survivalrunsport

algemene informatie

survivalrunsport

Nederland

Survivalrun als sport is in de jaren ’80 van de vorige eeuw in Oost-Nederland ontstaan, als variatie op de vossenjacht. Het is een zware en veelzijdige duursport, waarbij het lopen van een parcours in een natuurlijk terrein wordt gecombineerd met verschillende hindernissen. Survivalrun is een populaire sport, met meer dan 30 runs onder auspiciën van de Survival Bond Nederland, die garant staat voor de kwaliteit en veiligheid. Buiten de SBN om worden ook evenementen georganiseerd zoals mud runs, obstacle runs en fun runs. Dit zijn veelal particuliere evenementen, met natuurlijke hindernissen die je als groep moet overwinnen.

De meeste wedstrijdorganisaties en trainingsgroepen in Nederland en België zijn bij de SBN aangesloten. De SBN controleert het parcours en de hindernissen, zorgt voor visie, beleid en communicatie tussen de organisaties, geeft wedstrijdlicenties uit en registreert de uitslagen.

Via de SBN-site kan je je heel eenvoudig inschrijven voor een wedstrijd.

Survival Bond Nederland    Clubkleding    Survivalrun De Knipe yn tou