thuis

PauwerNewz #12 2020

PauwerNewz

PauwerNewz #12 2020

18 maart 2020

Hoe ging het in… Kootstertille?
Uitslagen Kootstertille
Van de bestuurstafel + Corona
Vacatures Bestuur (2)


Hoe ging het in……. Kootstertille?

Aletta Roode; KSR, wedstrijd 8 km

KSR Kootstertille, na vorig jaar lokte het niet echt om weer mee te gaan doen. Mijn vader had echter een andere mening en dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Samen met mijn vader en Bas liep ik de run voor. Bij de eindhindernis ontdekte ik dat de inspring SO dit jaar niet op het programma stond, al die weken oefening voor ‘niets’. Dat scheelde in ieder geval een obstakel, maar er bleef genoeg over, want die klompen en ringen aan het einde…

Op de ochtend van Kootstertille vroeg ik mij, net als eigenlijk altijd, af waarom ik dit ook alweer doe. Die wedstrijd spanning is echt een minpuntje en dit keer had ik het nog erger dan anders. Niet aandenken, warm lopen en het start vak in. Pap en Berber zochten alvast het beste kartbandje voor me uit, niet dat het hielp maar goed. Met een mooi smal bandje stond ik bij het touw en net als vorig jaar begon het te regenen, ojee. Berber zou met mij meefietsen voor de mentale support en aanmoediging. Bas had mij vooraf geïnstrueerd dat ik moest zorgen als een van de eersten bij de brug te arriveren, omdat daar altijd een rij ontstaat. Hoppa gaan, nouja.. Mijn voetklem zakte 2 keer weg en lacherig kwam ik als laatste uit de hindernis. Berber en pap gingen hier natuurlijk niet mee akkoord, focus en door. Op volle snelheid zette ik de achtervolging in en als tweede vrouw kwam ik aan bij de brug.

Daarna opzoek naar een prettig tempo, met de derde vrouw vlak achter mij. Bij de dikke boom SO achter in het bos was het druk, maar het touw wat ik wilde was nog vrij. Ik zette een sprintje en ging een blauw shirtje voorbij. Maar deze reageerde door mijn weg te versperren, jammer joh ik had het touw net eerder. Stiekem was ik best wel trots op deze actie, maar toen ik uit het touw sprong heb ik natuurlijk wel even sorry gezegd. Daarna kwam er een heel stuk drek, maar ik mocht van mezelf niet vertragen en voelde de benen aardig vollopen. Mijn armen deden het tot mijn eigen verbazing echter nog prima en in no time was ik bij het blokje waar ik toch wel tegenop zag. Eerst de lange apenhang met net en daarna de staplussen onderlangs met vervolgens de ‘botjes’. Berber liet me echter geen seconde twijfelen en schreeuwde me de hindernissen door. Jan was al op de terugweg en ik verbaasde mij erover dat ik niet zo gek ver achter hem zat, toen zag ik ook de eerste dame weglopen, huh. Onder de brug was de wind zo hard dat ik mijn oriëntatie wat kwijtraakte en verdwaasd opeens in het net hing.

Terug naar het dorp voor de laatste loodjes, tempo omhoog en streng toegesproken worden dat ik nog niet aan de klompen en ringen mocht denken, want dat deed ik inmiddels. Bij de klompjes schreeuwde Berber de longen uit haar lijf, want ik stond maar te stuntelen. Bijna aan het einde van poging 1 kon ik mijn hand niet meer om het gladde metaal houden en plons! Met een ‘zie je wel’ gevoel terug naar de balk, niet nadenken maar gaan en dat werkte aanzienlijk beter. Ook bij de ringen had ik twee pogingen nodig, maar de planken hierna gingen wonderbaarlijk gemakkelijk en toen was het einde echt in zicht. Arjan hing al in het net en met de laatste aanmoedigingen van hem en Berber wurmde ik mij door het net en over de eindbalk. Als tweede vrouw bereikte ik de bel. Mijn eerste podiumplek met dank aan Berber die me flink heeft opgejaagd, wauw! Ik heb het nog wel een stuk of 5 keer gecontroleerd voor ik het geloofde. Misschien doe ik volgend jaar toch maar weer mee in Kootstertille 😉

*****

Marenthe Brouwer (11 jr); Funrun, jeugd 5 km

Waarom wilde je deze run lopen?
Ik deed mee met de 5 km survival-funrun in Kootstertille. Het was voor mij de eerste keer dat ik aan deze run meedeed. Ik wilde deze run heel graag lopen, want het leek mij een hele leuke en gezellige run. De run deed ik samen met mijn vriendin. Een vriendin van mijn zus liep ook gezellig met ons mee. Mijn zus zou ook eerst mee doen, maar het kon niet vanwege de gebroken arm die ze had opgelopen met het snowboarden. Ik heb ook een lichte blessure aan mijn duim gekregen tijdens het skiën. Toen we bij de run waren bedacht ik ineens dat we mijn duim niet hadden ingetapet, dus rende ik met mijn vriendin naar de EHBO en daar is mijn duim toen alsnog ingetapet. Nu was ik klaar om te starten.

Heb je voor elke run een bepaalde gewoonte/ritueel dat je aanhoudt?
Voor de run ging ik even wat eten en drinken voor de energie. Gewoon een boterham en een worstje. Er was slecht weer voorspeld, maar dat viel uiteindelijk best mee. Toen de run net begon was het wel een beetje koud, maar even later was het niet meer zo koud.

Was de run wat je ervan verwacht had?
De run was heel leuk, zelfs leuker dan ik verwacht had. Dat kwam door de modder, daardoor hadden we veel lol onderweg. De hindernissen waren leuk en op het einde waren er hot tubs. Ik genoot heel veel van de hot tubs, ze werden ook regel matig bij gevuld met heet water.

Welke hindernis vond je pittig of op welk moment in de run had je het zwaar?
De staplussen vond ik de pittigste hindernis van de run. Dat kwam door dat ze laag hingen en heel slap waren. Ook hingen de staplussen ver uit elkaar en ik ben klein voor mijn leeftijd, dus dat maakt het moeilijk. Door de modder rennen was ook zwaar, want je zakte er best ver in en dan moet je met allemaal modder aan je voeten verder rennen. Ik ben ook een paar keer gevallen in de modder. Dan kwamen we een sloot of waterplas tegen en maakte ik mijn handen even schoon.

Welke hindernis vond je het leukst en waarom?
De triangels vond ik de leukste hindernis. Dat is omdat de triangels één van mijn lievelings hindernissen is. Ik doe de triangels ook vaak, dus ik ben er aardig goed in. We kwamen er alle drie makkelijk en in één keer doorheen.

Ben je moe, voldaan, tevreden? 
Na de run was ik flink moe. De run was wel heel leuk en het was ook super gezellig om met ons drieën samen te lopen. Ik heb van de run genoten. Veel ging goed en zonder problemen. Deze funrun was zonder bandje, maar die hadden we alle drie ook zeker kunnen houden.

Wat heb je van deze run geleerd voor een volgende run?
Ik heb wel geleerd dat ik thuis van tevoren nog even moet checken of ik helemaal klaar ben. Ik heb ook geleerd dat ik me voordat de run begint niet te druk hoef te maken over hoe koud het wordt. Want ik had voor de zekerheid nog een extra shirt aan, maar dat was achteraf echt helemaal niet nodig geweest.

Ik ging na de run samen met mijn vriendin naar ons huis. Daar hebben we lekker patat gegeten. Daarna was er nog tijd om nog even buiten. Daarna lekker naar bed en ik viel meteen in slaap. De volgende run waar ik mee ga doen is Havelte, daar heb ik me opgegeven voor de JSR.Uitslagen Kootstertille

MSR
Arjan Nienhuis 42 02:01:40
Jacob de Groot 91 02:45:07
Wijnand de Vries 94 02:48:40
Willem Koet 97 02:51:37
Johan de Ruijter 100 02:56:39

KSR
Aletta Roode 2 01:25:24
Ineke Visser 9 01:43:32
Jan Tolsma 27 01:16:26

JSR-A
Menno Schotanus 25 01:21:15
Benjamin de Jong 40 01:44:54

JSR-B
Aline Jonker 14 01:05:22
Tom Woollard 2 00:44:55
Hylke Jonker 19 00:57:09
Jurre Schotanus 34 01:08:52

Recreatief, 8 km zwaar
Wytse Lootsma * 88 02:01:59
Harry Kooistra * 97 02:23:20
Ferry Korbach * 98 02:23:22

Recreatief, 8 km licht
Attje de Vries 23 (1e vet. 50+) 01:51:13
Gerda van der Sluis 24 (2e vet. 50+) 01:51:35
Maurits de Jong 23 (3e vet. 50+) 01:26:02
Johan Ijpma 120 02:30:25

* hindernis gemist

> Van de overige categorieën zijn geen uitslagen vermeld.Van de bestuurstafel

Beste (ouders van jeugd) Pauwen,

Afgelopen woensdag (11 maart) hebben we weer een bestuursvergadering van Pauwenburg gehad. Hiervoor zou ik een stukje aanleveren voor het PauwerNewz over de belangrijkste besproken punten. Maar toen kwamen de stormachtige ontwikkelingen rondom het Coranavirus….

Corona

Zo kregen wij op donderdagmiddag om 13.00 uur het bericht van het bestuur van Read Swart dat zij hadden besloten om de trainingen van donderdag en vrijdag af te gelasten vanwege het sterke vermoeden dat het Coranavirus mogelijk al in De Knipe aanwezig was. Tja wat doe je dan als bestuur van Pauwenburg ? Diverse gedachten flitsen dan door je hoofd van “het zal toch wel wat meevallen” tot “stel dat het zo is en dat door onze trainingen het virus verder verspreid wordt?”

Na intensief app contact met de mede bestuursleden toen besloten om de lijn van Read Swart te volgen. Echter onze eerste training stond al gepland voor donderdagmiddag 17.00 (de mini’s), dus snelheid in de communicatie was geboden. Maar wat moeten we doen om zoveel mogelijk mensen nog te bereiken ? Want naast de mini’s, stonden er donderdag nog 2 jeugdgroepen en de senioren C op de planning om training te krijgen. Al met al potentieel ca. 100 survivelaars welke zouden kunnen komen trainen (los van de brengende en halende ouders en trainers).

Gelukkig hebben we diverse communicatiekanalen binnen onze vereniging actief welke we zo goed mogelijk hebben geprobeerd te benutten. Om 15.45 uur hebben we via de app en de mail ons besluit gecommuniceerd. Wellicht hebben we niet iedereen hiermee tijdig kunnen bereiken, maar gezien de omstandigheden en het korte tijdsvenster was het simpelweg niet mogelijk om eerder te communiceren, graag jullie begrip daarvoor. Ondertussen was rond ca. 15.00 uur de persconferentie begonnen waarin verregaande maatregelen werden bekendgemaakt en dan begint langzamerhand de ernst van de situatie meer door te dringen.

Op donderdagavond hebben we een extra (telefonische) bestuursvergadering gehouden over wat het vervolg zou moeten zijn. Op donderdagavond was er inmiddels het indringende advies van NOC-NSF, maar ook van de KNVB en de KNKB om alle club-activiteiten waaronder trainingen af te lassen. De Survival Bond Nederland had dit standpunt toen echter nog niet.

Binnen het bestuur de verschillende scenario’s doorgesproken maar al snel werd voor ons toen duidelijk dat we het advies van NOC-NSF zouden gaan volgen (alle trainingen af lassen tot en met 31 maart). Maar we zagen ook dat de ontwikkelingen zich erg snel opvolgden, dus afgesproken dat we deze ontwikkelingen zouden volgen tot vrijdag 12.00 uur en dan zouden gaan communiceren naar de leden. Op vrijdagochtend had inmiddels ook de SBN zijn advies aangescherpt naar aflassen van de trainingen tot en met 31 maart. Ja en toen was voor ons ook definitief duidelijk wat ons te doen stond en hierover hebben we jullie vrijdag om 13.00 uur via de app, mail en de website over geïnformeerd.

Tja en hoe nu verder ? Dat kunnen we nu nog niet zeggen, net zoals iedereen volgen wij het nieuws op de voet en zodra en er belangrijke wijzigingen zijn welke invloed hebben op onze vereniging dan komen we weer in de lucht. Wel wil ik vermelden dat ik trots ben op mijn mede bestuursleden dat wij met elkaar zo snel en constructief kunnen schakelen, een groep waar je op kunt bouwen!!!

Highligts bestuursvergadering van woensdag 11 maart jl.

Status baanvernieuwing:
Onze survivalbaan is met inspanning van een aantal (ouders van jeugd) leden vernieuwd! We kunnen nu weer jaren vooruit!
Zijn nog een paar openstaande punten, zo moet er nog een digitaal hindernislogboek en overzichtskaart worden gemaakt, dit is voor de survivalbond (voor de jaarlijkse keuring van de baan) en voor de trainers, zodat zij goed hun trainingen kunnen voorbereiden.
Ook moet er een nieuwe Pauw komen, de oude is helaas gesneuveld.

Stand van zaken jeugdcommissie
• De aanmeldingen voor de clinic van Joey Bakker loopt goed (HELAAS GAAT DEZE NIET DOOR)
• Er staan meelooptrainingen voor ouders van jeugdleden gepland (eind maart / begin april), nog onbekend wanneer deze nu worden gepland.
• De opgave voor de run van Havelte kan van de week nog.

Stand van zaken bij PR&communicatie
Er komt een stuk over de nieuwe baan en de Knipe yn tou training.

Stand van zaken rondom de TC (technische commissie)
• De Knype in tou trainingen worden gecoördineerd door Caroline de Graaf en Robert Mesken.
• Binnenkort gaan een aantal trainers weer de cursus ATS (assistent trainer survival) en BTS (Basis trainer survival) volgen.

SONN overleg 21-02 jl.
Onlangs was weer het SONN overleg (Survival Overleg Noord Nederland). In dit overleg wat 3 tot 4 keer per jaar wordt gehouden wordt door alle Noordelijke Survivalrunclubs diverse ontwikkelingen rond onze sport besproken.

Binnen de SBN zijn diverse vacatures, voor zowel het bestuur als de verschillende commissies. Informatie hierover is in te winnen bij de regio ambasadeur Noord, Sytze Jonker via het mail adres (sbn.sonn@gmail.com).

Daarnaast is ook gesproken over Nieuwe wedstrijd categorie ?
Er is vorig jaar een uitgebreide enquete gehouden onder de KSR lopers welke door veel mensen is ingevuld. Hieruit blijkt dat de KSR als zwaar wordt bevonden. Er lijkt behoefte te zijn aan de BSC van vroeger. Nu is het plan ontstaan om een instap-wedstrijdcategorie te introduceren. Het plan is nog in de beginfase en daarom zou de Commissie Wedstrijdzaken graag input krijgen vanuit de regio’s. Zo hebben zij de volgende vragen opgesteld:
– Moeten er vastgelegde restricties zijn qua zwaarte? (bijvoorbeeld niets op pure armkracht?)
– Zou bij elke KSR ook deze ‘instapcategorie’ aangeboden moeten worden?
– Moeten deelnemers een wedstrijdlicentie hebben? Of volstaat een SBN-jaarlidmaatschap?
– Moet je eerst licentiepunten gehaald hebben in recreatie survivalruns?
– Mogen toppers uit KSR/MSR/LSR meedoen (als ze dat al willen)? Zo nee, hoe zien jullie dat?
– Moet er per wedstrijd een prijsuitreiking zijn? Zo ja, ook voor veteranen?
– Moet er een bekeruitreiking zijn aan het einde van het seizoen?
– Moet er gewerkt worden met verplichte promotie?
– Kortom, alle ideeën en suggesties zijn welkom!
Stuur jouw input/ vragen of opmerkingen naar Theo Posthumus: wedstrijd.com@survivalbond.nl

Vacatures bestuur
Binnen het bestuur gaan een aantal vacatures ontstaan. Angela Leemeijer heeft aangegeven te willen stoppen, zij heeft PR&communicatie in haar portefeuille. Ook onze voorzitter John Groen heeft aangegeven te willen stoppen, maar dit na een gedegen overdracht richting een opvolger.

Een oproep voor het aanmelden als bestuurslid / voorzitter treffen jullie verderop in dit PN aan.

Met sportieve groet, Namens het bestuur, John Groen
Vacatures bestuurslid en voorzitter SV Pauwenburg

Angela Leemeijer (bestuurslid met PR& communicatie in haar portefeuille) en onze voorzitter John Groen hebben aangegeven te gaan stoppen met hun taken als bestuurslid / voorzitter. Derhalve zijn een tweetal vacature’s ontstaan.

Het bestuur van SV Pauwenburg vergadert 6 tot 7 keer per jaar en is belast met het besturen van de vereniging. Daarnaast is het bestuur belast met het voorbereiden het houden van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Binnen het bestuur wordt gewerkt met een zogenaamde commissie structuur. Zo heeft elk bestuurslid een specifieke taak (voorzitter, secretaris, penningmeester) of een commissie onder zijn of haar hoede. De huidige samenstelling van het bestuur is:

John Groen – voorzitter
Ellen Baas – secretaris / ledenadminstratie
Adrie de Jong – Penningmeester / ledenadministratie
Paul Bos – Technische commissie
Johan Haitsma – Onderhouds/baan commissie
Bianca Luttik – Jeugdcommissie
Angela Leemeijer – PR&Communicatie

Vacature bestuurslid PR&Communicatie

Het bestuurslid PR&communicatie is belast met de in- en externe communicatie binnen onze vereniging. We beschikken binnen onze vereniging over diverse communicatiekanalen (Pauwernewz, Facebook, website en diverse app groepen). Ook wordt regelmatig via externe kanalen gecommuniceerd.

Hiervoor zijn diverse vrijwilligers binnen onze vereniging actief. Van het bestuurslid PR&communicatie wordt verwacht om deze activiteiten te coördineren. Daarnaast neemt het bestuurslid PR&communicatie actief deel aan de bestuursvergaderingen (6-7 keer per jaar).

Wat zoeken wij:
• Iemand met een voorliefde en enthousiasme voor de survivalrunsport (je hoeft zelf geen survivelaar te zijn)
• Iemand met een voorliefde voor PR& communicatie
• Een gemakkelijke hand van schrijven
Geschatte tijdsinvestering: gemiddeld 1 à 2 uur per week, maar dit varieert sterk per periode. In de weken van de bestuursvergaderingen en als er een stuk moet worden geschreven zal het iets meer zijn, maar er zijn ook weken bij dat er geen inspanning benodigd is.

 

Vacature Voorzitter

Van de voorzitter wordt verwacht:
• Op de eerste plek coördineren (van activiteiten) en leiding geven;
• Het voorbereiden en leiden van de bestuursvergaderingen (6-7 keer per jaar) en het nemen van besluiten;
• Het voorbereiden en leiden van de Algemene Leden Vergadering (1 keer per jaar);
• Inspireren van bestuursleden;
• Stimuleren van de samenwerking en delegeren van taken;
• Formele contacten en 1e aanspreekpunt van de vereniging (gemeente, SBN, SONN, Stichting Survival De Knipe, Read Swart, Kinea);
• Externe vertegenwoordiging;

Wat zoeken wij:
• Iemand met een voorliefde en enthousiasme voor de survivalrunsport (je hoeft zelf geen survivelaar te zijn);
• Iemand met leidinggevende/ bestuurlijke kwaliteiten;
• Bij voorkeur een relevant netwerk in Heerenveen / De Knipe en de survivalrunsport
Geschatte tijdsinvestering: gemiddeld ca. 4 uur per week, maar dit varieert sterk per periode. In de weken van de bestuursvergaderingen / ALV zal het iets meer zijn, maar er zijn ook weken bij dat er geringe inspanning benodigd is.

Voor de borging van de continuïteit zal er zal een uitgebreide introductie en inwerkperiode zijn (het verenigingsjaar 2020-2021 blijft de huidige voorzitter nog actief in het bestuur).

Zie je jezelf nou niet in bovenstaande omschrijvingen maar wil je wel heel graag wat doen binnen onze mooie vereniging en/of bestuur ? meld je je dan ook aan, we kunnen onderling nl. ook schuiven met taken!

Als je belangstelling hebt voor één van hierboven genoemde functies of op een ander manier actief wil worden dan kun contact opnemen met:
Ellen Baas (secretaris), ellenbaas@gmail.com, 06-16389494
John Groen (voorzitter), j.groen167@upcmail.nl, 06-10936423

Ook kun je hier terecht voor vragen of een nadere toelichting.