PauwerNewz #24 2019

Wedstrijdkalender SBN 2019-2020

Startlijst Harreveld

12 juni 2019

Harreveld is normaal gesproken de laatste run van het seizoen voor de wedstrijdcircuits. Dit jaar geldt deze afsluiting alleen voor de LSR & MSR en alle JSR-categorieën. De KSR gaat nog één weekend verder met een wedstrijd op zondag 23 juni in Den Bosch.
Er kan dus nog volop gestreden worden voor de laatste punten in het klassement; om nog een plekje hogerop te komen of om het volledige seizoen compleet te maken. Succes met de laatste loodjes!

LSR, wedstrijd 21 km

Folkert Faber
Lars Olsen

MSR, wedstrijd 14 km

Willem Koet

KSR, wedstrijd 8 km

Wietse van Koeveringe
Aletta Roode
Lieuwe Schotanus
Joanie van der Veeken
Ineke Visser

JSR-B, wedstrijd 12-14 jr

Crijn van Koeveringe
Ilva van Koeveringe

JSR-C, wedstrijd 10-11 jr

Merwin Brouwer

Recreatief, 12 km

Han Verhallen

Ultra survivalrun 2020

Hardlopend, fietsend, zwemmend, varend en klauterend van Leeuwarden naar het Achterhoekse dorp Beltrum, dat was de Ultra Survival Run 2016. De survivalteams van 5 mannen en 2 vrouwen legden gedurende 3 dagen in ruim 300 km maar liefst 10 etappes af door de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Elke etappe bestond uit verschillende obstakels met netten, touwen en balken, met of zonder gebruik van de natuurlijke omgeving. Het heilige doel is, zoals ieder jaar, de finish te halen op het evenemententerrein aan de Grolseweg in Beltrum.

In navolging op de editie van 2016 komt er vanuit de organisatie onderstaande oproep!

Hallo survivaltrainingsgroep,

De editie van de ultra survivalrun in 2016 is inmiddels weer een paar jaar geleden maar de mooie herinneringen zijn er nog te over..

3 lange en intense dagen waarbij vele grenzen zijn verlegd en teams tot het uiterste zijn gegaan. Dit alles om na de start in Leeuwarden in 10 etappes dwars door Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland in Beltrum over de finish te komen.

Bloed, zweet en tranen, strijd tegen de elementen, elkaar of jezelf. Alles zat er in om nog maar niet te spreken over de kippenvel momenten, of het gevoel dat je in zuid Frankrijk over de camping liep bij de rustplaatsen onderweg waar 35 teams lagen te rusten, aan het koken waren, gemasseerd werden, de was op hadden gehangen en zich voor aan het bereiden waren op de etappe die aanstaande was.

Wat is er nu mooier om met de survivalbond als NOC*NSF lid de Olympische gedachte uit te dragen in het jaar van de olympische zomerspelen van 2020.

Onlangs heeft het bestuur van de ultra survivalrun bij elkaar gezeten om ons te oriënteren op een 3e editie en in wat voor vorm het moeten gaan plaatsvinden. Een van de dingen die wij bekijken is of er voldoende animo in het land is om deel te nemen aan de ultra survivalrun.

De opzet van de ultra survivalrun 2020 zal grotendeels hetzelfde zijn als 2016 alleen in een ander gedeelte van Nederland. Het evenement zal plaatsvinden op 10/11/12 juli 2020.

Alle bij de survivalbond Nederland aangesloten trainingsgroepen (peildatum 15-05-2019) mogen deelnemen met vooralsnog 1 team.

Voorwaarden deelname:
– Team bestaat uit 7 atleten waarvan 5 heren, en minimaal 2 dames, (meer dan 2 dames en minder dan 5 heren is ook toegestaan)
– Elk teamlid is lid van de survivalbond Nederland en is tenminste 18 jaar op moment van inschrijving.
– Teamleden zijn lid van de trainingsgroep waar ze voor uitkomen! (peildatum 15-05-2019) Samengestelde teams van verschillende trainingsgroepen etc zijn niet toegestaan.
– Elk team regelt zelf vervoer de voorwaarden hiervoor volgen later dit jaar.
– Elk team mag maximaal 3 man ondersteuning meenemen tijdens het evenement.
– Teams mogen gesponsord worden, de voorwaarden hiervoor zullen later worden gecommuniceerd.

OPGAVE
Opgave voor deelname aan de Ultra Survivalrun 2020 kan d.m.v een mail aan

m.hennen@upcmail.nl. De organisatie wil graag vóór 1 juli weten of we willen deelnemen met een team. We hoeven nu alleen nog maar de naam van de vereniging door te geven om het animo te peilen. Het is nog geen opgave!!
Rond 1 september wordt verwacht met meer informatie te kunnen komen.

Seizoens’afsluiting’

Normaal sluiten we traditiegetrouw het seizoen af met een activiteit en/of een barbecue. Vaak in zomerse sferen!
Dit jaar wordt de afsluiting een opening en zal verplaatst worden naar september. Nadere info & datum volgt.
page3image17765872page3image17766496page3image17766704page3image17766912

Wedstrijdkalender SBN 2019-2020

Met het einde van het seizoen bijna in zicht, kan over een paar weken iedereen van een welverdiende vakantie gaan genieten. Toch willen we alvast vooruitblikken op het nieuwe seizoen, want van een aantal runs zijn de inschrijvingen al geopend of gaan binnenkort open. Houd de agenda dus in de gaten.

Hieronder een overzicht van de runs t/m oktober en de data van inschrijvingen voor zover bekend.