thuis

PauwerNewz #8 2020

PauwerNewz

PauwerNewz #8 2020

19 februari 2020

Hoe was hetin… Zwolle?
Uitslagen ZwolleHoe ging het in……Zwolle?

Johan IJpma; recreatief, 5 km groepsrun

Waarom wilde je deze run lopen?
Uit de A trainingsgroep kwam het idee om met een grote groep een run te gaan lopen. In het verleden gebeurde dit wel vaker maar de laatste tijd wat minder begreep ik. Een aantal vonden dit een leuk idee en Henk (trainer) gaf aan dat Zwolle wel een leuke loop zou zijn om te doen. We hebben ons opgegeven voor de 5 km groepsrun. Uiteindelijk hebben dacht ik maar liefst een stuk of 18 Pauwen zich opgegeven verdeeld over twee startgroepen.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Niet echt. Ik leg de avond ervoor alle kleren klaar en pak mijn tas. ’s Ochtends niet te laat opstaan en goed ontbijten. En ik heb het YouTube filmpje van organisatie even bekeken om een indruk te hebben van de hindernissen. Op film lijken ze altijd gemakkelijker dan in het echt.

Was de run wat je ervan verwacht had?
Wat vooral spannend was of de run überhaupt zou doorgaan aangezien de storm Ciara over ons land raasde. Uiteindelijk hield de organisatie het hoofd koel en ging alles toch door. We starten een uur eerder dan gepland en dat was denk ik achteraf een goed besluit. Ik vond het prima weer tijdens de run, weinig overlast van de wind en geen regen. Ik vond het een leuke vijf km met nog redelijk wat hindernissen die gedeeltelijk overeenkwamen met de 9 km. Er zaten ook wat aparte hindernissen in zoals een stuk klimwand. Ook vond ik de juryleden bij de hindernissen ook enthousiast en ze moedigden je aan.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar? 
Vlak na de start zaten een aantal combinaties en die voelde ik wel even. Ik moest er even inkomen. Daarna waren veel enkelvoudige hindernissen en aan het eind nog wat combinaties. Ik had wat moeite met de swingover waarbij een schuine balk onder aan het swingovertouw hangt. Mijn voetklem op zo’n strak touw moet nog wat beter.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
Ik denk de combinaties een het begin en het eind. Dit omdat dit de meeste uitdaging geeft. Er zaten ook een aantal triangeltjes in en wat pakladders. In het begin van het trainingsseizoen kon ik deze hindernissen nog niet door een schouderblessure en nu ging dat eigenlijk prima. Verder is voor mij alles nog redelijk nieuw dus ik vind alles wel leuk.

Ben je moe, voldaan, tevreden? 
Ik ben tevreden over deze run. Ik denk dat we een volgende keer de negen km recreatief wel kunnen proberen met deze groep. Deze run is denk ik goed geschikt voor beginnende survivalrunners.

Wat heb je van deze run geleerd voor een volgende run?
Dat als men bij het balkje zagen aangeeft dat je maximaal twee cm moet afzagen dat je dat dan ook moet doen. Anders past het niet door de gleuf van de afvalbak en kan je nog een keer zagen 😉

En dat het erg gezellig en motiverend is met een groep Pauwen een run te doen. Zeker voor herhaling vatbaar. De hele groep heeft deze run uiteindelijk met behoud van het bandje gedaan.


Uitslagen Zwolle *

KSR
Lenneke van der Heide 1 (1e vet) 01:10:05
Aletta Roode 12 01:21:26
Mareen Hennen 19 (2e vet) 01:26:40
Wietse van Koeveringe 71 01:21:24

Recreatief, 9 km
Conrad Braber 43 01:43:41

Recreatief, 5 km
Hylke Jonker 4 00:46:53

* Alleen de uitslagen van de individuele categorien zijn bekend gemaakt.
no comments

Geef een reactie