thuis

PauwerNewz #12 2019

PauwerNewz

PauwerNewz #12 2019

20 maart 2019

Hoe was het in… Kootstertille
Uitslagen KootstertilleStartlijst Zeist

Hoe ging het in………Kootstertille?

Thaeke Steenstra; KSR-wedstrijd, 8.5 km

Heb je deze run vaker gelopen?
Ja, ik heb deze meerdere keren MSR gedaan en gelukkig ook weleens met bandje gefinisht. Maar aangezien ik ook wat ouder wordt ben ik twee jaar geleden overgestapt naar de KSR. Ik dacht vorige keer dan ook dat het goed te doen moest zijn. Maar helaas wat een deceptie, gestrand in het zicht van de haven op de ringen in de eindhindernis. Dat viel natuurlijk wel tegen, dus het werd tijd voor een revanche.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Ik bereid me het liefst niet voor, want daar word ik alleen maar zenuwachtiger van. Helaas weet ik wel dat Kootstertille nou niet bepaald te lichtste run is, dus die zenuwen kwamen alsnog. Een beetje wedstrijdstress hoort er blijkbaar bij. Ik eet ’s morgens wel even een extra boterham, maar dat is het dan ook wel. Je kan een dag van tevoren of op de ochtend van de run toch niet zo veel meer doen aan je conditie enzo. Oh ja, thuis even in alle rust downloaden (helpt stress wel aardig in mee) is wel aan te raden, want bij de meeste runs wordt je niet blij van de geur en drukte in de vrolijke vierkante meter.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ja, deze was zo’n beetje hetzelfde als vorige jaren en als vanouds lekker pittig. Alleen hielp het weer niet echt mee, wat wel een extra zwaarte gaf, maar hé het is buitensport en je doet het vrijwillig 😉

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De start viel even tegen. Ik was wat te gestrest en daardoor niet gefocust dus net te laat bij de start en dan begin je niet lekker. Ik kon daardoor in eerste instantie niet met de band de swingover halen, maar gelukkig in de rebound wel. Ook de lange apenhang over het meertje halverwege was bijna te lang voor me, maar door even mijn hele elleboog te gebruiken kon ik die ook halen. En uiteraard de eindhindernis was weer erg zwaar, ook psychologisch.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Ik vond de kraanhindernis erg leuk omdat het erg creatief gevonden is om doormiddel van klompen, waar je aan moet hangen en die je dan moet laten stappen, de hindernis kan halen. Maar de topper is toch wel de eindhindernis. Die is uitdagend en gevarieerd en door de ringen met name een persoonlijke uitdaging. Gelukkig hadden we die geoefend en verschillende technieken geprobeerd. Dus toen ik er in eerste instantie uitviel en de bui al zag hangen heb ik nog eens goed gekeken en een andere baan gekozen. Hierdoor kwam ik anders uit en kon ik dit onderdeel met succes en een luide oerkreet achter me laten. Ik moest daarna nog wel even 2 pogingen wagen onder het netje, maar ook die hindernis moest het verliezen. Yes met bandje over de finish, ik kan het nog!

Wat vond je het leukst van deze run?
Dat hij goed in elkaar zit, uitdagend en gevarieerd is. Én dat ik hem gehaald heb.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik ben zeer tevreden. Ik heb hem gehaald en ook nog een goede tijd neergezet.


Attje & Melissa de Vries; recreatief, 8 km licht

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee, dit was de eerste keer dat ik aan deze run meedeed samen met onze dochter Melissa. Zij had gevraagd om samen met mem een keer een run te doen en dat was dus deze. Andere runs ga ik altijd samen met mijn mattie.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Er zijn geen vaste gewoontes of rituelen, behalve dat mijn darmen elke keer weer flink leeg zijn voordat ik aan de start sta. En op de avond voor de run geen gezellige borrel maar een degelijk kopje thee of gemeentepilsje.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Zeven jaar geleden heeft onze zoon Erwin deze run gedaan, op mijn netvlies staat nog hoe hij in de kou door het water moest en aan de touwen hing met sneeuw en vorst op de achtergrond. Dus dat het koud kon zijn had ik wel rekening mee gehouden.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Wij deden de 8 kilometer licht. Zo was de run ook inderdaad, alleen de wind, kou en regen waren 8 kilometer al een hindernis op zich. Dus nee echt zwaar was de run niet. Ook Melissa heeft het supergoed gedaan (zonder training), zij heeft het niet echt zwaar gehad behalve koude handen.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De eindhindernis blijft een prachtig bouwwerk. Wij mochten de rechterkant van de baan nemen wat niet zwaar was, maar de mooie herinneringen op het Zaailand in Leeuwarden waar deze eindhindernis ook stond zitten nog vers in het geheugen. En het bakje snert bij de finish smaakte heerlijk!

Wat vond je het leukste van deze run?
Het was super om samen met Melissa deze run te doen. Grutte wille als we heel even moesten wachten bij een hindernis, banjerend en glijdend door de vele blubber, een gezellig praatje en bedankje aan de vrijwilligers die stonden te koukleumen.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
We waren niet echt moe, maar achteraf wel heel grutsk dat we dit hebben gedaan met dit baggerweer. We waren vooral koud, ook omdat we te beroerd waren om in de rij te gaan staan voor de douches zijn we zo naar huis gereden met de kachel op Maximaal. Goh wat kan een mens lang bibberen.

Tot slot

Grote complimenten voor alle vrijwilligers die deze run mogelijk hebben gemaakt. Ook al die vrijwilligers de hele dag in de kou, regen en sommigen volop in de wind stonden en allemaal best op it skik bleven. Echt Grote Klasse!!

Dus… als we onze run in de Knipe hebben. Elke vrijwilliger is welkom! Zulke evenementen in dorpen blijven alleen maar mogelijk met de inzet van vrijwilligers. Dus net stinne, mar hinne!Caroline & Romy de Graaf; recreatief, 8 km licht

Kootstertille 2019

Vele clichés zijn benoemd wanneer er over de survivalrun van Kootstertille 2019 geschreven wordt. Barre weersomstandigheden, De zuidwesterstorm maakte de toch al zware survivalrun episch koud. Een ware strijd tegen de elementen, Maart roert zijn staart, Niet opgeven, doorgaan en het verstand op nul en de blik op oneindig. Onder onstuimig voorjaarsweer met regen, wind en zelfs natte sneeuw staan we aan de start van de Survivalrun Kootstertille. Het was de 4e keer dat ik deze run loop, na 2x de 5 km, 1x de 8 zwaar deze keer samen met dochter Romy de 8 km licht, mijn 1e run sinds mijn kruisbandblessure van mei 2017.

Zaterdagavond eet ik, zoals meestal voor een run, een flinke bord pasta. Zondagochtend begin ik de dag met een kom Brinta en vlak voor de run eet ik nog een banaan. Dat zijn zo ongeveer de enige “rituelen” die ik voor een run volg. Of je moet de 10x naar de wc gaan van de zenuwen nog mee rekenen. Vlak voor de start stel ik me elke keer weer de vraag waarom ik dit ook al weer doe, wat vind ik er nou zo leuk aan? De zenuwen zijn zodra ik gestart ben gelukkig gauw verdwenen. En bij de finishbel weet ik het antwoord op mijn vraag… dat gevoel ná een run… Ja daar doe ik het voor!

Omdat ik lange tijd geblesseerd ben geweest en bijna 2 jaar geen runs gelopen heb, heb ik weinig verwachtingen voor deze run. Deze run is een soort afsluiting van de afgelopen periode, een test voor waar ik nu sta. Hoe mooi is dat dan om samen met mijn oudste dochter te mogen lopen en samen te genieten en de sport te beleven die we allebei zo leuk vinden.

In de 8 licht zaten eigenlijk geen moeilijke hindernissen. Door mijn val heb ik nog wel wat angst voor hoge pakladders, enteren en triangels, maar in deze run hing alles laag, dus dat ging goed. Ik denk dat de kou en het drassige, modderige parcours het zwaarste waren. Door het glibberen en glijden hebben we delen lopend i.p.v. rennend afgelegd, daardoor koelden we wel weer af. Elke vezel stof aan ons lijf was nat en zat onder de modder. Desondanks hielden we de moed erin en gingen we goed door de hindernissen heen. De leukste hindernis vond ik de “Apekooi”, omdat er niet heel veel zware hindernissen inzaten was een combi een fijne afwisseling. En dat we allebei raakschoten bij het boogschieten!

Waar ik enorm van genoot is de mooie moeder/dochter ervaring, super om samen met je kind een run te lopen. Samen grenzen verleggen. En het feit dat ik geen moment last heb gehad van mijn knie, daar ben ik heel blij mee.

Om ons heen zagen we zeker naar het einde toe steeds meer deelnemers uitvallen door onderkoeling. Vele dekens werden uitgedeeld en busjes reden af en aan om mensen naar het start/finish terrein terug te brengen. In eerste instantie leken wij niet echt last te hebben van de kou, we hadden wel koude handen, maar tot de eindhindernis was dit niet een hele grote belemmering. Moe waren we niet, wel tevreden en voldaan, we hebben de bel geluid met bandje!

We verlangden naar de warme hottubs, die op het start/finishterrein in een grote tent bij elkaar staan. Maar helaas werd dit een minder fijne ervaring voor Romy. Door het temperatuurverschil, de plotselinge warmte werd ze niet lekker. Daar waar we de hele run gebikkeld hebben, ging het na de run mis. In de kleedkamer rustig op temperatuur proberen te komen, daarna in de auto de verwarming op 23 en thuis nog een half uurtje onder de douche, beetje bijslapen, wat eten en toen waren we er weer. Op naar de volgende run!Uitslagen Kootstertille

De run in Kootstertille was er dit jaar eentje in de categorie ‘slagveld & strijd tegen de elementen’. Al jaren is bekend dat (zeker in de wedstrijdcategorie) deze run niet de meest makkelijke is, maar dit jaar gold de benaming ‘zwaar’ voor elke categorie. Daar waar de JSR in de vroege ochtend nog van start ging met wat miezerregen en een temperatuur van 8°C, werd tegen het middaguur het startsein gegeven in stromende regen en inmiddels een temperatuur die tegen de 0°C aan lag. Hier kwam ook nog een stevige wind bij, wat de ‘strijd tegen de elementen’ compleet maakte.

Het is dan niet zo verwonderlijk dat niet elke atleet de run volbracht heeft. Vele deelnemers moesten de strijd – al dan niet verplicht – opgeven, werden klappertandend in foliedekens gewikkeld of vanwege totale uitputting door de organisatie in een busje teruggebracht naar de finish. Kootstertille zal dan ook de boeken in gaan als ‘de hel van 2019’. Uiteraard alle lof voor de Pauwen die van start zijn gegaan en hebben gestreden. Ongeacht het resultaat!


JSR-A

Huib van der Veur 10 01:06:47

JSR-B
Maura Popkema 12 01:02:20
Ilva van Koeveringe 28 01:11:46
Tom Woollard 4 00:45:44
Jelle Steenstra 11 00:50:12
Menno Schotanus 28 00:58:50
Hylke Jonker 30 00:59:14
Jurre Schotanus 41 01:03:52
Crijn van Koeveringe 48 01:08:12

JSR-C
Aline Jonker 14 01:16:54
Jesper Laan 5 00:52:57
Merwin Brouwer 19 01:05:46

MSR
Arjan Nienhuis 44 02:06:51
Gerjan Dijkstra 55 02:21:36

KSR
Ineke Visser 10 01:56:36
Aletta Roode 16 01:53:51
Peter Dekker 42 01:24:15
Jacob de Groot 78 01:45:57
Wietse van Koeveringe 86 01:55:15
Thaeke Steenstra 88 01:56:30
Ronnie Bakker 90 02:00:00

Recreatief, 8 km zwaar
Wietse Heida 58 02:13:38

Recreatief, 8 km licht
Gerbrig Kramer 4 01:31:04
Jannechien Vreeling 11 01:35:40
Romy de Graaf 49 02:05:00
Caroline de Graaf 50 02:05:20
Attje de Vries 55 02:09:12
Sandor Annema 22 01:24:56
Jorne Hijlkema 23 01:24:59
Thimon Schipper 41 01:28:56
Olaf Lensselink 42 01:29:09
Andries Miedema 44 01:29:18
Han Verhallen 49 01:29:41
Harry Steeman 50 01:29:57
Marten Heidinga 55 01:31:13
Wytse Lootsma 56 01:31:16
Jarno Kuiper 90 01:55:10

Van de overige categorien (Ouder-kind, receratief 5 km en Funrun) zijn helaas geen uitslagen bekend.


Startlijst Zeist 24-03-2019

KSR, wedstrijd
Ronnie Bakker
Lisanne Faber
Johan Haitsma
Mareen Hennen
Chris Hoekmeijer
Wietse van Koeveringe
Aletta Roode
Lieuwe Schotanus
Thaeke Steenstra
Ineke Visser

JSR-A, wedstrijd
Kevin Boek
Benjamin de Jong
Huib van der Veur

JSR-B, wedstrijd
Hylke Jonker
Crijn van Koeveringe
Ilva van Koeveringe
Lyan Korbach
Maura Popkema
Menno Schotanus
Jurre Schotanus
Jelle Steenstra
Eline van der Werf
Tom Woollard

JSR-C, wedstrijd
Merwin Brouwer
Aline Jonker
Jesper Laan

Recreatief, 8 km
Carel Bolink

Recreatief, 5 km
Hielkje de Jong
Harry Steeman
Wessel Steenstra
Han Verhallen

no comments

Geef een reactie