survivalruns

Het hele jaar worden overal in het land survivalruns georganiseerd voor wedstrijdsporters en recreanten. Het parcours heeft over het algemeen lengtes van 5, 8, 12 of 18 km. Je kan dus uit meerdere afstanden kiezen, afhankelijk van je niveau.

Recreatief en wedstrijd

Vaak kan je kiezen om een afstand individueel of als koppel te lopen. Koppels mogen elkaar helpen. Een wedstrijdsporter heeft een licentie en loopt individueel wedstrijden in het Basis Survival Circuit (korte survivalrun), de Runners Up Circuit (middellange survivalrun) of de Top Survival Circuit (lange survivalrun), waarbij de beste uitslag over het hele seizoen telt voor de eindklassering.

Afwisselende runs

Iedere survivalrun is een grootschalig evenement met een eigen sfeer. Door het parcours, de natuur, het weer en de organisatie is iedere run weer anders. De hindernissen zijn er in alle soorten en maten, van een enkelvoudige obstakels tot combinaties van verschillende hindernissen achter elkaar.

Het bandje

Aan het begin van iedere run krijg je een polsbandje. Als je een hindernis overslaat, dan wordt je bandje doorgeknipt. Er is dan ook geen groter gevoel van trots dan de run uitlopen mét je bandje, in een voor jou goede tijd. Of je nu recreant bent of wedstrijdsporter: je bandje is heilig!

Survival Bond Nederland    Runkalender 2017-2018    Survivalrun De Knipe yn tou