thuis

PauwerNewz #7 2020

PauwerNewz

PauwerNewz #7 2020

12 februari 2020

Hoe ging het in… Gendringen?
Uitslagen Gendringen
U3run NieuwehorneHoe ging het in… Gendringen?

Gendringen ligt in de zuidoosthoek van de Liemers aan de Duitse grens, op zo’n 12 kilometer ten zuidoosten van Doetinchem. Het dorp telt ruim 4000 inwoners en daarmee een van de grotere kernen van de gemeente Oude IJsselstreek. Een roteind rijden dus op zondagmorgen 😉. Sportief gezien heeft Gendringen een lange wielerhistorie (voor de liefhebbers), die teruggaat tot 1937. Sinds dat jaar tot 2004 had Gendringen een eigen wielerronde onder de naam Dwars door Gendringen. Namen als Servais Knaven, Jeroen Blijlevens en Alessandro Petacchi wisten Dwars door Gendringen al eens op hun naam te schrijven. Nou ja dat is niet waar je aan denkt als de wekker gaat om 6.30 uur op zondagmorgen ☹. Vooral de voorspelde regen baarde wat extra zorgen. Want eigenlijk had ik me wel een beetje verheugd op de run in Gendringen, die ging vorig jaar, toen voor de eerste keer KSR, ook best lekker. Veel korte kracht hindernissen en niet van die ellenlange klimroutes.

Maar goed “uit bed” dan maar. Eerst Ilva wakker maken (die mocht nog eerder starten), eten, de beesten eten geven, de hond uit laten, nog even het weerbericht checken, een bakje koffie mee voor onderweg (druk, druk, druk), en hup die kant op.. Maar dat was lekker! De weerapp gaf aan dat de buien iets eerder langs zouden komen en dat wij zeer waarschijnlijk droog konden lopen 😊. Dat reed een stukje lekkerder die kant op moet ik zeggen.

In Gendringen aangekomen bleek het inderdaad droog te zijn en nadat we de shirtjes gehaald hadden troffen we ook de andere Pauwen, altijd wel een leuk moment zo voor de start. Beetje warm lopen en op advies van Ineke toch maar geen thermo aan, dat was een goed advies.. Het was ook wel 12 graden, dus best wel warm. Ilva mocht al van start om 9.50 uur, ik mocht een half uurtje later. Ik had mezelf tot doel gesteld iets rustiger te lopen en vooral m’n hindernissnelheid wat te verbeteren. Net als in Westerbork, dat beviel wel goed.

Bij de run in Deest was ik iets te enthousiast voluit gaan lopen en dat koste meer tijd bij sommige hindernissen om weer op adem te komen (40+ kwaaltje denk ik 😉). Uitgezwaaid en aangemoedigd door Tom (die op de een of andere manier vaak bij èn mijn start èn mijn finish aanwezig kan zijn en tussendoor even snel zijn run loopt), ging ik vol goede moed de 9 km en de iets van 28 vertragende hindernissen aan. Gelukkig kreeg ik al snel een andere Pauw met een blauw mutsje in het vizier. Dat gaf weer wat extra energie om te versnellen. De hindernissen waren net als vorig jaar vrij snel te doen, alleen bij de combi korte touwtjes – sliertjes zat ik een beetje te hannesen in die sliertjes maar prutste me er wel door heen. Bij de apenhang omhoog kwam ik Ilva tegen, dat was leuk om samen een stukje op te lopen in het bos. Het zwaarste deel vond ik het eind dat je met de doormidden gehakte boomstam moest lopen. Pff…. wat een zware balk leek ik gekozen te hebben. Hierbij had ik toch wel erg veel zin om te gaan wandelen, maar dat mocht ook weer niet van mijzelf.

Blijven rennen, tja waarom eigenlijk? Even moest ik denken aan die wielrenners, die moesten het ook zwaar gehad hebben dwars door Gendringen. Dus doorzetten jonge! Bij de evenwichtsbalk combi (Spaanse ruiter en apenhang) was ik even afgeleid door een deelnemer voor mij die z’n evenwicht verloor en 2 balken gebruikte, maar wel door mocht van de jury. Hij mocht door maar ik moest terug omdat ik ook de 2e balk even nodig had. Nou accepteren dan maar. En weer opnieuw proberen, dat ging beter. Op naar de eindhindernis! Dezelfde als vorig jaar dat was toch wel prettig. Lianen, netje, diepe lussen, verticale palen en monkeybars. Alleen in de lussen kwam de vermoeidheid even opzetten, maar gelukkig zat daar weer een 40+ rustbalkje achter. Resultaat was 1 uur 18 minuten.

Bijna 20 minuten sneller dan vorig jaar (toen waren er wel meer hindernissen). Daar kon ik wel mee leven. Alleen jammer dat Ruben Dinkelman (nr. 1) weer zo snel had gelopen. Ilva kwam vlak na mij binnen, dus dat kwam mooi uit. Voldaan konden wij een half uurtje later huiswaarts.

Wat ik geleerd heb van deze run, tja dat was eigenlijk meer daarna. Thuis gekomen dacht ik nog even wat hout te gaan kloven met de bijl. Dat bleek achteraf niet zo handig. Dat leverde een zere schouder op (beetje overbelast). Leerpunt: na de run even rust houden.

Uitslagen Gendringen 01-02-2020

KSR
Mareen Hennen 15 (1e vet) 01:31:20
Ineke Visser 19 01:35:45
Wietse van Koeveringe 48 01:18:22

JSR-A
Maura Popkema 11 01:51:30
Ilva van Koeveringe * 16 01:53:45
Huib van der Veur 4 00:54:48
Jelle Steenstra 14 01:07:44

JSR-B
Tom Woollard 8 00:45:03

Recreatief, 9 km
Carlos Fidalgo 17 01:16:19

Uitslagen Gendringen 02-02-2020

MSR
Lenneke van der Heide 1 (1e vet) 01:55:23
Lieuwe Schotanus 72 02:11:38
Willem Koet 76 02:12:39U3RUN

Goedemiddag,

Zondag 1 maart vindt de eerste editie van de U3RUN ( www.u3run.nl ) in Nieuwehorne plaats. De opzet van deze survivalrun is anders dan die van een traditionele survivalrun. Zo wordt er in teams van 3 personen gestreden en staat de eindhindernis in een warme, sfeervol aangeklede sporthal met DJ!

De inschrijvingen komen inmiddels op gang. Echter blijft de opgave voor de jeugdbattle achter. Graag willen wij alle jeugdleden (en/of hun ouders) enthousiasmeren voor onze U3RUN!

Met sportieve groet,

Marinus Bos
(PR U3RUN UDIROS OUTDOOR)


no comments

Geef een reactie