PauwerNewz #3 2020

PauwerNewz #3 2020

15 januari 2020

Hoe ging het in… Beltrum?
Uitslagen Beltrum
Startlijst Westerbork
Uitnodiging Survivalrun Havelte

Hoe ging het in… Beltrum?

Tom Woollard; recreatief 13 km jeugd, 15-17 jr

Waarom wilde je deze run lopen?
Ik wilde graag een keer een lange(re) run lopen, maar heb vaak het probleem dat ik te jong ben om dat te mogen. Hier in Beltrum mag je al vanaf 15 jaar de 13,5km lopen, dus was een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe een lange afstandsrun mij bevalt. Ook had ik van andere gehoord dat dit een erg leuke run is om te lopen. Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt? k doe nu een warmingup voor de run om even te kijken hoe mijn lichaam aan voelt. Beetje rennen, beetje rekken en een paar sprintjes. Ook hou ik meestal mijn trui nog aan tot in het startvak, als ik hoor dat we nog 1 minuut hebben doe ik hem uit.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Omdat het een lange run is die ook deels voor de LSR is, had ik verwacht dat het ook wel zwaardere hindernissen zouden zijn. Dit was gelukkig ook het geval. Ik loop normaal de JSR12-14, dus de 5km, en daar zitten voor mij nu niet echt meer zware hindernissen in. Dus ik was wel blij dat ik weer een keer “uitdaging” in een run had. Verder staat Beltrum natuurlijk bekend om zijn kou, hier heb ik nauwelijks tot geen last van gehad. Ik had geen idee hoe het parcours liep dus dat was voor mij nog onbekend.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
In het laatste deel van de run kreeg je nog een paar leuke combi’s en een heel drassig weiland die ik erg zwaar vond. Het was natuurlijk ook het einde van de run maar ben niet gewend aan ca. 45 hindernissen en 13,5 km lopen, dus dat zal ook wel mee hebben geholpen aan de verzuring.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De leukste hindernissen vind ik meestal de (lange) combi’s. Dat was in dit geval ook zo. De grote Bok vond ik erg gaaf om te doen. Ondanks dat hij niet heel zwaar was, was hij wel erg gevarieerd qua hindernissen. De sfeer die eromheen hing was ook erg leuk. Er was daar een commentator die de deelnemers aanmoedigde, er was muziek en er was ook heel veel publiek.

Ben je moe, voldaan, tevreden?
Zeker moe, moest in de eindhindernis op sommige punten even m’n rust pakken omdat ik er anders uit zou glijden. Wat volgde in een dutje op de achterbank richting huis. Ik ben erg tevreden met m’n resultaat. Dit was mijn eerste lange run, dus dan is het altijd kijken hoe je je krachten moet verdelen. Maar nog een mooie 5e plek er uitgehaald, dus erg blij mee!

Wat heb je van deze run geleerd voor een volgende run?
Mijn volgende runs zullen weer de korte 5km wedstrijdruns zijn dus daarvoor heb ik niet heel veel geleerd, maar voor de volgende lange afstandsrun zou ik misschien iets harder kunnen rennen. Qua krachten ging het me nu wel goed af, dat had ik redelijk goed ingeschat.

Uitslagen Beltrum

Hidde Klitsie & Mathijs Jongsma
Gerard Bos & Andries Miedema

Uitnodiging Survivalrun Havelte

Al vier jaar doen we met een grote groep jeugdleden mee aan de run van Havelte en dat is elke keer een groot succes. Ook dit jaar zijn we weer als vereniging van harte welkom. We hopen dan ook dat er een heleboel enthousiastelingen mee willen doen.

Lijkt het je leuk om met een groep, onder begeleiding van een ervaren Pauw, mee te doen hieraan, geef je dan snel op via biancaluttik@upcmail.nl tot uiterlijk vrijdag 7 februari.

Voorwaarde is wel dat je lid bent van Pauwenburg, en dat je mee traint in de maandag, woensdag of donderdaggroep van 10-17 jaar.

Nog even wat praktische zaken:

Ø De run vindt plaats op zondag 10 mei.

Ø Vermeld in de opgavemail je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, lidnummer van de survivalbond (zonder dit nummer kan je niet deelnemen aan deze activiteit) en (mobiele)telefoonnummer van je ouders/verzorgers.

Ø Geef ook even aan bij welk jeugdlid je graag in een groepje zou willen zitten dan proberen we hier rekening mee te houden.

De kosten zullen ongeveer 15 euro zijn. Deze kosten worden t.z.t. automatisch via Pauwenburg geïncasseerd. Voor wie niet kan wachten, kijk alvast eens op

Heb je nog vragen of opmerkingen dan hoor ik die graag.

Groeten, Bianca Luttik