thuis

PauwerNewz #5 2019

PauwerNewz

PauwerNewz #5 2019

30 januari 2019

Hoe ging het in… Westerbork?
Uitslagen Westerbork
Startlijsten Gendringen 02-02-2019
Startlijsten Gendringen 03-02-2019
Wrot run Kollumerzwaag
Jaarplanning SV Pauwenburg



Hoe ging het in…Westerbork?

Wijnand de Vries; KSR, wedstrijd 8 km

Zondagmorgen, half 6. Ik kijk op de thermometer. Hm, -8 graden. Gelukkig ben ik pas om half 11 aan de beurt om te starten, dan is t meeste ijs wel van de hindernissen af. En dat moet ook, want ik ben heel wat van plan vandaag.

Deze run in Westerbork heb ik al 3 keer eerder gelopen en ik weet dus wat ik kan verwachtenqua hindernissen en looproute. Bovendien heb ik flink getraind de laatste maanden en voel ik me sterk, sterk genoeg om een (voor mijn begrippen) hele goede tijd neer te zetten. Tel daarbij op dat de oliebollen al ‘n tijdje van het menu af zijn en dat ik de laatste tijd goed van de chocola af kan blijven dat moet ‘t vandaag wel een topdag voor me worden. Eerst de koeien nog even melken en verzorgen en dan om half 10 de auto in richting Westerbork.

Zoals gewoonlijk weer net te laat om fatsoenlijk in te lopen, dan moet ‘t maar zonder. Het begin van ‘t eerste lusje (dat ik in max 35 min hoop te lopen) begint goed. Al snel ben ik de meesten van mijn startgroep voorbij al begin ik wel enigszins buiten adem te raken. Aan ‘t einde van dit lusje zitten nog een paar spierplagers die me toch wel wat dwars zitten. Ik ben dan inmiddels ook al ingehaald door een paar jonge goden uit een latere startgroep maar dat neem ik maar voor lief. Misschien zijn ze wel te snel gestart en kan ik ze later nog weer terugpakken….. De passage aan t einde van t eerste lusje levert niet veel problemen op al is de gang er bij mij nu wel ‘n beetje uit. De tijd valt me ook tegen: dik 3 kwartier heb ik erover gedaan.

Blijmoedig begin ik toch aan de tweede lus waarvan ik weet dat de zwaardere hindernissen daarin zitten. Het begint al snel met die monsterlijke grote ton met handvaten waar je overheen moet. Dat gaat nog best goed en ik begin mijn ademhaling ook weer wat onder controle te krijgen. Ik ben nu toe aan wat waarschijnlijk de zwaarste combi van der run is: die van Van Vliet; 4 enkelvoudige swingovers gevolgd door een combi van achtereenvolgens lianen, schotje onderdoor en ring/band/touwtje/triangel. Allemaal best te doen maar voor mij vandaag een niet te nemen hindernis.

Na 4 mislukte pogingen en 20 minuten verder, besluit ik mijn bandje in te leveren: f*cking Van Vliet!

Gedesillusioneerd vervolg ik mijn weg, er nog even over denkend gelijk maar terug te gaan naar de tent. Dat doe iktoch maar niet, ik ben er nu toch dus vervolg ik met frisse tegenzin mijn weg.

De rest van de run blijkt na dit debacle een fluitje van een cent en na 2 uur ben ik binnen. Niet waar ik op had gerekend. Ik wil met dit beschamende resultaat mijn medepauwen niet onder ogen komen en sluip stiekem weg richting kleedkamer. Daar babbel ik onder ‘t douchen wat met medestrijders over de zwaarte van de run, niet erbij vermeldend dat ik mijn bandje in heb moeten leveren. De kleedkamer verlaat ik via de achterdeur. Gelukkig, geen pauw te bekennen. Snel loop ik naar mijn auto en kijk nog 1x richting de tent.

Bedankt Westerbork, tot volgend jaar! Training starts tomorrow!


Petra Moll & Jolanda Koops ; recreatief, 5 km koppel

Eerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Petra Moll, woon in Gorredijk, 50 jaar jong ;-), getrouwd en moeder van twee dochters 19 en 17 jaar. Mijn eerste ervaring met survival kwam door de jongste dochter, toen 14 jaar oud. Die werd in het seizoen van 2015/2016 lid en wilde met moeders de ouder-kind-run doen. Uiteindelijk werd dit de fun run met een groepje, waaronder mijn zus Jolanda. Aangezien ik totaal geen ervaring had, mocht ik van juf Bianca een paar keer mee trainen op de vrijdagavond. Ik was te laat voor deelname aan de OKC lessen. Uiteindelijk waren dit maar twee lessen en toen vond de Knipe run al plaats.

Maar na die eerste les was ik al besmet met het survival virus. Ik kwam die avond helemaal enthousiast thuis en besloot gelijk om ook lid te worden. Helaas hield de dochter het na een jaar voorgezien.

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee, dit was de eerste keer in Westerbork. Tot nu toe heb ik nog niet heel veel runs gedaan.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Niet echt. Ik weet nu in ieder geval dat ik een uur voor de tijd niks moet eten en ook ’s morgens geen uitgebreid zondag ontbijt moet nuttigen. Meestal doe ik net van tevoren nog wat rek- en strekoefeningen en een klein stukje inlopen.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ik had van meerdere Pauwenburgers gehoord dat het een leuke run was en goed te doen. Het filmpje van ‘t Stokertje van het parcours had ik bekeken, waardoor ik wist wat we konden verwachten.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De vier swingovers achter elkaar waren pittig, gelukkig loop je dan als koppel en kun je elkaar er overheen krijgen. Ik had het bij de lianen zwaar gekregen doordat ik er uitgleed en opnieuw moest. Hierdoor liep ik enorme verzuurde armen op, daarna was eigenlijk alles zwaar.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De kriskras apenhang omdat dit een leuke variant was op een apenhang. Ook de apenhang met zwevende balk vond ik een leuke combi.

Wat vond je het leukst van deze run?
Dat het door een prachtige omgeving gaat. De vrijwilligers waren enorm enthousiast en leefden mee. Vooral de mannen bij de 3e hindernis, waar ook Frans stond te filmen, wat wij overigens niet doorhadden. Dit is namelijk te horen in het filmpje waarbij mijn zus halverwege er bijna uitging, maar haar zelf goed herpakte onder luid gejoel van de mannen.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Moe niet, zeker voldaan, dat ben ik overigens altijd na een run. Tevreden zeker omdat wij ons bandje behouden hebben, maar baalde enorm van mijn verzuurde armen. Dit had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Nu achteraf niet zo vreemd. Ik loop namelijk al erg lang rond met een zere rechterarm en ben maar eens naar de huisarts gegaan. Nu blijk ik een tenniselleboog te hebben. Helaas voor mij voorlopig geen runs en geen survival meer. Ik kan je zeggen dat ik hier enorm van baal.


Ik ben Jolanda Koops en heb samen met mijn zus, Petra Moll, de koppelrun van 5 km gelopen in Westerbork. Doordat mijn kinderen al vanaf hun 3e jaar meededen met de “krumeltjes-run” in De Knipe, raakte ik enthousiast voor survival. Toen mijn dochter 8 jaar was, hebben we voor het eerst met de ouder-kind-run meegedaan. Superleuk was dat! Zo leuk dat ik dacht: “Dit wil ik vaker doen.” Daarom ben ik lid geworden en heb ondertussen met mijn zus al een paar leuke runs gelopen.

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee, voor mij was het de eerste keer in Westerbork.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Zoveel runs heb ik nog niet gelopen, maar net als bij hardloopwedstrijden zorg ik er wel voor dat ik goed ontbijt en voldoende eten mee heb. Voor de start vind ik het fijn om even in te lopen, om mijn spieren op te warmen.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Mijn zus stuurde mij een filmpje over de run zodat ik een idee had wat we konden verwachten. Toen zag ik al dat er veel swing-overs in zaten. Daar zag ik wel tegenop, omdat ik dit nog steeds niet goed beheers. Dat bleek tijdens de run ook weer.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
In het laatste deel van de run zat een hindernis van 4 swing-overs achter elkaar. Deze vond ik heel zwaar omdat ik dus nog steeds moeite heb met de swing-over. Hier zat ik duidelijk niet op te wachten. Gelukkig mocht Petra mij helpen met het laatste “zetje”. Mijn dank was/is groot!

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Er zat een apenhang tussen die je kruislings moest nemen tussen verschillende bomen. Dit had ik nog niet eerder gedaan en dat vond ik een leuke variant. Vlak voor de eind-hindernis moesten we boogschieten. Dit had ik ook nog nooit gedaan. Petra had behoorlijk last van haar armen dus ik mocht de pijl richten. Ik kreeg een goed advies van de mannen die bij dit onderdeel stonden, dat ik de pijl net boven de opening moest richten.

Met trillende de handen probeerde ik dit en schoot de pijl weg….. Op hoop van zegen… En hij was RAAK!!! Wij waren zo blij! Dit betekende nl. dat we direct door konden naar de volgende hindernis en geen “straf-hindernis” hoefde te nemen.

Wat vond je het leukst van deze run?
Het complete plaatje denk ik. Het was een mooie winterdag, gezellig samen met mijn zus alle hindernissen nemen in een hele mooie omgeving en dan ook nog ons bandje weten te behouden. Dat is natuurlijk SUPER!

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Alle drie! Ik was zeker moe, maar ook heerlijk voldaan en tevreden!



Uitslagen Westerbork

KSR, wedstrijd
Lisanne Faber 18 01:49:41
Mareen Hennen 33 02:16:55
Peter Dekker 61 01:22:15
Lieuwe Schotanus 64 01:22:30
Anne Oenema 86 01:30:19
Thaeke Steenstra 111 01:38:43
Ronnie Bakker 139 01:52:49
Wietse van Koeveringe 167 02:50:32
Wijnand de Vries 171 02:00:14

Recreatief, 9 km
Arjan Bosma 36 01:42:19
Conrad Braber 180 02:51:43

Recreatief, 9 km – koppel
Arjan Hofstra & Jacob Wink 36 02:15:07
Joannie van der Veeken & Aletta Roode 42 02:24:50
Niels van Houten & Lauréan van der Sluis 64 02:12:26

Recreatief, 5 km
Hylke Jonker 24 00:48:18
Renzo Wouda 44 00:54:00
Crijn van Koeveringe 45 00:54:28
Ilva van Koeveringe 46 00:54:29
Paul Vlootman 50 00:55:27
Hielkje de Jong 82 01:14:11
Bert Lawant 117 01:17:55
Ferry Korbach 120 01:22:44

Recreatief, 5 km – koppel
Sandor Annema & Jorne Hijlkema 8 00:49:29
Jannechien Vreeling & Varen Uithol 32 01:03:44
Carel Bolink & Niels Brouwer 42 01:06:46
Wieb & Lieke Hoogsteen 56 01:13:40
Attje de Vries & Gerda van der Sluis 59 01:15:21
Joke & iris de Vries 62 01:16:15
Helma Siebenga & Annemiek van Zwieten 67 01:17:10
Laura Talsma & Mathilda Timmermans 76 01:18:12
Jolanda Koops & Petra Moll 78 01:18:15
Gerbrig Kramer & Daantje van Doorn 105 01:30:09
Lianne Hovius & Mirte Haitsma 106 01:30:20
Laura Miedema & Nienke Bouma 107 01:30:25
Maaike Stoel & Lisa Bodewes 128 01:49:43


Startlijsten Gendringen 02-02-2019

JSR-A, jeugd wedstrijd
Kevin Boek
Huib van der Veur

JSR-B, jeugd wedstrijd
Crijn van Koeveringe
Ilva van Koeveringe
Lyan Korbach
Maura Popkema
Jurre Schotanus
Menno Schotanus
Tom Woollard

JSR-C, jeugd wedstrijd
Jesper Laan

KSR, wedstrijd
Ronnie Bakker
Peter Dekker
Mareen Hennen
Wietse van Koeveringe
Anne Oenema
Joanie van der Veeken
Ineke Visser


Startlijsten Gendringen 03-02-2019

LSR, wedstrijd
Folkert Faber
Lars Olsen

MSR, wedstrijd
Peter Booij
Willem Koet
Johan de Ruiter

Politie, 13 km individueel
Chris Hoekmeijer



Wrot run Kollumerzwaag

Op Koningsdag, 27 april 2019, wordt er door heel Kollumerzwaag weer een Wrot run georganiseerd.

Deze Wrotrun is toegankelijk voor recreanten van jong en oud. Er kan worden gestart in twee categorieën, namelijk een wedstrijdrun en een recreatieve run. De afstand van beide runs is ongeveer 8 kilometer.

Vanuit SV Pauwenburg is er contact geweest met de organisatie om te kijken of we met een (jeugd) groep gezamenlijk van start kunnen gaan. Gezamenlijk inschrijven is niet mogelijk, maar omdat de start een massastart is, kan de organisatie er wel voor zorgen dat alle Pauwen die mee willen doen in 1 groep starten.

Voor de jeugdleden die (eventueel met hun ouders) mee willen doen aan de lichte recreatieve run van 8,5 kilometer, maar nog niet alleen een run willen/kunnen lopen, kunnen we (net als in Havelte) begeleiding mee laten lopen.

Indien jij (met of zonder ouder) mee wilt doen verzoeken wij je, nadat je je hebt ingeschreven, een mailtje te sturen naar Colina van der Heide zodat we de namen die in 1 groep met begeleiding willen starten door kunnen geven aan de organisatie.

Het mailadres van Colina is: w.v.d.heide9@kpnplanet.nl

De inschrijving start op 1 februari 2019. Schrijf je snel in want VOL=VOL



Jaarplanning sv Pauwenburg

ALGEMEEN

Vanaf 2 maart: Start aanpassingen hindernisbaan & grote onderhoudsbeurt
Zaterdag 9 & 16 maart: Opleidingsdagen voor (hulp)trainers
Vanaf vrijdag 29 maart: Start 8-delige ‘De Knipe yn Tou’ cursus ter introductie van de survivalsport en als voorbereiding op onze run

JEUGDACTIVITEITEN

Zaterdag 6 april: Jeugdexamens (10 – 18 jaar)
Zondag 12 mei: Run in Havelte, jeugd loopt gezamenlijk en onder begeleiding
Donderdag 13 of 20 juni: Jeugdexamens (mini’s)
Zat/zon 29 & 30 juni: Jeugdkamp (10 – 18 jaar)


no comments

Geef een reactie