thuis

PauwerNewz #17 2018

PauwerNewz

PauwerNewz #17 2018

25 april 2018

Hoe was het in… Bathmen?
Uitslagen Bathmen
Startlijst Steenbergen 29-4-2018
Jeugdexamen
Startersclinic


 

Hoe was het in…….Bathmen?

Sytse Aans; 9 km recreatie

Heb je deze run vaker gelopen?
Ik denk dat dit alweer de derde of zelfs vierde keer is dat ik deze run loop. Vorig jaar heb ik Bathmen in koppelrun gelopen, het jaar daarvoor Solo. Koppelrun eindigde vorig jaar best zwaar omdat vlak voor de eindhindernis we een boom(stam) door moesten hakken en dat was niet zomaar een boomstam maar eentje waar je nog maar net je armen omheen kunt krijgen. Door het houthakken ging de verzuring goed in de onderarmen zitten en daarna moest de eindhindernis nog genomen worden waar een aantal armkracht hindernissen in zaten. Ook herinner ik mij hier een Solo run waarbij het heel hard waaide en regende toen bij de brug met het netje en destijds lianen helemaal kapot in het water gevallen, nog met een thermodekentje proberen op te warmen maar tevergeefs. Wel uitgelopen maar totaal uitgeput. Ben daar nog drie dagen ziek van geweest zo uitgeput was ik. Dus aan herinneringen aan Bathmen ontbreekt het niet. Ik keek er enigszins wel tegen op maar mijn techniek is een stuk beter als destijds en ben nu beter getraind denk ik, en het was zeker mooi weer, dus een goed begin!

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Echte rituelen heb ik niet. Ik houd wel rekening met voeding en drinken voor de wedstrijd. Goed hydrateren voor de wedstrijd vind ik belangrijk en helpt ook echt. Dus regelmatig water drinken. Meestal de ochtend van de run zelf maak ik een omelet van 2 of 3 eieren of gewoon gebakken ei op brood. Daarna eet ik eigenlijk niks maar want als ik voor een wedstrijd te veel eet zit me dat vaak dwars. Dus zorg ik voor een goed ontbijt en goed drinken, dat werkt voor mij het beste.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ik heb de run paar keer eerder gelopen, vergeleken met voorgaande jaren waren er wel wat kleine wijzigingen maar in grote lijnen hetzelfde. Dus eigenlijk precies wat ik verwacht had. Veel swingovers en veel apenhang kenmerkt deze run wel en natuurlijk niet te vergeten de modderige sloten in het bos waar je doorheen moet banjeren, altijd goed voor de huid 🙂 Het weer was ook super, ik startte met korte thermo onder het shirt maar die heb ik onder de run uitgedaan want dat was helemaal niet nodig. Gelukkig was de boomstam die ik moest doorhakken niet zo dik als vorig jaar en kon ik hem goed doorhakken. Ik had een mooi stammetje uitgekozen en sloeg mooi kruislings boven het hoofd naar mijn idee vlot er doorheen.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Ik heb eigenlijk alle hindernissen goed kunnen doen, mooi wat verschillende technieken kunnen toepassen. Na het net over de vaart in het bos waren een aantal hindernissen achter elkaar, swingovers en combi’s, uit het bos was er weer een lange apenhang over de vaart heen. Hier kreeg ik even wat verzuring in de armen. Gelukkig kon ik even op het touw gaan liggen en de armen even laten rusten en daarna weer verder gaan. Voor de rest heb ik geen problemen gehad met de run.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Er zitten altijd leuke extra hindernissen tussen zoals boogschieten katapult of geweerschieten, zo ook hier. Boogschieten mochten we hier doen in Bathmen maar niet op een normale schietschijf maar op een kunsthert achtig iets. Laatste paar runs schoot ik niet bijzonder goed, maar met dit hert miste ik het doel niet, recht in de borst en hoefde ik geen strafrondje te lopen.

Wat vond je het leukst van deze run?
De hele beleving van deze run vind ik het leukst. Mooi weer, leuke hindernissen, bandje gehouden, lekker gelopen.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Zeker ben ik tevreden, heb het bandje behouden en met een redelijke tijd, uiteindelijk 50ste van de 160 geworden, heb mooi veel techniek kunnen gebruiken in de hindernissen en ook zijn er mooie foto’s gemaakt door Anne-Jan, hij was wel mee maar kon helaas niet meedoen ivm gebroken/gescheurde enkel, dus had hij mooi de tijd wat leuke kiekjes te schieten, dank daarvoor. Op naar volgend jaar!


Uitslagen Bathmen

MSR
Lars Olsen 25 01:59:11
Peter Booy 42 02:07:31
Arjan Nienhuis 51 02:12:25

Recreatie, 9 km
Sytse Aans 50 01:53:26
Wijnand de Vries 88 02:14:46
Frans de Graaf 149 02:58:16

Recreatie, 9 km samen
Arjen Bosma & Aletta Roode 65 02:56:49

Recreatie, 6.5 km
Ronnie Bakker 4 00:58:35

Recreatie, 6.5 km samen
Joanie vd Veeken & Lisette Berg 15 01:37:31Startlijst Steenbergen 29-04-2018

KSR
Lieke Bakker
Marit Groen
Mareen Hennen
Johan de Ruiter

JSR-B
Huib van der Veur
Tom Woollard

JSR-C
Merwin BrouwerJeugd Survivalrun Examen

Zaterdag 12 april jl. Na een goede lunch met (eigengemaakte!) soep en broodjes is het tijd voor een laatste inspectie. Niet alleen de examinatoren bereiden zich voor op een spannende dag, ook steeds meer jeugdleden arriveren ruimschoots op tijd op het trainingsterrein van SV Pauwenburg. En waar de één in opperste staat van concentratie is, klimmen anderen vol vreugde de hindernissen in om de spieren te warmen. De spanning is niet alleen op de gezichten van de jeugdleden zichtbaar, ook trotse ouders, verzorgers en overige familieleden kijken vol spanning op deze zaterdagmiddag naar hun stoere jongens en meisjes. Het zomers geklede publiek kan genieten van spanning en sensatie op deze prachtige lentedag in de Knipe.

Na de warming-up worden de atleten verdeeld in de groepen Brons, Zilver, Goud en Platina, refererend aan het diploma waarvoor ze gaan strijden. En dan is daar het startsignaal, ineens zijn de hindernissen gevuld met vrolijk gekleurde survivalshirts. Gebalde vuisten die met een zwaai vlak voor de kin worden gehouden, met de krachtterm “YESSS” als iets gelukt is. Een high five van je maatje.

Maar ook verbeten gezichten met zweetparels; het zijn serieuze oefeningen die gedaan moeten worden. Soms lukt het niet in één keer, maar na aanmoediging van ouders of zelfs van de examinator, lukt het wel om vanuit de apenhang in de catcrawl te draaien.

Uitdrukkingen die zo geweldig zijn om te zien. Ogen gericht op het touw wat vast gegrepen moet worden, die postman-walk is zo makkelijk nog niet. Een tong die bijna afgebeten wordt “hoe ging die paalsteek nu ook weer?” en zo is iedereen vol overgave bezig. En dan nog op het einde het hardlooponderdeel. Dit wordt normaal al gezien als één van de zwaarste onderdelen maar nu, in de brandende zon, is dat echt een hele zware opgave. Er wordt gerend, gestreden, gevochten tegen de hitte, dit is echt afzien en dan toch na de finish die vrolijke gezichten. Wat is dit prachtig!

Wanneer de examens zijn afgerond en de examencommissie alle zaken naloopt, kan er worden gestreden voor het kampioenschap ‘Pakladder hangen’. Dit jaar bleef Jelle Kuperus het langst hangen met maar liefst 4 minuten en 14 seconden. Gefeliciteerd Jelle en dat na zo’n zwaar examen.

Wat is het dan toch geweldig om de diploma’s uit te mogen reiken, er is ontzettend hard gewerkt en geknokt. Wat is het dan ontzettend vervelend om juist op deze dag last te krijgen van een blessure, waarbij een onderdeel niet gedaan kan worden.

Gelukkig mag er een herexamen gedaan worden dus dat gaat helemaal goed komen. Deze dag hebben jullie allemaal laten zien dat jullie heel veel kracht, snelheid, souplesse, slimheid en vriendschap in huis hebben om als Pauwen naar huis te gaan met een diploma waar jij heel erg trots op mag zijn.

Namens de examencommissie, bestuur en leden van SV Pauwenburg van harte gefeliciteerd!!
Brons

Jelle Kuperus
Germs Hedzer Porte
Matthys Jongsma
Jelke Hoekstra
Tom Velkers
Doeke Uildriks
Tessa Miedema
Isa Steeman
Rolf de Leeuw
Juul de Graaf
Marte de Vries
Alissa van der Velde
Dennis van der Meulen

Brons/Zilver
Crijn van Koeveringe
Lyan Korbach
Ilva van Koeveringe
Olaf Lensselink
Thimon Schipper

Zilver
Maura Popkema
Lieke van Linde
Remco de Vries
Hylke Jonker
Laura Talsma
Aline Jonker
Yordi Bosman
Jesper Laan
Elke Swieringa
Marit Ypma
Luuk van Nieuwenhuyze
Rolinda Steenstra
Bjorn de Vries
Merwin Brouwer
Senna de Vries
Mark Holkema
Silke Hylkema
Jurre Schotanus
Julian Welles

Goud
Mathilde Timmermans
Jelle Steenstra

Platina
Eline van der Werf
Huib van der Veur
Kevin Boek
Benjamin de Jong
Jelmer Boonstra


Zonovergoten trainersclinic

Zaterdag 7 april jl. stond er een traninersclinic op het programma voor alle trainers van SV Pauwenburg. Deze clinics zijn er zodat de trainers zich verder kunnen ontwikkelen binnen de club en survivalsport. Deze middag stond in het teken van praktische vaardigheden die eerdaags tijdens een trainersbijeenkomst ter tafel zijn gekomen. De technische commissie had een carrousel ontwikkeld met daarin de wensen en behoeftes van de Pauwenburg trainers.

Gezien het aantal en gevarieerde trainingsgroepen ontstond de wens om van elkaars kennis te leren en profiteren. Met name over de invulling van trainingen en de bijbehorende technieken. Na een korte introductie over de invulling van deze trainersclinic, waarbij kennisoverdracht en het leren van elkaar centraal stond, is er gestart met een gezamenlijke warming up. Al tijdens de warming up kregen de trainers de kans om hun vaardigheden te delen door elkaar te voorzien van sport specifieke (kracht)onderdelen. Naast de vaste waardes als de apenhang en swing over, werd er een hardloopanalyse gegeven en een actief onderdeel verzorgd met sport en spel die tijdens een training uitgevoerd kunnen worden.

Tijdens deze verschillende blokken werd er interactief kennis overgedragen en ontstonden gesprekken over de ontwikkeling binnen de survivalsport. Niet alleen de club en sport groeien, maar ook technieken nemen andere vormen aan en de hoeveelheid aan runs zijn aanzienlijk toegenomen. Als technische commissie was het mooi om te zien dat er vanuit iedere discipline bruikbare tips & trucs werden gegeven die voor eenieder toepasbaar zijn. We kunnen als Pauwenburg trots zijn op de expertise van onze trainers, maar ook op de flexibiliteit en enthousiasme. Dit kwam deze middag wederom duidelijk naar voren waarbij de opkomst weer groot was. We zien als technische commissie de toekomst positief tegemoet nu de club groter wordt en de gaande ontwikkelingen binnen de survivalbond

Met vriendelijke groet,

De Technische Commissie Pauwenburg


no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *