PauwerNewz #16 2018

SURVIVALNIEUWS! De Knipe yn tou

Hoe was het in…….Zelhem?

Lisanne Faber & Hielkje de Jong; recreatief, 8.5 km

Heb je deze run vaker gelopen?
Zes jaar geleden hebben we deze run ook gelopen. Dit was toen Hielkje haar eerste run. Vijf jaar geleden heeft Lisanne deze run samen met Elsemiek gelopen. Beide keren hebben we toen de 5 km gelopen. Nu liepen we voor het eerst de 8,5 km.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Eigenlijk niet. Beide eten we een banaan voor de run, maar verder doen we niets bijzonders.

Was de run wat je ervan verwacht had?
De vorige keer dat we deze run hadden gelopen, was toch alweer een aantal jaren terug. Het parcours en de hindernissen waren behoorlijk veranderd, maar dit hadden we van tevoren ook al gezien op de website. We wisten welke hindernissen er zouden komen en kwamen dus niet voor een verassing te staan.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Lisanne vond eigenlijk geen een hindernis echt heel zwaar. Hielkje daarentegen had hier en daar wel wat moeite met bepaalde hindernissen, mede door het warme weer en maar één drinkpost. Een aantal combi’s waren hierdoor erg zwaar en het wentelteefje was niet aan twee kanten gebakken…

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Lisanne vond het wentelteefje (of wybertje) het leukst. Deze hindernis kom je namelijk niet zo vaak tegen en vereist een handigheidje wat je net even moet weten. Hielkje vond de hindernis met band waar een horizontale steigerbuis door de zijkanten van de band heen zat het leukst. De steigerbuis zat tussen twee bomen. De bedoeling was om erover heen te komen, maar dat was nog niet zomaar gedaan.

Wat vond je het leukst van deze run?
Dat het heerlijk warm was en de omgeving ook heel mooi was. Ook waren de hindernissen erg leuk en origineel.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Het was erg gezellig onderweg. Leuke juryleden. Allebei moegestreden en tevreden.

Uitslagen Zelhem

Recreatie, 8 km
Lisanne Faber 183 02:30:40
Hielkje de Jong 184 02:30:40

Startlijst Arnhem 22-04-2018

Wedstrijd, 12 km
Johan Haitsma

Recreatief, 12 km
Willem Koet

Recreatief, 7.5 km
Jesper Laan
Erik Schotanus
Jurre Schotanus
Menno Schotanus

Recreatief , groep 7.5 km
John & Marit Groen
Hielkje de Jong, Elsemiek & Lisanne Faber

Funrun, groep 5 km
Ilva & Crijn van Koeveringe

Survival examens Jeugd 2018

Op zaterdag 21 april aanstaande vanaf 13:00 uur houden we onze jaarlijkse survivalrun examens voor de jeugdleden van 10 tot en met 17 jaar. Normaliter worden de examens Brons, Zilver en Goud afgenomen. Echter dit jaar wordt er nog een schepje bovenop gedaan en is, op initiatief van de jeugd die Goud al in bezit heeft, ook een examen Platina samengesteld. Bij dit examen komen meer de technische aspecten van het survivallen aan bod. Hiermee legt de jeugd de lat nog hoger voor zichzelf.

Dat het survivalrun examen leeft binnen onze jeugdgroep wordt wel duidelijk uit het aantal deelnemers dat dit jaar weer meedoet:

Ø Brons: 10

Ø Zilver: 18

Ø Brons/Zilver: 3

Ø Goud: 5

Ø Platina: 10

Behalve het met goed resultaat behalen van het diploma, is het inmiddels een traditie van de jeugd om het record “pakladder hangen” aan te vechten. Wie nog niet al z’n power verspeeld heeft tijdens het examen, kan een gooi doen naar deze eervolle titel.

Het record van vorig jaar staat op naam van Jurre Schotanus, met een tijd van 10 minuten!
Toen moest hij stoppen van zijn vader….. J

Gaat het dit jaar weer iemand lukken om deze tijd te verbeteren, of probeert Jurre om zijn eigen record nog scherper neer te zetten? We hebben al gehoord dat in de training het record gesneuveld is, maar lukt het officieel op deze dag ook? Het zal een spannende uitdaging worden voor wie deze aangaat!

Passessie nieuwe clubkleding

Beste SV Pauwenburg leden,

‘De Knype yn Tou’ komt steeds dichterbij! Ben jij al voorzien van de juiste outfit? Op zaterdag 21 april vanaf 13.00uur komen we bij SV Pauwenburg voor een passessie. We hebben dan tights en de nieuwe CRAFT-collectie bij ons.

Sla dus nog snel je slag voor de run in De Knipe!
Tevens hebben wij deze dag een leuke actie… dus twijfel niet en kom langs :-)!

Met sportieve groet,

Aaron en Leander Kors

SURVIVALNIEUWS!

Hallo sport liefhebbers,

De jaarlijkse survivalrun is alweer over 6 weken (!) en dat betekent dat de inschrijving aankomend weekend opengaat! De run zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 2 en 3 juni.

De inschrijving voor de recreatie zal aankomende zaterdag 21 april om 8:00 uur openen.

De belangrijkste verandering voor de run is dat we dit jaar de KOPPELRUN introduceren, op zaterdag zal er een 7 km koppel worden gehouden en op zondag een 12 km koppelrun. Daarnaast wordt de 5 km dit jaar behoorlijk zwaarder!

In 2018 organiseren we de volgende categorieën:
Vrijdag 1 juni
Krumeltsjes-run (voor kinderen van 0 t/m 7 jaar)

Zaterdag 2 juni
Koppelrun 7 km (15+)
Ouder-kind-run 5 km (kinderen 8 t/m 15 jaar, met 1 begeleider 18+)
Individueel 5 km (8-88 jaar)
Survivalfunrun groepsrun 4,5 km (8+)

Zondag 3 juni
Koppelrun 12 km (18+)
Individueel 12 km (18+)
Individueel 7 km (15+)

Voor de inschrijving en meer info check: www.survivalbond.nl of www.survivaldeknipe.nl

Lees, voordat je in gaat schrijven de informatie in het menu “Run info 2018” op onze site (survivaldeknipe) goed door. Hiermee voorkom je dat je inschrijft voor een verkeerde categorie. Met name de informatie over samen starten is voor veel recreatieve deelnemers van belang!

Zoals elk jaar geldt ook dit jaar, VOL=VOL! Hierin maken wij geen uitzonderingen (dus ook niet voor Pauwenburg-leden). Zet dus je wekker en tip al je vrienden, familie en kennissen zodat we er met zijn allen wederom een fantastische run van kunnen maken!

Met sportieve groet,

Stichting Survival De Knipe