thuis

PauwerNewz #21 2019

PauwerNewz

PauwerNewz #21 2019

22 mei 2019

Hoe was het in… Delft
Uitslagen Delft
Hoe was het in… Havelte 
Uitslagen Havelte
De Knipe yn Tou
opgave jeugdweekendHoe was het in….. Delft?

Mareen Hennen; KSR, wedstrijd 8 km

Voor de run in Delft liep de wekker vorige week zaterdag op een niet studentikoos tijdstip af en na 2 espresso en een pannenkoek vertrok ik samen met Aletta, Arjen en puppie Isa in de auto richting Delft voor de Studentenstrijd.

Op het start/finishterrein aangekomen waren we na een korte speurtocht de trotse bezitters van een blauw shirt, bagagelabel en uiteraard het rode bandje en konden we een beetje parcours verkennen en de sfeer in ons opnemen.

Om 9:38 uur klonk mijn startschot en na het zagen, gingen we los over de campus van de TU Delft. Het zonnetje scheen lekker, het lopen ging goed en de hindernissen waren veelal enkelvoudig en makkelijk in de uitvoering. Er waren enkele originele uitvoeringen van o.a. een apenhang langs bierfusten, ballast met bierfusten en een pakplank met bouldergrepen. Van deze hindernis werden Aletta en ik vooraf toch wel een beetje benauwd, maar bij de uitvoering bleek dat je over een ondertouw mocht lopen, waardoor de uitdaging ver te zoeken was.

Verder waren er nog een klimwand (zonder touw) en een paar Ninja Warrior/OCR achtige hindernissen zoals de ‘Flying Circus’, waarbij je (met voetklem) zittend in een touw aan een T- verbinding over een steigerbuis moest voortbewegen. Deze variant ging mij goed af, in tegenstelling tot de volgende (OCR) hindernis.. Hierbij moest je in een lus van een brandweerslang staan en d.m.v. sprongetjes naar de andere kant van de steigerbuis proberen te komen. Beide hindernissen waren niet echt lastig maar meer het juiste trucje (lees: ritme) vinden.

Na de reeks van circa 35 enkelvoudige hindernissen kwam ik (na 1:14 uur…..een recordtijd!) weer terug op hun eigen terrein met nog ‘maar’ 5 hindernissen voor de boeg. Dit bleek even iets te gemakkelijk gedacht, want de eerste van 5 was een flinke combi van dikke paallianen, diepe lussen reeks en apenhang. Hè……waarom lopen mijn armen nu opeens vol??

Aletta, die 4 minuten na mij gestart was, kwam in deze eerste reeks nog in up-tempo voorbij. De volgende combi van diepe lus, netje onderlangs en apenhang, vroeg nog meer van de armen maar ik wist het tempo er toch aardig in te houden zodat ik na 10 minuten bij de voorlaatste hindernis aankwam. Met 1:24u op de klok werd ik overmoedig en ontstond het idee in mijn hoofd dat ik misschien weleens binnen 1,5 uur de bel kon luiden! Niets was echter minder waar en dit was ook meteen de wijze les van deze dag, in het kader van studentenstad Delft; je hebt het pas gehaald als je de punten binnen hebt…!

De voorlaatste hindernis was er eentje boven water; een reeks van ver-uit-elkaar hangende dikke touwlianen, waarvan de middelste drie net boven het water hingen en daardoor relatief kort waren om lekker te kunnen zwaaien. Aletta kwam ik hier weer tegen en was in haar eerste poging stil komen te hangen in één van de middelste lianen waardoor ze zich genoodzaakt zag in het water te laten zakken en weer opnieuw te beginnen. Dit aanschouwend was ik gewaarschuwd; goed slingeren naar de volgende liaan. Maar makkelijk gezegd dan gedaan, dus ook mijn eerste poging eindigde in het water. Aletta’s 2e poging eindigde op dezelfde manier, zoals ook die van mij. En poging 3 en 4 hadden bij ons beide hetzelfde resultaat. Ik hoorde naast mij alleen maar iemand heel hard !#&@?#!% waardoor ik begreep dat ook poging 5 mislukt was. De krachttermen hielpen blijkbaar want bij de volgende aanval op het touw, ging Aletta er doorheen om vervolgens alsof er niets gebeurd was als een hazewind aan een net omhoog te klimmen op weg naar de eindhindernis.

In mijn poging 5 kwam ik weer in de laatste kortere liaan stil te hangen, maar zag een andere uitweg dan kopje onder gaan. De volgende liaan was wel van voldoende lengte en het touw lag in het water onder mij. Hierdoor hoefde ik ‘alleen maar’ voorzichtig in mijn liaan met een voetklem naar beneden te zakken en het touw uit het water binnen te halen. Zo gezegd, zo gedaan en vol overgave stortte ik me in het net, behoedzaam naar boven klimmend want enkele tellen daarvoor had ik iemand nog vanuit het net kopje onder zien gaan.

Daarna kon ik vol gas naar de eindhindernis, eentje die ook nog goed op de armspieren werkte. Dit was echter niet het grootste probleem, de factor ‘zand’ was meer bepalend. Alvorens ons in de eindhindernis op het beachvolleybalveld te storten, moesten we onder een palletbrug door kruipen waardoor het zand echt overal terecht kwam. Dit vroeg in de eindhindernis nog meer concentratie want door het zand was het erg lastig om de touwen van de slappe apenhang en het netje onderdoor goed vast te pakken. Inmiddels was eindtijd niet meer belangrijk, wel zonder brokken door de laatste hindernis te komen. De laatste twee onderdelen van de eindhindernis waren enteren aan autobanden waar ik normaal –en nu ook- geen problemen mee heb. En het laatste gedeelte was een studenten-variant van schuiflussen; enteren aan omgedraaide bierkratten. Dit was erg leuk om te doen, maar eiste wel zandvrije handen anders kon je het handvat nauwelijks vastpakken. Door mijn handen goed zandvrij te krijgen (waar is er nog een schone plek op mijn kleding?) lukte het me om in één keer de bierkratten te bedwingen en 20 minuten later dan gepland 😉 de finishbel te luiden!

Eindconclusie; prima sfeertje, leuke variaties in de (enkelvoudige) hindernissen, lekkere uitdagingen in het laatste deel en een ‘biertje’ op het einde!

 Uitslagen Delft

Klasse

Naam

Positie

Tijd

KSR, wedstrijd

Aletta Roode
Mareen Hennen

10
13

01:41:00
01:47:43
Hoe was het in….. Havelte?

Jacob de Groot; recreatief, 6.5 km zwaar

Heb je deze run vaker gelopen?
Het was de vierde keer dat ik aan de run in Havelte mee deed, ik merk wel dat ik nu wat vaker aan het trainen ben dat het me steeds beter afgaat.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Nee niet echt, een stevig ontbijt en e
en uurtje van te voren aanwezig zijn dan komt het meestal wel goed. En altijd zenuwachtig zijn voor de start.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ik had verwacht dat het vergelijkbaar zou zijn met de voorgaande jaren maar er zaten nu veel nieuwe hindernissen in. Helaas was die hoge hindernis in de vijver eruit gehaald, dat was altijd wel spektakel met veel publiek.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Dat was bij de eerste echte combi, die was altijd in de gracht maar nu hielden we drogen voeten. Eerst een swingover naar een net, toen een swingover op het net vervolgens een tiental lianen die wel heel erg ver uit elkaar hingen en op het laatst nog een netje onderdoor. Daar moest ik wel af en toe even rusten. Ik kwam daar ook nog een paar Pauwen tegen op het net die het ook moeilijk hadden.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
In het bos zat een apehang met een balk in het midden, daar moest je via een touw naar de balk en dan bij de balk oversteken, als je dan op de helft was dan kantelde de balk en hing je op de kop ( ik tenminste) .Die was erg origineel en had ik
nog niet eerder gezien.

Wat vond je het leukst van deze run?
De finish was het leukst een leuke combi met veel supporters, ook de schans bij de camping is mooi alleen dat water kan ik niet echt aan wennen.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik was zeer tevreden, ik had een mooie tijd en het weer was ook ideaal. Voldaan ben ik altijd wel als ik finish met het bandje. Nu op naar de run in De Knipe.Muriël Holkema; recreatief 4,5 km jeugd koppel

Heb je deze run vaker gelopen?
Nee maar ik heb zelf wel meerdere keren meegefietst, toen mn vader en mn broer de run deden. Ik herkende sommige hindernissen wel.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Nee, maar op het startterrein heb ik samen met Laura een warming-up gedaan.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ja helemaal, ik had er erg veel zin in. Ook kwamen we op de helft van de run, Maika en Joselien tegen en zijn we bij elkaar gebleven. Dat vond ik ook erg leuk.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Bij de grote vijver had ik het wel een beetje zwaar omdat we daar moesten zwemmen en het water was best koud.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De vijverhindernis was het leukste, ook al was het water koud.

Wat vond je het leukst van deze run?
Alles! Het begin van de run was ook heel mooi, toen ik met Laura, Mark en Remco in het start vak stond kwam m’n vader net over de finish. Die sprong over het hekje en rende gelijk naar ons toe. Hij kon ons net zien starten

page5image40227712

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Heel blij en een beetje moe.Uitslagen Havelte

Klasse

Naam

Positie

Tijd

JSR-A, wedstrijd

Huib van der Veur
Kevin Boek
Benjamin de Jong

6
17
36

00:46:18
01:01:37
01:33:11

JSR-B,
wedstrijd

page5image42044992

Maura Popkema
Ilva van Koeveringe
Eline van der Werf
Tom Woollard
Jelle Steenstra
Menno Schotanus
Hylke Jonker
Crijn van Koeveringe
Jurre Schotanus
Marc Wagenaar

21
25
40
4
8
39
44
47
54
65

00:58:33
01:00:09
01:21:51
00:40:57
00:43:21
00:53:41
00:58:43
00:59:40
01:02:52
01:27:40

JSR-C, wedstrijd

Jesper Laan
Merwin Brouwer


15

00:47:36
01:00:24

Recreatief, 6.5 km
zwaar

Wijnand de Vries
Willem Koet
Thaeke Steenstra
Jacob de Groot
Ronnie Bakker
Harry Steeman
Han Verhallen

18
21
25
30
61
91
92

01:13:47
01:15:20
01:18:46
01:21:44
01:43:57
01:56:50
01:56:53

Recreatief, 6.5 km
zwaar Koppel

Ineke Visser & Johan Haitsma
Joanie vd Veeken & Wietse v Koeveringe
Attje de Vries & Gerda van der Sluis

15
37
39

01:32:44
02:05:04
02:28:30

Recreatief, 6.5 km

page6image42116672

Lisanne Faber
Ellen van der Ploeg
Maaike Stoel
Hielkje de Jong
Jorne Hijlkema
Sandor Annema
Andries Miedema
Ferry Korbach
Rene Holkema

1
7
10
14
5
6
29
31
40

00:55:11
01:11:16
01:20:03
01:26:29
00:56:35
00:56:37
01:10:42
01:11:17
01:16:48

Recreatief, 6.5 km koppel

Martin Jan Adema & Wytse Lootsma
Joke & Auke de Vries
Jan vd Hoeff & Anke Kuperus

9
10 34

01:14:29
01:18:22
01:47:43

Jeugd, 6.5 km

Jonah Bakker
Hylke Jonker
Bjorn de Vries
Lisanne Miedema
Mathilde Timmermans
Iris de Vries

2
7
8
22 23 25

00:53:29
01:08:20
01:09:28
01:28:54
01:33:25
01:36:59

Jeugd,
6.5 km koppel

Huib van der Veur & Kevin Boek
Olaf Lensselink & Thimon Schipper
Renske Huisman & Nienke Groen
Gerbrig Kramer & Daantje van Doorn

1
2
9
12

00:54:37
01:03:28
01:28:45
01:32:43

Jeugd,
4.5 km koppel

Remco de Vries & Mark Holkema
Tesse Miedema & Freya Falkena
Maika Bos & Jocelien Klitsie
Muriël Holkema & Laura de Vries

9
30
40
44

00:45:27
00:58:28
01:03:37
01:07:50

Ouder-kind,
4.5 km

Silvester & Hidde Klitsie
Carlos Fidalgo & Luca Domingos Fidalgo
Angela Leemeijer & Finn Faber
Thomas & Peter Laan
Jesper & Nic Bakker
Caroline & Juul de Graaf
Jolanda Vogelzang & Britt Bruining
Helma Siebenga & Zyan Annema
Esther van Dorresteijn & Marrit Stegenga
Sandra Haitsma & Tess Faber
Annemiek & Thys van Zwieten

3
4
59
64
65
66
67
71
73
74
83

00:37:33
00:41:55
01:05:15
01:12:13
01:12:18
01:12:30
01:12:31
01:14:08
01:16:23
01:17:09
01:25:26De Knipe yn Tou

Aankomend weekend gaan we sportief evenement in ons omvang.
We willen iedereen met hun sportieve inzet, genieten onderweg en haal 
weer los; 4 dagen lang een dorp van ongekende heel veel succes wensen vergeet niet om te het beste uit jezelf!

page7image40233120


Opgave jeugdweekend

Ben je tussen de 10 en 17 jaar en lid van Pauwenburg en lijkt het je leuk om met je survivalvrienden & -vriendinnen bij Pauwenburcht te bbq-en & slapen? Geef je dan snel op want dit mag je niet missen!

Aanmelden kan d.m.v. onderstaande opgavestrook die je in kan leveren bij je jeugdtrainer.
Mocht je nog vragen hebben, neem dan even contact op met Thaeke; 06-81305125.


Opgave Jeugdweekend 29 en 30 juni

Naam:
Leeftijd:
Trainingsgroep:
Bijzonderheden/allergieën:
………………………………………………
Eigen tent: JA / NEE (doorhalen wat niet van toepassing is)

maandag/woensdag/donderdag (doorhalen wat niet van toepassing is)

Indien ja, wie ligt er bij jou in de tent …………………

Indien nee, bij wie lig je in de tent …………………..

Contactgegevens ouder en/of verzorger:

Mobiel telefoonnummer: ………………………………………………e-mailadres: ………………………………………………

Dit formulier met 10,00 inleveren vóór 1 juni bij je jeugdtrainerno comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *