thuis

PauwerNewz #13 2018

PauwerNewz

PauwerNewz #13 2018

27 maart 2018

Hoe was het in… Zeist?
Uitslagen Zeist
Survival examens jeugd
Mudrun Oosterzee


Hoe ging het in….Zeist?

Ineke Visser; KSR, wedstrijd

Heb je deze run vaker gelopen?
Ik heb de run in Zeist nog niet eerder gelopen. Maar omdat ze dit jaar het ONK KSR organiseerden, wou ik wel graag meedoen.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Ik heb geen bijzonder ritueel wat ik voor een run doe. Wel maak ik altijd de ochtend van de run pannenkoeken; 1 pannenkoek voor het ontbijt, 1 pannenkoek in de auto en tot slot nog 1 pannenkoek als ik op de locatie van de run ben. Dan weet ik zeker dat ik tijdens de run geen knorrende buik krijg.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ik had de run nog niet eerder gedaan. Wel had ik alle hindernissen op internet bekeken, en goed in mijn hoofd gestampt. Mijn verwachtingen waren dat het niet een hele zware run ging worden. Hier ben ik tijdens de run nog wel even op terug gekomen.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Hindernis 28 was een erg zware en lange hindernis, dit was 1 van de laatste hindernissen. Eerst kwamen er 4 swingovers, daarna nog een netje onderdoor, over een wiebelende balk, 2 schutjes onderdoor (dit was het lastigst en zwaarst), en daarna nog een klein stukje apenhang. Bij de 2 schutjes onderdoor had ik het erg moeilijk, maar door de goede tips en aanmoediging van Marit Groen is het toch gelukt!

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De eindhindernis vond ik het leukst. Het was nog best een lange combi, maar wel goed te doen. Toen ik bij de eindhindernis kwam had ik mijn bandje nog, dus ik had super veel motivatie om deze hindernis te halen!

Wat vond je het leukst van deze run?
Ik heb eigenlijk genoten van de hele run. Ik had van tevoren verwacht dat het erg koud zou zijn, maar tijdens de run viel dit heel erg mee. De hindernisjury was ook erg enthousiast, hier krijg ik altijd energie van.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Voldaan zeker. Ik heb de run met bandje volbracht, en ook nog binnen de twee uren. Hier ben ik super blij mee! Het viel mee hoe moe ik was, ook had ik de volgende dag geen last van spierpijn. Dat is ook wel een keer fijn.


Jelle Steenstra; recreatie, 5 km

Heb je deze run vaker gelopen?
Ja, vorig jaar een keer samen met mijn vader maar nu in mijn eentje.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Ja, ik loop altijd een beetje warm en 20 minuten voordat ik moet starten eet ik altijd een banaan. Mijn vader en ik gaan vaak samen naar een run en soms kunnen we met elkaar meefietsen wat wel erg gezellig is maar dat hebben we in Zeist niet gedaan.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten maar ik had gehoopt dat hij wat zwaarder was.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment had je het zwaar?
Ik vond geen enkele hindernis echt zwaar maar er zat een lange combi in die wel wat zwaarder was en het was daar wel een beetje druk dus ik moest even wachten in de apenhang wat wel een beetje irritant was.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Ik vond de eindhindernis het leukst omdat daar een tarzanzwaai was en ik over de finish kwam met een tijd van 46 minuten wat voor mij een persoonlijk record is en daarmee ben ik ook 1e geworden!!!Uitslagen Zeist

JSR-C
Jesper Laan 9 00:50:27
Hylke Jonker 12 00:54:06
Jurre Schotanus 15 01:05:25
Merwin Ditmer Brouwer 22 01:10:15

JSR-B
Huib van der Veur 4 00:34:33
Menno Schotanus 35 00:45:05

JSR-A
Lisanne Faber 11 01:52:07
Gabe Rollingswier 9 01:03:04

KSR, korte survivalrun Open NK
Ineke Visser 41 01:59:04
Richard Schrijver 84 01:12:21
Thaeke Steenstra 116 02:26:43
Arjan Hofstra 122 01:45:38
Renzo Wouda 173 01:55:05
Ronnie Bakker 191 02:09:16

Recreatief, 5 km
Jelle Steenstra 1 00:46:50


Survival examens Jeugd 2018

Op zaterdag 21 april 2018 houden we onze jaarlijkse survivalrun examens voor de jeugdleden van 10 tot en met 17 jaar. Je kunt dan het Bronzen, Zilveren of Gouden Survivalrun diploma Jeugd halen. Wat je hiervoor allemaal moet kunnen, staat op de volgende pagina. Het Houten Survivalrun diploma voor de Mini’s wordt op een ander tijdstip afgenomen.

Het programma is als volgt.

Aanwezig: 13.00 uur
Start examen: 13.15 uur
Einde examen: ca. 15.15 uur
Feestelijke uitreiking diploma’s: ca. 15.30 uur

Uiterlijk 15 april 2018 willen wij van je weten of je aan het examen mee wilt doen. Opgave kan door middel van het invullen van het formulier in de Compagnon of vraag dit aan je trainer. Lever het formulier in bij je jeugdtrainer.

Je mag dit ook mailen naar: w.v.d.heide9@kpnplanet.nl


Mudrun Oosterzee

EasterSimmer vindt plaats op 14 juli 2018 en organiseert o.a. wederom een Mudrun. Nederlands Kampioen Survival Kerst Wind gaat de Mudrun uitzetten ,,De Mudrun is een combinatie tussen een Mudrace en een hindernisbaan, maar het is geen wedstrijd’’, zegt Harm de Jong, voorzitter van EasterSimmer ,,Het gaat erom dat je de finish haalt en een prestatie neerzet waar je trots op kan zijn.’

250 kinderen en vijfhonderd deelnemers in de categorie 12 jaar en ouder kunnen zich opgegeven voor de run. De kinderen lopen een Minions Mudrun. De categorie 12+plus loopt een route van ongeveer 6 kilometer die leidt door weilanden, langs het meer en rietkragen.

Onderweg nemen deelnemers een twintigtal hindernissen, beklimmen een helling van 45 graden en eindigen op het strand.

De toeschouwers kunnen het spektakel van alle kanten bekijken volgens Kerst Wind. ,,Met name de fietsers hebben het beste uitzicht. Dit is ook de veiligste manier om bij de Mudrun te kijken.’’ Wind komt uit Oosterzee en is vier keer Nederlands Kampioen Survival geworden, driemaal enkel en een keer als koppel. ,,Als koppel kan de samenwerking een groot voordeel zijn. Het maakt het soms makkelijker. Maar deze Mudrun is niet zwaar. Iedereen kan dit. Je zou het zelfs wandelend kunnen doen.’’

Inschrijven kan in meerdere categorieën:

– Minion Runs, voor deelnemers in de leeftijd 6 t/m 11 jaar (ca 3 km)

– Mud Run, recreatief: voor deelnemers in de leeftijd vanaf 12 jaar (ca 7,5 km)

– Mud Run, wedstrijdcategorie: voor gevorderden, met een officiële tijdsregistratie (ca 7,5 km)

– Ouder-Kind Run, recreatief: voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar die samen met hun ouder de recreatieve Run willen volbrengen (ca 7,5 km).

Alle deelnemers krijgen een T-shirt t.b.v. de Run. Voor meer informatie en foto’s van de vorige editie, kijkt u op onze website www.eastersimmer.nl of onze facebookpagina.

U kunt inschrijven tot en met 7 juni 2018. Wees er gezien het succes van 2016 snel bij, want vol is vol.

 


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *