thuis

PauwerNewz #27

PauwerNewz

PauwerNewz #27

7 juli 2021

De Knipe yn Tou trainingsrun
Zomervakantie & -rooster
De KnoQOut estafette van Dinxperlo
Seizoensopening!!
Vacatures
Aanmelden proeftrainingen

De Knipe yn Tou trainingsrun

Aanstaande vrijdag, 9 juli wordt er weer een ‘De Knype yn Tou’ run tijdens de training georganiseerd. Gebruik makend van onze eigen terrein, de sportvelden en de mogelijkheden bij het bruggetjes, bootst trainer Wieb zo waarheidsgetrouw als mogelijk onze eigen run na. De vorige keer dat deze speciale training werd georganiseerd kwamen er vele lovende en enthousiaste reacties. We hopen dat veel Senioren en JSR-A leden zich voor deze speciale, laatste training voor de zomervakantie opgeven. De deelnemerslimiet is naar 30 personen aangepast en het aantal inschrijfmomenten naar 3 voor deze week.


Zomervakantie & -rooster

De zomervakantie staat weer voor de deur. Anders dan anders, maar we zullen daardoor er niet minder van genieten. Voor de mini’s en jeugd zijn er geen trainingen vanaf 12 juli t/m 22 augustus. Zij beginnen weer vanaf maandag 23 augustus 2021.

De Senioren en JSR-A kunnen doortrainen volgens het inmiddels traditionele vakantierooster. Alle groepen worden samengevoegd onder leiding van 2 trainers. De trainingen vinden plaats op dinsdag en vrijdag van 19:30-21:00 uur. Inschrijven hiervoor is niet van toepassing.


De KnoQOut estafette van Dinxperlo

(Door Jan Tolsma)       Zaterdag 3 juli was het dan eindelijk zover. De eerste survivalwedstrijd sinds maart 2020 namelijk de KnoQOut estafette. Na Lenneke opgepikt te hebben in Heerenveen, was de volgende stop Sonnega waar we verder met Wietse en Aletta richting Dinxperlo vertrokken. Na nog een snelle bak koffie bij Wietse in de tuin was het tijd om te vertrekken.

Na dik 2 uur kwamen we aan in een zonnig en warm Dinxperlo. Na het omkleden even het parcours verkennen en links en rechts wat kletsen met oude bekenden die we alweer een tijdje niet gezien hadden. En zo werd het bijna 15.00 uur. Tijd om te starten. Wietse, onze teamcaptain, had besloten dat Lenneke als eerste zou beginnen, dus mocht zij zich melden in het startvak. Door de grote startgroep was de start ronduit chaotisch waardoor het voor Lenneke de eerste ronde vooral file klimmen was. Maar desondanks ging ze vlot door de ronde.

Daarna was het mijn beurt. Gelukkig waren de ruimtes onderling al wat groter waardoor ik vrij vlot kon doorlopen en klimmen. Na mij mocht Wietse aan zijn ronde beginnen. Het eerste stuk van het parcours was een rondje lopen met een boomstam, na het rondje kon de stam weer ingeleverd worden, en ging het verder richting het bos. Daar waren een paar enkele swingovers, en stukjes apenhang. Na het bos weer het trainingsterrein op waar enkele combi’s genomen moesten worden. Dan weer het bos in met wat enkele hindernissen, vervolgens weer het trainingsterrein op voor nog meer gevarieerde hindernissen en boogschieten. Als laatste onderdeel moest er nog een rondje in de kano gevaren worden, en dan op naar het wisselvak. Nu was het de beurt aan Aletta om te genieten van het mooie maar pittige rondje. In totaal hebben we zo in 3 uur tijd ongeveer 7 en een kwart gedaan.

Na het douchen en even na kletsen was het al weer hoog tijd om te vertrekken richting Doetinchem, alwaar we een sushi restaurant besproken hadden. Dit was voor mij de eerste keer sushi, wat uiteraard hilarische en lachwekkende situaties aan tafel opleverde.

Na het lekkere eten in de auto weer terug naar Fryslân. Het was een geweldige dag, veel gelachen, lekker sportief bezig geweest met een geweldig team. Zeker voor herhaling vatbaar.


Actie Schoon Belonen

Afgelopen week stond de actie “Schoon Belonen” voor twee jeugdgroepen op de agenda.  Gehuld in hesjes en gewapend met handschoenen, grijpers en vuilniszakken gingen de groepen van Jelte & Renzo op pad. Fanatiek werd het Pauwenburg bosje, de Jan Jonkmanweg en de Jister ontdaan van zwerfvuil. Helaas weer een mooi resultaat. Bedankt toppers!!


Seizoensopening!!

Uiteraard hopen we dat de run van afgelopen weekend in Dinxpero de eerste was uit een lange reeks die zal volgen, ook al zal de rest van de runs pas na de zomervakantie plaatsvinden.

We willen dan ook extra aandacht met een feestelijk tintje geven aan de opstart van het nieuwe survivalseizoen. Dus dit jaar geen afsluiting, maar hopen we de opening van het seizoen te kunnen vieren.

We willen dit doen op zaterdag 25 september. Noteer deze datum alvast in de agenda! Over de invulling en opzet van deze dag, komen we in een volgend PauwerNewz op terug.


Vacatures

Voor het nieuwe seizoen zijn wij op zoek naar meerdere (assistent-)trainers. Dit betreft zowel voor jeugdgroepen als voor de volwassenen. Wil je je inzetten voor onze vereniging en lijkt het je leuk om mee te helpen bij de trainingen, meld je dan aan bij een van de bestuursleden.

Ook op onervaren survivalaars en ouders van jeugdleden doen we een beroep, want alles is onder begeleiding van een ervaren trainer te leren!


Na komend seizoen (2021/2022) heeft onze penningmeester Adrie de Jong zijn maximale bestuurstermijn erop zitten. We hopen dat er iemand in onze gelederingen is die het financieel stokje van hem zou willen overnemen. Ouders van jeugdleden kunnen hiervoor ook in aanmerking komen.


Aanmelden proeftrainingen

Na de zomervakantie is het ook voor Senioren weer mogelijk om een proeftraining aan te vragen. Dit was vanwege COVID-19 gedurende lange tijd niet van toepassing. Aanmelden hiervoor kan op onze website: www.svpauwenburg.nl, onder ‘info vereniging’ en dan via de knop [Proeftraining].