thuis

PauwerNewz #27 2019

PauwerNewz

PauwerNewz #27 2019

3 juli 2019

Laatste PauwerNewz
Uitslagen Zwolle
Eindklassement
Trainingen in de vakantie
Oproep – jeugdtrainer gezocht
Van de voorzitterLaatste PauwerNewz

3 juli 2019

Met het maken van dit laatste PauwerNewz van het seizoen, breekt echt de vakantieperiode aan. Voor iedereen een paar weken waarin het tempo (gedeeltelijk) wat lager ligt, de inspanning wat minder is en er genoten kan worden van andere activiteiten of juist van helemaal niks doen. En ook rust is een onderdeel van menig trainingsschema, dus of je nu wilt of niet; iedereen traint in de vakantie door! Dus ik zou er vooral van genieten……….!!

En wat mij betreft; ik duik even onder en ben er vanaf 28 augustus weer met een nieuw seizoen PauwerNewz!!Uitslagen Zwolle


Klasse

Naam

Positie

Tijd

Recreatief, 9 km

Wijnand de Vries
Willem Koet
Conrad Braber

16
18
63

01:25:19
01:27:01
01:46:13

Recreatief, 9 km koppel

Aletta Roode & Bas van Dokkum
Ineke Visser & Mareen Hennen
Henk Stavorinus & Wieb Hoogsteen

12
21
25

01:33:34
01:49:14
01:52:21

Recreatief, 5 km

Hylke Jonker

11

00:57:56

Recreatief, 5 km groep

Nore van der Veur & Xiao-Lan Bokman
Arjan & Fenna Hofstra
Rene, Mark en Muriel Holkema, Remco & Laura de Vries

50
56
118

01:25:34
01:27:43
01:54:26

Recreatief, 3 km groep

Luuk & Yvonne den Braven
Conrad, Anita & Jente Braber

9
21

01:04:07
01:18:51Eindklassement

Met de laatste wedstrijdrun in Den Bosch inmiddels al 2 weken achter ons, kan het landelijk eindklassement van Survivalbond Nederland opgemaakt worden.
Dit jaar hebben weer meer Pauwen (nu 23, vorig jaar 19) een heel wedstrijdcircuit volbracht. Top!! Vooral de jeugd heeft hierbij zijn of haar beste beentje voorgezet en dapper gestreden waardoor het minimumaantal verplichte runs met bandje is volbracht.

Hieronder de positie van de Pauwen die het eindklassement seizoen 2018-2019 hebben behaald. Iedereen gefeliciteerd met zijn of haar mooi resultaat!


Klasse

Naam

Positie

LSR-heren

Lars Olsen

5

MSR-heren

Willem Koet
Johan de Ruiter

85
104

KSR-dames

Aletta Roode
Mareen Hennen
Ineke Visser

19
24
25

KSR-heren

Wietse van Koeveringe
Ronnie Bakker

106
119

JSR-A heren

Huib van der Veur
Kevin Boek
Benjamin de Jong

9
23
43

JSR-B dames

Maura Popkema
Lyan Korbach
Ilva van Koeveringe

20
25
28

JSR-B heren

Tom Woollard
Jelle Steenstra
Menno Schotanus
Hylke Jonker
Jurre Schotanus
Crijn van Koeveringe

8
13
32
39
45
49

JSC-C dames

Aline Jonker

7

JSR-C heren

Jesper Laan
Merwin Brouwer

5
12Trainingen in de vakantie

In de zomervakantie (maandag 15 juli t/m vrijdag 23 augustus) wordt er getraind volgens het vakantierooster. Dit betekent dat er geen trainingen zijn voor de mini’s & jeugdleden en dat alle senioren trainingsgroepen worden samengevoegd. Deze trainingen worden afwisselend door verschillende trainers gegeven en starten op beide dagen om 19:30 uur.


-Oproep-

Wij zijn op zoek naar jeugdtrainers voor de groep 10 tot 12 jaar en 12 tot 14 jaar voor na de zomervakantie.
Lijkt het je leuk wat voor de club te kunnen betekenen? Help ons uit de brand. Ervaring is geen vereiste, we begeleiden je waar nodig.

Interesse? Neem contact op met Paul Bos (06-12970367) of Varen Uithol (06-4461116)


Jeugdweekend 2019

Een super weekend, volop zon, verkoeling, teamwork, spanning & sensatie en na een lange vermoeiende dag, een heerlijke bbq en broodjes bakken bij het kampvuur. Waar er tot diep in de nacht stoere verhalen werden verteld, waren er ook slaperige gezichten bij het ontbijt. Na de laatste kleurrijke activiteiten is het terrein weer helemaal schoon achtergelaten en was het allemaal ook zomaar weer voorbij. Erg jammer, “want het was zo leuk”.

Wat een prachtige groep jeugd hebben wij bij Pauwenburg, echt fantastisch. Net als de organisatie van dit weekend, begeleiders, hulp ouders, catering, de bruikleen materialen van Durk en Klaasje, de verzorging van het brooddeeg van Bakkerij Boonstra en Mountain Network voor het abseilen van de Belvedère uitkijktoren in Oranjewoud. Grandioos.

page4image52888592


Van de voorzitter

Beste Pauwen!

De trainingen na de Knipe-run zijn al weer een tijdje opgestart. Toch loopt het sportseizoen van de meeste verenigingen ten einde en is dit alweer de laatste PauwerNewz voor de zomervakantie. Daarom hierbij alvast een terugblik op (het bijna) afgelopen seizoen.

Wat hebben we weer een mooi survivalseizoen gehad! Survival runnen was 10 jaar terug nog een sport wat slechts door weinig mensen beoefend werd, maar dat is inmiddels wel wat veranderd. De survivalrunbond Nederland (SBN) heeft inmiddels ruim de 12.000 leden gepasseerd!

Ook onze mooie club Pauwenburg groeit, ondanks dat we weinig aan werving doen, gestaag door. Zo hebben we in oktober 2017 ons 250e lid mogen begroeten en afgelopen seizoen hebben we in maart 2019 ons 300e lid mogen begroeten, Amerens Jongsma viel de eer te beurt. Een groei van 20% in 1,5 jaar tijd….Hoezo survival populair!!

Ook worden er steeds meer runs georganiseerd, zo stonden afgelopen seizoen maar liefst 37 runs op het programma (volgend seizoen zelfs 40!). Gedurende het seizoen (september – juli) kun je dus bijna ieder weekend wel ergens in den lande een run lopen. Ook zien we dat er steeds meer weekenden komen waarin 2 wedstrijden worden georganiseerd.

Een hele speciale run was dit seizoen weggelegd voor het jubilerende Leeuwarden, een werkelijk unieke run dwars door binnenstad, pure reclame voor onze sport! En meer dan 75 Pauwen hebben aan deze run meegedaan!

Onze vereniging kan alleen maar bestaan bij de gratie van vrijwilligers, en gelukkig hebben we daar veel van (kan altijd meer natuurlijk 😉).
Zonder iemand te kort te doen is er een groep vrijwilligers welke wat mij betreft een groot compliment verdienen en dat zijn onze (hulp) trainers. Iedere week, in weer en wind, staan zij daar goed voorbereid om hun enthousiasme voor onze mooie survivalrunsport over te brengen. Mooi om te zien dat als een trainer even niet kan het altijd door iemand van onze trainersgroep wordt overgenomen, een diepe buiging!!

Ook mooi om te zien dat er door diverse Pauwen afgelopen seizoen de nodige podiumplekken zijn behaald. Het hoogtepunt hierbij was toch wel het aantal podiumplekken bij onze thuisrun, hier in De Knipe. Maar liefst 11 podiumplekken werden door Pauwen bezet!!!
Maar eerlijk gezegd vind ik het net zo mooi om te zien als iemand zijn grenzen verlegd, ieder op zijn of haar niveau. Ik vind het prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme onze jeugdleden in het voorjaar aan de trainers vragen: “mogen we de sloot in ?”. Het doet een beetje denken aan de koeien welke na een lange winter voor het eerst de wei ingaan, prachtig!

Ook is het soms zelfs ontroerend om te zien als een beginnende surviveler het na vele trainingen voor het eerst lukt om een swing-over te maken.
Grenzen verleggen en jezelf overwinnen: survival in optima forma! 
page5image52659632

In de Algemene Leden Vergadering van 27 september jl. hebben we afscheid mogen nemen van 1 bestuurslid: Caroline de Graaf. In de loop van het seizoen is Bianca Luttik haar als aspirant bestuurslid op komen volgen.

Diverse bijzondere trainingen en activiteiten zijn er afgelopen seizoen weer georganiseerd:

 • 29 november hebben de mini’s weer de jaarlijkse Pietentraining gehad. Met veel enthousiasme hebben de 42 mini’s deze leuke training beleefd.

 • 28 december voor de seniorenleden een oliebollentraining

 • 6 april jeugdexamens, 27 jeugdpauwen hebben hieraan meegedaan

 • 12 mei: hebben een 13-tal jeugdleden onder begeleiding van Pauwenburg trainers meegedaan aan de run in Havelte

 • 20 juni: houten diploma’s voor de mini’s, maar liefst 34 deelnemers

 • En afgelopen weekend, 29&30 juni het jaarlijkse jeugdweekend

  Ook zijn we afgelopen seizoen begonnen met een grootschalige vervanging en renovatie van onze survivalbaan, in maart is na een uitstekende voorbereiding is slechts drie weken tijd een groot deel van onze trainingsbaan uitgebreid/ vernieuwd, klasse! Volgend seizoen verder…. Medio maart hebben een 13-tal trainers, onder leiding van Jesper Hommes, de ATS trainerscursus van SBN gevolgd, een volgende stap in de verder professionalisering van onze club!

  Ook hebben we voor eerst geheel zelfstandig de zogenaamde “De Knipe yn tou trainingen” georganiseerd. In totaal hebben 40 mensen gebruik gemaakt om onder deskundige leiding van diverse Pauwen, zich kunnen voorbereiden op onze thuisrun.

  En dan uiteraard het hoogtepunt van het seizoen: onze eigen run in De Knipe! Editie nr. 18! Wat een topevenement hebben we neergezet met zijn allen!!! 4 dagen lang, 4500 deelnemers, goed weer en een topevenement! Goede strakke organisatie, grutsk op jim! Met voor mij persoonlijk als hoogtepunt: geen grote noemenswaardige incidenten!

  Wel voor het eerst wat langere wachtrijen, een mooi punt voor de evaluatie! Al met al hebben we weer een prachtig seizoen met elkaar beleefd.

  Ik wens jullie allen een prettige zomervakantie toe, neem je rust zodat je volgend seizoen weer kunt knallen!!

  Met sportieve groet, John Groenno comments

Geef een reactie