thuis

PauwerNewz #42 2018

PauwerNewz

PauwerNewz #42 2018

17 oktober 2018

Hoe ging het in… Leeuwarden
Uitslagen Leeuwarden
Startlijst Neede
Trainingstijden in de Herfstvakantie
Gevonden voorwerpen




Hoe ging het in… Leeuwarden?


Willem Koet; Open NK-MSR, 12 km

Bikkelrun 7 oktober 2018

Afgelopen zondag was het weer zover: de jaarlijkse bikkelrun van survival vereniging Leeuwarden. In de binnenstad van Leeuwarden in plaats van in de groene ster, in het kader van 25 jaar bikkelrun en culturele hoofdstad. Het was het ONK MSR dus je kon op je klompen aanvoelen dat het geen appeltje-eitje zou worden.

Start om 11:24 op het zaailand, vanuit een container. Meteen de zenuwen of ik daar wel uit zou komen maar dat bleek nog wel mee te vallen. Een paar leuke opwarmers in de binnenstad waaronder de bus waar je onderdoor, overheen en via het achterraam doorheen moest. De eerste stevige combi stond bij de NHL maar was nog goed te doen. Verderop lianen-enteren-lianen en die was voor langere mensen vervelend want hij hing vrij laag. Gelukkig deed de jury net of ze niks gezien had toen mijn tenen net over de grond sleepten.

Bij hindernis “op handen gedragen” de eerste problemen, je moest op armkracht door horizontale balken, ik kwam tot de een na laatste balk en met een sprongetje via het gras op de rustbalk. Rekende de jury niet goed. Pas bij de 3e poging kwam ik op de rustbalk. Daarna op armkracht over 2 brede planken schuiven die achter elkaar hingen en alleen in het midden aan touwen hingen met onderbreking tussen de 2 planken. Bij 2e poging er doorheen. Laatste deel weer horizontale balken die je apen hangend mocht doen.

Echt tijd verloren heb ik bij de kabouterlianen. Ik was halverwege toen de jury mij erop attendeerde dat ik eerst over de 1e balk had gemoeten. Bij de 2e poging raakte ik bij de laatste liaan de grond, de jury was onverbiddelijk. Na diverse krachttermen gebezigd te hebben kwam ik er pas bij de 4e poging doorheen, na ingehaald te zijn door Kor die bijna een half uur later gestart was en mij survival les gaf. De tip was “gewoon je rust nemen”, en ja hoor door even af en toe te wachten in de lianen kwam ik er op mijn tandvlees doorheen.

Na rustig doorlopen (want tijd was toch al volledig verkloot) kwam ik bij de hindernis over de stadsgracht met de spijkerbroeken. Even staan kijken waarom ze allemaal in rijen stonden te klappertanden voor de hindernis en al snel werd me duidelijk dat er uit klappen funest is vanwege afkoeling. De jury werd door de lange rijen al coulanter; je mocht de bovenbalk ook gebruiken. Naar boven geklommen, gerust op de balk en toen naar de overkant via palen en spijkerbroeken. Weer gerust op balk en toen naar beneden apenhangen. Geen snelle, officiële en elegante manier maar ik had mijn bandje nog.

De eindhindernis was de welbekende versie uit Kootstertille, dit keer goed te doen. Via de half-pipe omhoog en na 2:40 de gong geluid. Het was mijn 2e MSR run na Udenhout (die ik ook pittig vond) en hoop langzamerhand wat gewend te raken aan de MSR. Ik vond het een geweldige run waar

Ljouwert echt een feestje van gemaakt had. Chapeau voor de organisatie en de vrijwilligers die alles in korte tijd moesten opbouwen!


Joanie van der Veeken; recreatief, 7 km- zwaar

Heb je deze run vaker gelopen?
Ik heb de run 2x eerder gelopen beide keren 5km individueel in de Groene ster. De 1ste keer was mijn allereerste survivalrun ervaring 2 jaar geleden samen met Lieke & Nellie, vorig jaar de run met Lisette gelopen. Beide keren gefinisht met het “rode bandje” Om grenzen te verleggen en mij zelf uit te dagen dit jaar voor de 7km zwaar individueel gekozen, door de binnenstad van Leeuwarden ook nog eens een unieke ervaring! Let’s do this…

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?Ritueel? Heb ik niet echt!
Avond van tevoren tas klaar maken, 10x checken of ik alles wel heb! 😉Bij het wakker worden gieren de zenuwen meestal al aardig door lijf en slaat de twijfel toe waarom doe ik dit ook al weer!!! Maar toch altijd veel zin om te gaan, de motivatie ontbreekt vaak niet. ‘s Ochtends met moeite ontbijt; yoghurt met banaan & cruesli erin zien te werken op een lege maag kunnen we tenslotte niet runnen en klaar om te gaan.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Nou de aanloop naar de run was anders dan verwacht, de run zelf was super leuk om mee te maken. Vrijdag avond bij de training ging het nog even mis! Dacht probeer de klompen nog even uit dat ging best lekker tot de laatste klomp, greep mis… Viel er uit en maakte mijn enkel een behoorlijke “knak” daarbij is landen met je hand in het grind ook niet echt fijn voelende optie die ik je zou kunnen aanraden… Avonds goed gekoeld, zaterdag toch voor zekerheid een foto gemaakt (geen breuk, maar een beste kneuzing).. Top! Dus zo eigenwijs als ik tenslotte ben moest en zou ik toch proberen de run te lopen…

Extra pijnstillers er in en bikkelen maar!! Het was tenslotte de BIKKELRUN… Met een mooi ingetapete enkel (bedankt Varen ) op naar Leeuwarden. Afgesproken met mijzelf uitstappen bij te veel pijn, genoeg pauwen die ik dan actief kant zien in de hindernissen… We zien t wel!!

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De combi bij de hogeschool vond toch ik best pittig, eerst enteren aan steigerbuis, toen een half net gespannen waar je doormiddel van apenhang onderdoor moest echt zo’n ding waar je net niks meer kunt. Vanuit daar de lianen in, toen met een tarzanzwaai een touw vast zien te grijpen, waar je vanuit daar weer door moest in twee stukken net onderlangs, vervolgd nog door een lange apenhang schuin omhoog.

En het hakken, dat is nog wel een dingetje… daar moet ik nog wel op oefenen 😊!

Waar de dames MSR niet hoefde te hakken. Mochten de dames in 7km zwaar dat uiteraard wel, heel fijn! Verder extreem zwaar gehad viel wel mee, merkte wel dat ik de eerste kilometers heel rustig heb gelopen, om vertrouwen in lijf te krijgen. De eerste hindernissen zoals de swingover met band koste toch veel energie en ging nog moeizaam, omdat ik er te veel mee bezig was dat ik voorzichtig moest landen. Op gegeven moment zat er zoveel adrenaline in het lijf en ging het lekker dus dat gaf een boost om er volledig voor te gaan! En heb ik echt een lekkere run gelopen met veel pauwen onderweg!

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De hindernis in de bus vond ik wel creatief bedacht, eerst de bus onderdoor, dan over de bus heen. Dan via het achteruit de bus in en doormiddel van pakladder/enteren de bus door tot het einde!

De hindernis net na hakken, tussen de gracht was ook leuke uitdaging stapbanden, net onderdoor, lianen. Eigenlijk heb ik van bijna alle hindernissen wel genoten. De klompen hindernis was nieuwe manier (Nee geen klompen, flashback) maar deze waar anders en ging heel soepel, de klompen liepen als het ware over de plank aan bovenzijde en die beweeg je voort doormiddel van je armen in soort van triangel te hangen en om en om vooruit te laten bewegen!

Wat vond je het leukst van deze run?
De diversiteit in de hindernissen vond ik wel erg leuk aan de run en keer zo door de binnenstad is toch ook wel een leuke ervaring, verschillende combi’s en hindernissen gezien, spaanse ruiter, paalswingover, suppen, het laantje met de vele swingovers was zwaar maar leuk, boomdoorsteek, dikke tros, boomschrijven, self made etc. Ook de eindhindernis was leuk in elkaar gezet met als laatste nog even “the wall” op om op de gong te slaan.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Zeker tevreden in ongeveer 2 uur gelopen en met bandje gefinisht en dat met een blessure. Wat ik bij de start totaal niet had verwacht, dat vandaag te kunnen bereiken. Moe en stijf na afloop absoluut! Zo zie je maar weer elke run is anders, je weet het van tevoren gewoon niet hoe je je run loopt…


Watze Hobma; recreatief, 7 km – licht

Hoi, ik ben Watze Hobma, 55 jaar en heb nu mijn eerste run gedaan. Het mocht ook weleens na anderhalf jaar trainen in de Knipe. Trouwens, ik zou helemaal niet, maar om dat het een jubileum uitvoering was, dacht ik nu moet het maar. Ken Leeuwarden goed vanwege geboren Wargaaster, steenworp afstand; uit gaan en school was in Leeuwarden. Ik hardloop en ben Bipolair, de start geeft altijd wel wat spanning. Het doet mij daarom goed om vroegtijdig bij de start te zijn.

De 7 km licht, hoe kan het ook anders dan met vier Pauwen in het start vak te zitten; John, Maaike, Thomas en Kees. Ik startte als een raket uit die container, swing over en de paaltjes en ik keek opzij en .. ooo dit gaat te snel en liep ook al voorop, het oude hart ging te keer. Heb mij wat ingehouden en met Kees het parcours afgewerkt.

De eerste combi moest ik over palen, misschien waren de lianen wel gemakkelijker en prettiger geweest, wat een gat met water. Bij een andere hindernissen; pallets in het water, ik dacht ‘moet ik dit allemaal doen? Dit heb ik niet getraind haha’…. was verbaasd. De Spaanse ruiter ging wel goed maar wel een rotding, Ook weer over het water. Pielkje schieten in de roos, dat was ik dus niet verleerd dit was leuk; even de longen leeg rammen. Die dikke tak over, dat vond ik het zwaarst. Ik zat gewoon vast, dit heeft veel kracht gekost maar ja we waren er ook bijna.

Tijd 1.26.38, op plek 23 en 3e 50+! Voor mij komt er een droom uit, dat ik dit kan. In de wielen 2016 heb ik gekeken, en geproefd met grutte pier in de Knipe. De bikkelrun is wel een leuke run, het hoeft van mij eerst niet zwaarder. Mag wel langer en wat meer hindernissen. Het was een gezellig dag en voor herhaling vatbaar.

En ’s avonds natuurlijk mijn favoriete shoarma pizza van de piramide uit Gdijk njumnjum


Ferry Korbach; recreatief, 7 km – koppel

De Bikkelrun…. deze speciale editie leek mij fantastisch om mee te maken mede omdat ik lange tijd in Leeuwarden gewoond heb. De keuze was niet reuze voor mij als beginner, uiteindelijk een koppelrun geworden met een maatje uit het dorp. Mijn enthousiasme voor survival is ontstaan door mijn dochter (Lyan). Na 40 jaar voetballen besloot ik in april 2018 dan ook om samen met mijn vrouw (Paula) de OKC clinic te volgen. Daarmee was de Knipe Run voor mij de primeur in het beoefenen van deze nieuwe sport.

Hier kreeg ik de survival kriebels te pakken waarna ik Harreveld, Udenhout en de Bikkelrun heb gelopen. De volgende die gepland staat is de run in Boerakker. Waar ik in Harreveld en Udenhout nog helemaal kapotging op de apenhang, ging mij deze bij de Bikkelrun een stuk beter af. De combinatie over het water in het Nauw en de eindhindernis vond ik het mooist. Een lastige hindernis vond ik de ‘evenwichtshindernis’ met het touwtje, hij leek heel simpel maar ik vond hem knap lastig. Na de run was ik moe en voldaan, de hottube was een ware ontspanning en gezamenlijk een borrel drinken met andere Pauwen maakt de Bikkelrun tot een geslaagde dag!


Uitslagen Bikkelrun Leeuwarden

Open NK Middellange survivalrun
Marit Groen 41 03:12:02
Ineke Visser 42 03:13:39
Lisanne Faber 43 03:26:16

Kor Broers 44 01:44:53
Arjan Nienhuis 138 02:20:48
Johan Haitsma 140 02:21:45
Chris Hoekmeijer 152 02:27:21
Willem Koet 188 02:40:31
Johan de Ruiter 283 02:37:28
Lieuwe Schotanus 286 02:39:15
Henk Stavorinus 311 03:23:22
Renzo Wouda 313 03:26:23
Ronnie Bakker 321 03:51:38
Paul Bos 326 04:31:34

Recreatie, 7 km jeugd
Huib van der Veur 5 00:57:10
Kevin Boek 12 01:02:55

Recreatie, 7 km zwaar
Peter Dekker 14 01:08:55
Wietse van Koeveringe 56 01:20:27
Jacob de Groot 101 01:32:02
Aletta Roorda 105 01:32:31
Arjen Bosma 160 01:44:40
Arjan Hofstra 171 01:47:35
Mareen Hennen 181 01:50:58
Joanie van der Veeken 205 02:05:00
Esther Hiemstra 218 02:17:22
Maurits de Jong 222 02:18:52
André Dikland 262 01:58:10
Marinde Zwarthoed 287 02:09:41
Jarno Kuiper 292 02:11:18
Marten Heidinga 293 02:11:24
Wietse Lootsma 294 02:11:27
Frans de Graaf 306 02:18:54
Jacob Wink 318 02:28:32
Conrad Braber 331 02:42:43

Recreatie, 7 km licht
Kees Visser 22 01:26:25
Watze Hobma 23 01:26:54
John Groen 44 01:40:09
Thomas van der Weit 71 02:05:41
Hielkje de Jong 80 02:10:54
Maaike Stoel 82 02:11:48

Recreatie, 7 km team
Ferry Korbach & Arjen Kok 13 01:34:53
Thimon Schipper & Olaf Lensselink 26 01:52:28
Han Verhallen & Harry Steeman 30 01:55:37
Varen Uithol, Sandra Haitsma, Angela
Leemeijer & Jannechien Vreeling 35 02:04:30
Esther van Dorresteijn & Joke de Vries 37 02:06:02
Tommy Hoogeveen & Nynke Obbink 40 02:11:32
Wietse & Colina van der Heide 48 02:15:54
Attje de Vries & Gerda van der Sluis 55 02:21:53
Petra Moll & Xiao Lan Bokma Mei 62 02:24:44
Laura Talsma & Mathilde Timmermans 93 02:39:44


Startlijst Neede 21-10-2018

LSR
Folkert Faber
Silvester Klitsie

MSR
Willem Koet

KSR
Paul Bos


Training in de herfstvakantie

In de herfstvakantie, van 20 t/m 28 oktober, is er GEEN training voor de jeugdleden. De trainingen worden weer hervat vanaf maandag 29 oktober a.s.

De trainingen van de senioren gaan wel door in deze periode.


Gevonden voorwerpen

In de Burcht staan al weken (misschien wel maanden) een heleboel bidons op de rechtmatige eigenaar te wachten. Ook ligt er een berg achtergelaten kledingstukken van voornamelijk jeugdleden.

Kijk komende weken of er iets tussen ligt wat je dacht kwijt te zijn, want over een paar weken gaat alles weg naar een goed doel of in de prullenbak.


no comments

Geef een reactie