thuis

survivalruns

Het hele jaar worden overal in het land survivalruns georganiseerd voor wedstrijdsporters en recreanten. Het parcours heeft over het algemeen lengtes van 5, 8, 12 of 18 km. Je kan dus uit meerdere afstanden kiezen, afhankelijk van je niveau.

Recreatief en wedstrijd

Vaak kan je kiezen om een afstand individueel of als koppel te lopen. Koppels mogen elkaar helpen. Een wedstrijdsporter heeft een licentie en loopt individueel wedstrijden in de Korte  Survivalrun (KSR), de Middellange Survivalrun (MSR) of de Lange Survivalrun (LSR), waarbij de beste uitslag over het hele seizoen telt voor de eindklassering.
Voor recreanten die wat meer uitdaging zoeken, maar nog niet toe zijn aan echte wedstrijden is er de Basis Survivalrun (BSR). Dit circuit gaat over dezelfde afstand als de KSR maar zonder de hindernissen waarin verticale armkracht gevraagd wordt. Voor meer informatie kijk op: www.survivalrunbond.nl 

Afwisselende runs

Iedere survivalrun is een grootschalig evenement met een eigen sfeer. Door het parcours, de natuur, het weer en de organisatie is iedere run weer anders. De hindernissen zijn er in alle soorten en maten, van een enkelvoudige obstakels tot combinaties van verschillende hindernissen achter elkaar.

Het bandje

Aan het begin van iedere run krijg je een polsbandje. Als je een hindernis overslaat, dan wordt je bandje doorgeknipt. Er is dan ook geen groter gevoel van trots dan de run uitlopen m├ęt je bandje, in een voor jou goede tijd. Of je nu recreant bent of wedstrijdsporter: je bandje is heilig!

Survival Bond Nederland    Runkalender 2017-2018    Survivalrun De Knipe yn tou