het was mooi weer, de fietsroute was ook top geregeld (daar scheelt het ook nogal eens aan) dus Gerda, mijn vrouw kon ons prima volgen.


Uitslagen Gendringen 
zaterdag 3 februari 2018

KSR, korte survivalrun
Lieke Bakker 19 01:40:28
Ronnie Bakker 139 01:47:25

JSR-B, jeugd
Huib van der Veur 3 00:37:30
Tom Woollard 13 00:42:23
Menno Schotanus 27 00:48:27

JSR-C, jeugd
Jurre Schotanus 9 00:56:56
Hylke Jonker 10 00:59:36

Recreatief, 9 km
Frans de Graaf 200 02:11:01
Joanie van der Veeken 262 02:11:03

Uitslagen Gendringen
zondag 4 februari 2018

LSR, lange survivalrun
Kor Broers 26 02:44:57

MSR, middenlange survivalrun
Peter Booy 36 01:29:28
Lars Olsen 37 01:30:21
Richard Schrijver 85 01:41:29
Johan Haitsma 173 01:53:51


Hommes Survival & Outdoor

Beste survivalaar!

Wil jij tussen de survivalrun seizoenen lekker op vakantie, maar ook actief bezig blijven? Ben jij en sportief en avontuurlijk persoon of zijn jullie een sportief en avontuurlijk ingesteld gezin en op zoek naar een actieve vakantie? Dan bieden wij de ideale vakantie voor jou!

Voor families met kinderen vanaf 8 jaar en voor individuen vanaf 18 jaar bieden wij verschillende outdoorweken met allerlei activiteiten in verschillende berggebieden in Frankrijk. Klimmen & Abseilen, Kajakken, Speleologie, Via Ferrata, Canyoning en Hike en bivakovernachting in het nationaal park bieden wij aan. Het is ook mogelijk om slechts bij enkele activiteiten aan te sluiten. Een deel van de zomer verblijven we in de Hautes Alpes en een deel in de Languedoc. Op de website kun je vinden welke activiteiten worden aangeboden en wanneer we waar zijn.

Voor meer informatie kun je kijken op www.hommesoutdoor.nl/reizen. Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met ondergetekende.

Groeten,

Jesper Hommes
Hommes Survival & Outdoor

www.hommesoutdoor.nl
+31640241472


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *