thuis

PauwerNewz. #40 2019

PauwerNewz

PauwerNewz. #40 2019

2 oktober 2019

Hoe ging het in… Udenhout?
Uitslagen Udenhout
Hoe ging het in… Enschede?
Uitslagen Enschede
Startlijst Leeuwarden 6 oktober
Oproep voor maatschappelijke stage
Bouw nieuwe Hindernisbaan
Beloning uitgeloofd voor onze mediaheldHoe ging het in…Udenhout?

Jelle Steenstra; JSR-A, wedstrijd jeugd 15-17 jaar

Waarom wilde je deze run lopen?
Ik wilde deze run lopen omdat het voor de JSR-A de eerste run van het seizoen is en ik voor de volgende runs een goede startgroep wil hebben. Maar het is natuurlijk ook gewoon een leuke run om te lopen.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Ik loop altijd warm voor de run begint en ik doe wat rek en strek oefeningen maar dat is het dan ook wel.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Ik had verwacht dat het wel wat zwaarder zou zijn omdat ik nu in de JSR-A zit maar op de helft van de run na een grote combi voelde ik al mijn armen wat verzuren maar dat trok gelukkig weer bij. Ik had niet verwacht dat er zoveel verschil zou zitten tussen de JSR-A en B dus hij was wel wat zwaarder dan ik had verwacht maar nog wel prima te doen.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
Ik vond de hindernis die ook op de foto (vlg pagina) staat zwaar, omdat je al wat hindernissen hebt gehad en het was gewoon een lange combi maar wel heel leuk om te doen. Het maakte het ook wel zwaarder omdat ze blijkbaar heel erg fan waren van lange stukken apenhang door de hele run. (Ik was daar niet zo’n fan van.)

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Ik vond de hindernis op de foto het leukst omdat hij zo zwaar was en hij was heel groot en indrukwekkend en je stond met je voeten in een waterbak wat ook wel lekker afkoelen was. Alleen er had iets minder apenhang in gemogen maar ja dat is ook wel weer lekker zwaar.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Ik was moe maar voldaan en ik was zeer tevreden met de 16e plek.

Wat heb je van deze run geleerd voor een volgende run?
Ik heb geleerd dat ik meer moet gaan oefenen met apenhang in een slap touw en met nog iemand anders er in want dat is vervelender apenhangen en ik denk dat ik daar nog meer winst kan pakken voor in de volgende run.


Aletta Roode & Wietse van Koeveringe; recreatief, 18 km

Zondag 22 september stond al maanden in de agenda bij Wietse en mij, 18 kilometer (wat 21 bleek te zijn) koppelrun Udenhout, hier werd ook het ONK LSR gehouden. Maar LSR leek ons nog een stapje te ver, dus hoe tof is het dan om als koppel toch die afstand en hindernissen te gaan ervaren.

Op de 21e stroomden de foto’s van de hindernissen al binnen, want Wietse was daar al om Ellen, Ilva en Crijn aan te moedigen. Ik kreeg toch wel wat zenuwen bij het zien van al die pittig hindernissen. Zondag om 6.00 van huis vertrokken om mijn vader op te pikken, die mee zou doen aan de 12km. Door een snelwegafsluiting kreeg ik flinke zenuwen, want de start halen werd opeens de eerste uitdaging! 5 minuten voor de start kreeg ik mijn shirt van Wietse en was er klaar voor.

Eerst een swing over met autoband, daarna wat hindernissen om warm te worden en toen kwam al heel vlot de eerste serieuze combi. Wietse en ik kwamen toen nog eigenlijk overal vrij gemakkelijk doorheen. Maar we wisten dat we een heel deel twee keer gingen meemaken, dus juichen deden we echt nog niet. Het was erg warm en onze gelletjes hadden we harder nodig dan verwacht. De combi waarbij we een stuk apenhang hadden, een net en daarna meerdere stukjes lianen van strobaal tot strobaal bleek pittiger dan het op het oog leek. Waar Wietse normaal de rustbalkjes zoekt, werd de houvast nu de strobaal. Charmant en vooral minder charmant kwamen we hierop terecht. En in de tweede ronde had ik zoals verwacht heel veel moeite om door de lianen te komen, in mijn eerste poging strandde ik halverwege. Na enkele minuten en veel aanmoedigingen van Wietse kwam ik alsnog op de strobaal en ging het tweede stuk een stuk gemakkelijker.

De kraanhindernis hoefden we gelukkig maar een keer te doen, hier was het onwijs druk en na lang wachten konden we onszelf erbij wurmen; vanuit een apenhang naar een net, (waar iedereen in hing) naar de lianen om via een schutting in een Spaanse ruiter te eindigen. Deze laatste was enorm glad en we hingen erg hoog. Niet naar beneden kijken, ik weet het.. Ik deed dus niets anders dan wel naar beneden kijken.

In de tweede ronde ging het ons minder zwaar af dan we hadden verwacht en elke hindernis die we haalden voelde als een overwinning. We begonnen te denken dat er misschien zelfs wel een kans was om met het bandje te finishen. Boven een droogstaande vijver, die in mijn hoofd waarschijnlijk vele malen groter is dan de werkelijkheid, hadden we het laatste echt zware moment, er leek geen einde aan te komen. Inmiddels hadden we flinke trek, want het eten was bij de laatste verzorgingsposten helaas allemaal op. Bij de laatste grote combi, die enorm bleek mee te vallen kregen wij de hoognodige voeding en aanmoediging van Joanie, Sil en Arjan die eigenlijk al op weg naar huis waren.

We hoefden de combi niet helemaal te doen als recreatief, maar dat vergaten ze ons te vertellen. Het ging echter nog ‘prima’ en daarna was de finish dan toch eindelijk echt in zicht. Het hakken mochten we overslaan om vervolgens eindelijk maar toch in de eindhindernis te belanden, ook deze was nog goed te doen en 20.88km en 5.17uur na onze start trokken wij dan eindelijk aan de finish bel.

Wat een geweldige dag, we hebben het bij momenten ontzettend zwaar gehad, maar er is geen enkel moment geweest dat ik spijt had van mijn deelname. Nou ja misschien even toen ik in de kraan hing.. Het was top! En hoe geweldig is het om dan ook nog allebei het bandje te houden!


Uitslagen Udenhout 21-09-2019

JSR-A, wedstrijd (15-17 jr)
Maura Popkema 12 01:43:18
Ilva van Koeveringe 21 02:00:38
Huib van der Veur 5 00:58:35
Jelle Steenstra 16 01:12:06
Menno Schotanus 18 01:16:46

JSR-B, wedstrijd (12-14 jr)
Crijn van Koeveringe 32 00:54:15

Recreatief, 8 km
Ellen van der Ploeg 6 (3e vet) 01:51:43
Nore van der Veur 21 02:23:10
Thaeke Steenstra 21 01:30:39

Recreatief, 5 km
Wessel Steenstra 16 01:02:42Uitslagen Udenhout 22-09-2019

Open NK, LSR
Arjan Nienhuis  87  04:15:31
Silvester Klitsie DNF

Recreatief, 18 km koppel
Aletta Roode & Wietse van Koeveringe  6  05:17:52


Hoe ging het in…Enschede?

Niet alleen in Udenhout werd er vorig weekend geleefd, gestreden & geleden. Ook tijdens de Rutbeeksurvival in Enschede gingen meerdere Pauwen de strijd aan met zichzelf, de elementen & de hindernissen.

Hieronder een verslag van Esther van Dorresteijn; zij nam samen met Helma, Joke & Gerda deel aan de 7 km groepsrun. Zondagmorgen 8.00u, met 4 pauwervrouwen in de auto richting Enschede. We hadden ons een poos geleden opgegeven met z’n 6-en, maar helaas 2 van de dames bleven vanwege een blessure thuis.

Gezellig kletsend en met de tomtom aan togen wij die kant op. Onderweg een bakje koffie uit de thermoskan en alles liep voorspoedig. Tot 2 km voor Rutbeek, hier was de tomtom wat in de war en wilde ons een weg insturen waar we niet in mochten. Gelukkig hadden we meer hulpmiddelen aan boord en met google-maps was de weg snel gevonden. Mooi op tijd.

We kwamen aan bij een natuurgebied met een grote waterpartij. Er stonden een paar tenten, shirts uitgave, organisatie en een omkleed tent. Geen douche mogelijkheden, maar wel drie hottubs. Allemaal klein en bescheiden opgezet. Thuis hadden we wel een kaartje kunnen vinden maar een uitgebreide hindernis omschrijving was er niet bij. Er was weinig tot geen publiek. En er liepen geen massa’s deelnemers rond. Zijn we hiervoor helemaal naar Enschede gekomen, we zijn benieuwd….

Om 10.35u mochten we los. Al vlug gingen we het bos in, waar de ene na de andere hindernis tevoorschijn kwam. Hele makkelijke, gemiddelde, maar ook pittige hindernissen kruisten onze weg. In totaal waren er meer dan 30 hindernissen, waarbij leuke uitdagende combi’s zaten. Een moeilijke hindernis vond ik de combi Spaanse ruiter, ringen, lianen, lange lus die je vanuit een voetklem moet binnen halen om vervolgens in het binnen gehaalde touw te zwaaien naar je laatste klimtouw, waarbij je nog even over de laatste balk mocht (Westerbork so), een dikke 4 meter paal swingover en de schuiflussen in de eindhindernis.

Veel hindernissen waren aan touw ipv aan een houten dwarsligger wat de hindernis dan net wat lastiger maakte. Verrassend was het dat er weinig waterhindernissen waren, gezien het enorme meer waarbij de run was georganiseerd. Even dachten we ook te mogen waterskiën, maar helaas ging de route de andere kant op. Omdat we met de groep waren mochten we elkaar hier en daar helpen. We hebben daardoor wat langer mogen genieten van de prachtige Rutbeekse bossen. Gelukkig hadden we prachtig weer en een goed gezelschap dus was dat geen probleem.

Moe en voldaan bereikten we de eindstreep. Ik kon voor mezelf merken dat ik wat minder heb kunnen trainen de laatste tijd dan ik had gewild, want na een 30-tal hindernissen sloeg de verzuring in de onderarmen aardig toe. Ik weet weer even waar ik sta en wat ik mag gaan trainen. Kortom Rutbeek is een aanrader en voor volgend jaar zeker weer een optie, hopelijk dan wel met z’n 6-en.


Uitslagen Enschede

Recreatief, 7 km
Robert Meskens  46  01:42:57

Groepsrun, 7 km
Gerda van der Sluis, Joke de Vries, Esther van Dorresteijn & Helma Siebenga  76  02:51:34

Groepsrun, 5 km
Fenna & Arjan Hofstra  12  01:23:52


Startlijst Leeuwarden 6-10-2019

Leeuwarden, de eerste run van het seizoen dichtbij huis. Na de speciale editie van vorig jaar waarbij het parcours dwars door de binnenstad liep, is deze keer recreatiegebied De Groene Ster weer als vanouds het toneel voor de run van dit jaar. Ruim 60 Pauwen gaan de strijd hier aan en we wensen iedereen veel succes met zijn/haar deelname & uitdaging.

MSR, wedstrijd 12 km
Jacob de Groot
Willem Koet
Arjan Nienhuis
Johan de Ruiter
Lieuwe Schotanus
Wijnand de Vries

KSR, wedstrijd 8 km
Ronnie Bakker
Mareen Hennen
Wietse van Koeveringe
Aletta Roode
Erik Schotanus
Thaeke Steenstra
Joanie van der Veeken
Ineke Visser

JSR-A, wedstrijd jeugd 15-17 jaar
Kevin Boek
Benjamin de Jong
Lyan Korbach
Maura Popkema
Menno Schotanus
Jelle Steenstra
Huib van der Veur
Eline van der Werf

JSR-B, wedstrijd jeugd 12-14 jaar
Matthys Jongsma
Hylke Jonker
Aline Jonker
Jurre Schotanus
Marc Wagenaar
Tom Woollard

Recreatief, 8 km
Ellen Baas
Conrad Braber
Petry Fajardo Cepeda
Esther Hiemstra
Johan Ijpma
Wytse Lootsma
Gerrit Nieuwenhuijsen
Ellen van der Ploeg
Harry Steeman
Han Verhallen
Marinde Zwarthoed

Recreatief, koppel 8 km
Ferry Korbach & Harry Kooistra

Recreatief, 5.5 km
Marisa Brouwer
Romy de Graaf
Paula Korbach
Gerbrig Kramer
Olaf Lensselink
Thimon Schipper
Wessel Steenstra
Maaike Stoel
Nore van der Veur
Jannechien Vreelink
Marit Ypma

Recreatief, koppel 5.5 km
Jente Schadron & Jelke Heida

Ouder-kind
Renee & Amarens Jongsma
Caroline & Jesper de Graaf
Ellen & Stan Adema
Wieb & Lieke Hoogsteen
Arjan & Fenna HofstraOproep voor maatschappelijke stage

Wie wil komend seizoen het trainersteam bij de Mini’s komen versterken?
Deze groep traint op donderdag van 17:00-18:00u o.l.v. Bianca.

Deze oproep is specifiek ook bedoeld voor de oudere jeugd die dit jaar maatschappelijke stage moet lopen voor school. Deze uren kunnen ingevuld worden door te helpen bij deze trainingen. Lijkt het je leuk of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bianca Luttik 06-15951237.Bouw nieuwe hindernisbaan

Zoals jullie allemaal hebben gehoord, wordt het voorste midden stuk van de baan vernieuwd. Dus nog meer mogelijkheden voor nieuwe hindernissen. Wij zouden het leuk vinden om van jullie te horen welke hindernissen er in de baan moeten.

Vanaf vandaag ligt er een map in de Pauwerburcht waar je het in mag schrijven of tekenen. Als we alle creatieve ideeën binnen hebben, gaan we het naast elkaar leggen en bieden we het aan de baancommissaris aan. We gaan samen met hun kijken wat er mogelijk is.

Groeten van Renzo en Bianca


Beloning uitgeloofd voor onze mediaheld

SV Pauwenburg doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! Hiermee investeert Rabobank in de samenleving door clubs en verenigingen te ondersteunen.

Wij kunnen namelijk wel een extra financiele steun gebruiken voor onze hindernisbaan.

De basis van onze huidige survivaltrainingsbaan, bestaande uit een houtenbalken frame, is gerealiseerd in 2008. Door weersomstandigheden, intensief gebruik (als gevolg van een sterke ledengroei) en de aangescherpte veiligheidseisen van de SurvivalrunBond Nederland is deze baan aan groot onderhoud toe. Doel is om wederom een veilige maar bovenal uitdagende trainingsbaan neer te zetten met voldoende uitdaging voor zowel onze 150(!) jeugdleden als onze seniorenleden.

Als onze club een originele en creatieve promotiecampagne voert, kan dit zelfs extra geld opleveren! Stuur een foto of filmpje van deze campagnevoering naar communicatie.heerenveen@rabobank.nl en maak kans op maar liefst 500 euro extra voor onze vereniging.

Wie wordt onze mediaheld en verdient dit mooie bedrag voor de club? Een onafhankelijke jury kiest de meest originele inzending. De winnaar wordt tijdens de slotavond bekend gemaakt.

Ben jij deze winnaar en wordt jouw inzending door de jury uitgekozen?
Dan krijg jij van Pauwenburg een mooie beloning!no comments

Geef een reactie